среда, 12. јануар 2022.

Nemilosrdni "Stršljenovi": Policijski NarkoPacov Šehovac koristi Žandarmeriju da mu čuva apoteke; Tužiteljka umjereno do pretežno oblačnog mišljenja; Njuška, Apartmani, prljave pare i poneki pokušaj ubistva

Piše: Slobodan Vasković


1.

Unutrašnja kontrola MUP RS već par dana istražuje rad Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, pripadnika Kavačkog Klana u RS zaduženog za zaštitu njihovih narkodilera i perača narkonovca.

Šehovac


2.

Razlog za istragu Unutrašnje kontrole je što je Šehovac, zajedno sa Radomirom Cerovinom, načelnikom Odjeljenja za organizovani kriminal PU, pokušao da prikrije pokušaj likvidacije narkodilera Gorana Sikime, koji se desio 01/02.2022. godine.


Cerovina

3.

Tom prilikom narkodiler i perač narkonovca Aleksandar Mičić ispalio je četiri hica u leđa Sikimi koji je operisan u KCUS-u, a ostao je bez slezene.


Ćosić, Dodik, Mičić

4.

U pokušaju prikrivanja učestvovala je i dežurna tužiteljka Milka Vaselić, (koja od 15.05.2014. godine obavlja dužnost zamjenika Glavnog okružnog tužioca OJT Istočno Sarajevo; Posljednji put je reimenovana 24.06.2021. godine).


Kada je OJT Istočno Sarajevo u pitanju, veoma je interesantno da se na njihovom sajtu može naći samo ime Glavnog tužioca, a imena ostalih tužilaca nema. Zbog čega tolika tajnost koje nema ni u jednom drugom OJT pitanje je za VSTS koji se, navodno, zalaže za transparentnost?!

5.

Vaselićeva je prvo nesporni pokušaj ubistva okarakterisala kao “Ugrožavanje sigurnosti”, potom kao “Izazivanje opšte opasnosti”, a onda je 09.01. iznenada promijenila mišljenje i zatražila pritvor za Mičića, poznatijeg kao Aco Makedonac.


Sudija je hitro reagovao i odmah po njenom zahtjevu odredio jednomjesečni pritvor Mičiću i smjetio ga u KPZ "Kula".

6.

Neophodno je istražiti zašto je Vaselićeva prvo potcijenila cijeli slučaj i dozvolila da se Ubica u pokušaju (i to dvostruki) sedam dana slobodno kreće nakon što je pokušao likvidaciju Sikime; Da li su joj Šehovac i Cerovina svjesno podmetali lažne dokaze; Da li joj nisu dostavili depešu MUP Kantona Sarajevo iz koje je vidljivo da je narkodiler Sikima, koji je, takođe, u jednomjesečnom pritvoru, teško ranjen i to hicima u leđa?!


Depeša

Ili je, pak i ona učestvovala u zataškavanju, pa pod pritiskom informacija koje sam objavio i koje svjedoče o svjesnom pokušaju likvidacije, promijenila mišljenje?!


OJT Istočno Sarajevo

Vrlo bitno je istražiti postupanje Vaselićeve, jer se može desiti da ponovo promijeni “mišljenje” i velikog perača narkonovca Kavčana iz RS i narko dilera Mičića pusti iz pritvora, prije nego ga preuzme Tužilaštvo BiH zbog brojnih nedjela koja je počinio s prljavim novcem od opijata koji je prao, ali i onim koji je zaradio prodajući drogu.


Mičić - Aco Makedonac

7.

Vratimo se zločincu Šehovcu kojeg istražuje Unutrašnja kontrola iako bi bilo mnogo primjereniije da ga istražuje tim nekorumpiranih inspektora koji bi utvrdio njegove brojne malverzacije i teške kriminalne radnje kojima je stekao milionsko bogatsvo, pa posjeduje, između ostalog, i lanac apoteka koje drži njegova supruga.

8.

Riječ je o apotekama “Pharma san”, a firma, u čijem su posjedu, osnovana je 19.07.2017. godine.


Interesantno je vidjeti kako, iz godine u godinu, rastu ukupni prihod i dobit apoteka: 2017. ukupni prihod bio je skromnih 170.029 KM, a dobit je iznosila 17.747 KM; U 2018. obrt se povećava za tri i po puta - na 576.730 KM, a dobit na 56.620 KM; U 2019. opet rast - ukupan prihod iznosi 779.947 KM, a dobit 85.631 KM.




Sve je dodatno povećano i u 2020. godini, jer je ukupan prihod bio 1.099.221 KM, a dobit 141.444 KM. Za vjerovati je da je u prošloj godini sve to ponovo gotovo poduplano, a ljekove nabavlja švercom iz Mađarske, o čemu sam detaljno pisao. 


Do koje mjere je Šehovac privatizovao policiju, svjedoči podatak da mu apoteke, noću, obilazi i čuva Žandarmerija.

9.

Šehovac posjeduje i kuću na Hvaru, koju je kupio ne tako davno, a ta nekretnina dokaz je da je načelnik PU multimilioner koji je teško zloupotrijebio funkciju u MUP-u RS i trebalo bi ga zbog svih nedjela presuditi na nekoliko doživotnih robija, jer je riječ o najgorem šljamu i ološu koji je zbog pohlepe i gramzivosti stvorio od Istočnog Sarajeva Veliko Gnijezdo Najopakijih i Najprljavijih Kriminalaca; Posebna priča su profesionalne ubice iz tog grada koji su u odličnim odnosima sa Šehovcem. O tome šire u jednom od nastavaka, a najbitnije je insistirati da Šehovac što prije završi u KPZ “Kula”, zajedno sa svojim štićenikom Acom Makedoncem, koji mu je debelo platio pokušaj zataškavanja likvidacije. Šehovac, zasad, nije uspio, ali ni pare nije vratio.

10.

Šehovac je dao dozvolu za pištolj Aci Makednocu, iako to po zakonu nije smio učiniti, jer narečeni već ima pokušaj likvidacije iza sebe - 2005. godine pucao je MIloradu Rosuljašu u glavu, ali je njegova tadašnja meta, srećom, ostao živ. Krio se kao zadnji narkopacov osam godina, da bi se 2013. predao i za pokušaj ubistva presuđen na samo godinu dana.


11.

Mičić je, kao i ostali kriminalci sa područja Istočnog Sarajeva, redovno plaćao Šehovca - što u novcu, što u nekretninama.


Tako mu je u svom objektu “Jelena” (“Obućina bare”, opština Trnovo) poklonio apartman. 



Ni Šehovčeva desna kriminalna ruka Cerovina nije ostao kratkih rukava - i njega je Mičić častio apartmanom. U "Jeleni".


Nije to jedini apatrtman koji posjeduje Šehovac, već ih ima još šest, takođe u “Obućina barama”: u objektima  “Gorštak 1” i “Gorštak 2” posjeduje po tri apartmana, koja se vode na njegovog brata Vladimira Šehovca.



12.

To je, ukupno, sedam apartmana samo u “Obućina barama” gdje je u toku izgradnja velikog NarkoProjekta u kojem novac od narkotika peru Kavčani Nenad Nešić, lažni opozicionar, Dejan Ilić-Tigar, Igor Dodik, Vico Zeljković, Aleksandar Mičić i još neki o kojima ću pisati u narednim danima. Ti su baš vrlo vrlo zanimljivi. Naravno, listom su Kavčani. 


Obićna Bare - Nešićev NarkoProjekat

13.

I Njuška Jahorinko, alijas Miroslav Vujičić, direktor Zavod za zapošljavanje RS i poslanik Sekte u parlamentu RS, koji je stvorio Šehovca, nije bez apartmana.



I on u objektima “Goršak 1”, “Gorštak 2” I Gorštak 3” posjeduje četiri apartmana.


U objektu “Gorštak 1” ima apartman od 64 m2, prvi sprat; U “Gorštak 2” posjeduje dva apartmana od po 35m2, prvi sprat; U objektu “Gorštak 3” ima apartman od 75m2, 4 sprat. 



Svi apartmani su na na firmi “MPl projekt”, čiji je vlasnik Siniša Lubara, a sve poslove u vezi sa njihovim iznajmljivanjem vodi njegova supruga Bojana Vujičić.


Kostrešević

14.

Osim Njuške, najjači zaštitnik Šehovca je Narko”General” Siniša Kostrešević koji je na direktnoj vezi bio sa Acom Makedoncem sve do njegovog nedavnog hapšenja.


Ćosić i Dodik

15.

Acu Makedonca je stvorio Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, takođe Kavčanin, koji je osim njega u svoju narko grupu unutar Klana u RS, ubrajao i narkodilera Aleksandra Nikolića, koji se nalazi u pritvoru Tužilaštva BiH, zajedno sa Bojanom Cvijetićem i Petrom Dukićem. (nastavaće se)