среда, 12. јануар 2022.

Tri Papka: Dodik i Nešić dogovorili novu skupštinsku većinu u Prnjavoru: 300.000 KM za tri odbornika DNS-a; DNS pred novim raskolom


Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik I njegov najbolji kriminalni, sada i narkokriminalni đak, Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, dogovorili su formiranje nove skupštinske većine u Prnjavoru.


Načelnik Prnjavora je Darko Tomaš, pripadnik Sekte, a skupštinsku većinu drži Opozicija i u njoj su bili i tri člana DNS-a.



Nešić, kojeg je Dodik pokušao podmetnuti opoziciji kao “kukavičije jaje”, nema više kud i odlučio je da se vrati u staro Sektaško jato “korak po korak”, kako bi ostavio prostora za moguće pravljenje štete u Opoziciji, ako mu to bude dozvoljeno.


Stoga je naložio svojim odbornicima da na sjednici OO DNS Prnjavor, koja bi trebalo da se održi večeras, donesu odluku o izlasku iz aktuelne skupštinske većine i pridruže se SNSD-u.



Zauzvrat će svako od njih dobiti po sto hiljada KM, tvrde moji izvori.



Riječ je o odbornicima Draganu Radiću, Bojanu Subotiću i Goranu Šarčeviću, što je ukupno trista hiljada KM za “papke”, a troškove će snositi Dodik i Nešić “po pola”




Narednih dana slijedi krivična prijava protiv Radića, Subotića i Šarčevića, koju ću podnijeti Posebnom odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala Republičkog tužilaštva.



Tri Papka bi trebalo da imaju na umu slučaj Aleksandra Džombića, nekadašnjeg premijera, koji je, nedavno, nakon devet godina optužen za kriminal težak 19,4 miliona KM, a mislio je “da je pametan” i da je sve završeno oko tog slučaja u kojem je on uzeo pet miliona keša.


Sada ga čeka dugogodišnja kazna zatvora, a prnjavorske papke niko niti će čuvati niti štititi kada uzmu novac i postanu podrška sekti. U zatvoru će završiti mnogo brže od Džombića.


Prema mojim informacijama, najnovijim dogovorom Dodika i Nešića nezadovoljan je Gradski odbor Prijedor, kao i Gradski odbor Banjaluka, pa ne treba isključiti ponovno pucanje ove takozvane stranke. (nastaviće se)