субота, 28. мај 2022.

Dodikov strah od hapšenja/Tajni sastanak sa Lukačem, Kostreševićem i Ćulumom: “Potrebni ste mi svi”!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik održao je tajni sastanak sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, direktorom policije RS Sinišom Kostreševićem i Darkom Ćulumom, direktorom SIPA.


Sastanak je održan prije dvadesetak dana, a Dodik je od trojice svojih navodnopolicijskih “vedeta” ultimativno zahtijevoa da odmah prekinu sa međusobnim sukobima i uspostave saradnju kako bi ga zaštitili.


“Potrebni ste mi svi i sukobi moraju prestati”, ultimativno je naložio tom prilikom Dodik Lukaču, Kostreševiću i Ćulumu.



2.

Protekli dani pokazali su da su ga poslušali i da je Lukač ponovo u Dodikom jatu; Loša procjena, jer je to jato bez budućnosti.


3.

Prije nego nastavim, da navedem ključne razloge sastanka: Dodik se panično boji hapšenja, a skalamerija “Despot” koja je dežurala pred njegovim kabinetom u zgradi Vlade RS očito mu nije ulivala dovoljno povjerenja.


Bar on zna, na osnovu opljačkanih miliona na tom “projektu”, da “Despot” nije ni za starog gvožđa. Valjda je zato i uklonjen prije par dana.


4.

“Despot” je tek privid snage koja ne postoji, dok je sukob Lukača i Narko”Generala” Kostreševića bio najveća glavobolja Dodika, jer je prijetio eskalacijom: Lukač je imao vrlo, kako je tvrdio, čvrstu namjeru da uhapsi direktor Policije zbog njegove pripadnosti NarkoKlanu Kavčana u RS.


Štaviše, u nekoliko navrata je donosio dokaze protiv Kostreševića Dodiku i saopštavao mu da mora uhapsiti Narko”Generala”.


Dodik je u svom maniru svaki put odgovorio; “Ako je kriv, uhapsi ga”, a čim bi Lukač izišao iz kancelarije, ušao bi Kostrešević i sa njim dogovorio novi udar na Lukača.


5.

Dodik je bio glavni strateg spasavanja Kostreševića od Lukača i u tom mini duelu je devastirao ministra policije. Na njegovu žalost, ta mu pobjeda nije čak ni Pirova, jer će Kostrešević uskoro iza rešetaka, kao i mnogi drugi iz vrha MUP RS koji su stvorili zmijsko narkognijezdo u toj takozvanoj instituciji.


6.

Stajanje Lukača uz Dodika i sve češće zajedničko pojavljivanje sa Kostreševićem znači da je on odustao od bilo kakve borbe protiv kriminala, te da se svrstao u red onih koji štite najgori od svih - trgovinu narkoticima.


Iako je Kostrešević ovaploćena kukavica, nabijeđena da nešto vrijedi, jer se nalazi na veoma značajnoj poziciji, spasa mu nema. Veliko je pitanje kako će na kraju, zbog svog potpunog ponovnog udruživanja sa kriminalcima, proći i Lukač; Prema svim mojim informacijama jako jako loše.

7.

Pristanak na ponovnu saradnju sa najgorim toksičnim šljamom Lukača je doveo u istu poziciju, a trenutno je spasao i Mladena Marića, načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je Kostreševićeva NarkoKrtica.


8.

Lukač ima sve dokaze da je Marić, po Kostreševićevom nalogu, skrivao dokaze protiv njega; Otkriveni su naknadno, ali mu nije palo na um da ga smijeni. I ne samo njega, već ni Skajvece iz vrha MUP RS Milosava Savkovića, Darka Kovrliju, kojeg dosad nisam pominjao, a koji je, takođe, imao Skajaplikaciju na svom telefonu, Dragana Jevđenića, bivšeg visokog funkcionera MUP RS, sada direktora KPZ “Tunjice”, te niz drugih nižerangiranih funkcionera policije koji služe NarkoKartelima, a ne narodu.



9.

Lukač nije smijenio nijednog od brojnih načelnika PU koji su u direktnoj službi NarkoDilera - Slobodana Radinkovića (Doboj), Aleksandra Vasiljevića (Zvornik), Branimira Šehovca (Istočno Sarajevo), Velimira Kostovića (Foča) i Sinišu Laketu (Trebinje). Ne treba zaboraviti ni Bojana Škorića, načelnika PU Gradiška, koji ima, takođe, brojne veze sa narkoKlanovima, ali je u teškom sukobu sa profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem, šefom narkoubilačke grupe iz Gradiške.


Iako je Klan razbijen, Lukač ih je sve ostavio na pozicijama, premda on ima ovlasti da ih smjenjuje, dok Kostrešević nastavlja da ugrađuje svoje vojnike u organizacione jedinice MUP RS.


10.

Sudar Lukača i Kostreševića tako je završio potpunim Lukačevim debaklom; Dodik ga je potopio, a prisustvo Ćuluma sastanku je bilo potrebno kako bi mu se još jednom potrctalo da “mora čuvati leđa Dodiku”.


Ćulum, beskičmenjak bez ostatka, pretrpio je niz teških uvreda i rijetko viđeno omalovažavanje od Dodika kada je dobio poziv za saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog slučaja “Vila”.


11.

Dodik je tada, u svom prostačkom maniru, toliko izvrijeđao i psovao, pred svjedocima, Ćuluma da je čak i toj Bagri bilo neugodno slušati i gledati maksimalno satiranje i ponižavanje vajnog direktora SIPA. Ćulum je Dodiku bio kriv što nije spriječio uručivanje poziva.


Na istom sastanku dogovoren je i frontalni napad na Miodraga Bajića, Specijalnog tužioca, koji se još uvijek odupire Dodikovim udarima i pritiscima. 


12.

Dodik je u panici, tu nema dileme; Strahovi su ga raznijeli i njegova retrogradna politika se raspala - sve se svelo na pokušaj odbrane od neumitnog političkog kraja svim sredstvima.


Bez obzira na pozicije koje obavljaju, Lukač, Kostrešević i Ćulum nisu u stanju spasiti sebe, kamoli Dodika. Istina, mogu nanijeti još dosta štete Republici Srpskoj, ali njihov odlazak sa političke scene je nepovratan proces koji teče; Sporo, ali teče.