уторак, 31. мај 2022.

Pad Diane Kajmaković: Narko”Majka” čeka istragu i hapšenje; Narko”Dječica” u šoku; Nešić koji joj je platio enormnu sumu da sakrije njegovu Skaj aplikaciju, kokain ilegalno uvozio preko Luke Ploče


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mehanizam pokrenut da razori kriminalne i narko bande, koje preko svojih saradnika u institucijama BiH, njenih entiteta, kantona, opština… jeste spor, nerijetko i kilav, ali radi. Procesi su neumitni i nemoguće ih je zaustaviti. 


2.

Niko od brojnih zločinaca o kojima sam detaljno pisao i pišem (sad će već godinu dana) neće ostati zaštićen i na slobodi. 


3.

Mehanizam i procesi koji su nezaustavljivi usporavaju upravo zločinci iz institucija, ali su nedovoljno jaki da ih zaustave, a Mehanizam polome. 


4.

Da se kreće, urpkos svoj skepsi u njegov krajnji ishod, potvrđuje i udaljavanje/suspenzija SkajDiane Kajmaković, zamjenika Glavnog tužioca BiH, sa pozicije šefa Istražnog tima koji se bavi aplikacijama Skaj i ANOM, njihovim dešifrovanim porukama, dokazivanjem zločina na osnovu njih i, naravno, hapšenjima raskrinkanih Bandi.


5.

Kajmakovićevu je suspendovao Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH, kojeg sam često kritikovao, ali je udaljavanjem “SkajTetke” sa Skaj i ANOM istraga povukao izvanredan potez. Na Kajganića, kao funkcionera koji je spreman za obračun sa brojnim zločincima, može se početi računati, jer je uklonio “Najkrupniju Narko i Kriminalnu Ribu” - Kapitalca, što Kajmakovićeva jeste. I lično je posjedovala Skaj.


6.

Nije ona bila samo “SkajTetka” NarkoKlanova već njihova “Majka” koja ih je maksimalno štitila od progona, dojavljivala im kako teku istrage, krila kripte koje svjedoče o teškim zločinima prebogatih političara koji su do ogromnog novca došli prodajom narkotika, pranjem novca od narkotika i služenjem NarkoKlanovima iz Regiona i BiH. Sve je to naplatila i postala multimilioner. Umjesto da štiti narod od Bagre, ona je Huljama pomogla da isti taj narod pretvori u roblje, truje opijatima i pljačka bjesomučno.


7.

Kajmakovićeva je već prošlost, ona čeka svoje vrijeme za istragu, hapšenje i zatvor, a trebala bi biti presuđena na nekoliko milenijuma robije koliko je nedjela počinila.


8.

Njen pad je šokantan za brojne NarkoKumove, velike perače novca i zločince, posebno iz političkih i obavještajnopolicijskih struktura.


Kajmakovićeva je bukvalno uzimala od svakoga - ko god bi ponudio pare za manju kaznu ili, pak, izbjegavanje kaze, ona bi pružila ruku. Teško korumpirana, rekao bih bolesna osoba.


9.

Oni koje je njena suspenzija najteže uzdramala su Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA i saradnik brojnih NarkoKlanova kojima je prodavao informacije, o čemu sam detaljno pisao; Dragan Mektić, narkodiler i, zajedno sa Bojanom Cvijetićem koji je u kućnom pritvoru, vođa međunarodne kriminalne grupe.


Zatim slijedi njeno narkočedo Admir Arnautović Šmrk iza kojeg stoji Osmica, ali i niz “uvaženih” sarajevskih “biznismena”; Tu su, naravno, i Kavčani u RS - šefovi Klana Igor Dodik i Siniša Kostrešević (Banjaluka), Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar (Zvornik), ali i Ljuban Ećim koji jeste u Beogradu, ali je intenzivno sarađivao sa njom.


10.

Svi oni su je “punili” narkoparama, a među najdarežljivijima su bili Aleksandar Mičić, poznat i kao Aco Makedonac, višestruki ubica u pokušaju, koji je imao nekoiliko tajnih susreta sa njom i isplatio joj ogromne sume, i Nenad Nešić koji je Kajmakovićevoj “poklonio” enormnu količinu novca kako bi sklonila njegovu dešifrovanu Skajaplikaciju. (Šta li će na ovo reći otužni pajac Draško Stanivuković koji sa Nešićem planira osnivanje “velike stranke”?!).


Sada je to bačen novac, a Nešićeva pogrešna procjena da je “očišćen” uskoro će se pokazati kobnom po njegov “slobodarski” primitivni, vulgarni, kleptokratski duh. Biće “počišćen”!


11.

Nešić je, kako sam to često isticao, uz Acu Makedonca, najveći perač narkonovca, ali i nartkodiler.


Za danas ću samo navesti da ga “Majka” nije spasila i da je utvrđeno da je kokain uvozio preko Luke Ploče i to u soli za čišćenje puteva. Naravno, iza uvoza stoji firma “Legend”, koja je ne samo kriminalna, već i NarkoFirma, a uskor ću objaviti i Nešićeve Skajprepiske, kao i Skajprepiske drugih velikih dilera o njemu i njegovim narkoposlovima.


Nigdje ne žurim, potrajaće slamanje narkokartela još.


12.

Siniša Kostrešević i Mladen Marić, Narko”General” i NarkoKrtica će dobro zapamtiti 30. maj - potpuno su raskrinkani kao “stotine časnih i ugroženih policajaca” koji su sve, samo ne časni, ali jesu ugroženi hapšenjima koja im slijede. Oni su svojim pismom nišanili sopstvene kolege, pokušavajući im poturiti naređenje za surovo prebijanje dvadesetak privedenih osoba 26/27.03. koji su polomljeni, a da nisu ni saslušani.


13.

Kostrešervić i Marić su ponudili za “odstrel” svakog ko im se ne dopada. Njihovo “streličarsko” pismo se raspalo - ta dvojica crva koje samo institucionalizovanost čini jakima sami su sebe prokazali kao esenciju zla, spremnu i na prolivanje tuđe krvi ne bi li se zaštitili.

14.

Pad Diane Kajmaković značajno širi put kojim odlaze na robiju. Boriće se oni još neko vrijeme, ali to je uzaludno trošenje - Nema više ko da ih spasi. Ni njih, ni Osmicu, ni Mektića, ni ostale nabrojane.


Kad im pješčani satovi iscure, a to je vrlo brzo, više neće imati ko da ih okrene. (nastaviće se)