среда, 1. децембар 2021.

Visoki savjet Lepršavog gradonačelnika Stanivukovića “obogaćen” i notornim kriminalcima: Svjesno ponižavanje uvaženog profesora Zeca i velikog svjetskog sportiste i selektora Savića

Piše: Slobodan Vasković


1.

Neznanje Draška Stanivukovića, njegova naklonost ka korumpiranim osobama, ogrezlim u kriminalu, pomnožena sa plitkim adhok manipulacijama kojima se redovno služi, donijela je poniženje brojnim građanima Banjaluke koji su glasali protiv Crvne Sekte i skinuli je sa vlasti nakon 22 godine haranja, ali i brojnim ličnostima sa dignitetom koje su svoje karijere izgradili trudom, radom, učenjem, zalaganjem za civilizacijske norme i demokratriju.


2.

Najkvalitetniji primjer za navedeno je formiranje Visokog savjeta gradonačelnika Banjaluke, u koji je Stanivuković uvrstio zaista uvažene i poštovane osobe poput profesora Miodraga Zeca, Dejana Savića, nekada svjetske vaterpolo zvijezde, sada trenera svjetskog kalibra, koji je kao selektor osvojio sve što se osvojiti može.


3.

Uz takve ljudske veličine, Stanivuković je u Visoki savjet imenovao i teško korumpirane osobe, protiv kojih se, između ostalog, vode i predistražne radnje zbog pljačke.


4.

Prije nego navedem o kome se radi, da vidimo šta je Lepršavi Stanivuković izjavio nakon što je, kako je smatrao, dobio još jednu kvalitetnu fotografiju koja mu se obila o glavu. A tek će.  


“Rekli smo da će Banju Luku da vodi stručni tim, da ćemo za mnoge savjete da pitamo iskuljučivo struku. Danas, formiranje Visokog savjeta gradonačelnika, sa ovakvim imenima iz različitih oblasti to potvrđuje”, kazao je gradonačelnik.


5.

Da je zaista imao namjeru da Grad vodi stručni tim ne bi se okružio reketašem Nebojšom Drinićem, kriminalcem Bojanom Kresojevićem i na najznačajnijim pozicijama u gradskoj upravi (p)ostavio osobe koje su za Crvenu Sektu uradile na stotine kriminalnih, nezakonitih poslova.


6.

Da je zaista Stanivuković imao namjeru da on, kao izabrani gradonačlenik, vodi grad, ne bi ga, na milost i nemilost, prepustio tajkunima Mladenu Milanoviću Kaji, Jelenku Lolići, Nikoli Vukeliću, svom ocu Drašku Stanivukoviću, kriminalizovanoj braći Lemić, Zoranu i Vladi i sličnim tipovima koji su polusvijet i koji su do novca došli teškim prevarama na račun građana.



I ne bi mu Adam Šukalo, specijalni izaslanik ubice i zločinca Ljubana Ećima, bio glavni savjetnik. O Šukalu narednih dana tek slijedi vrlo interesantna, i po njega, veoma loša priča, a pravo je čudo da se taj mali sitni prevarant, koji je načinio ogromnu štetu lažnim predstavljanjem, nije našao među članovima “Visokog savjeta”.


7.

Zato se našao njegov nekadašnji saradnik, takođe, prevarant; Osoba sklona korupciji i kriminalu - Aleksandar Čavić, zaposlen kao načelnik Službe u Okružnom privrednom sudu Banjaluka.


Aleksandar Čavić, prvi s desna

8.

Evo i Čavićeve biografije objavljene u medijima, koja je sve, samo ne istinita.


“Diplomirani demograf, zvanje stekao na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, student generacije. Završio i dva smjera na studiju ekonomije, na oba smjera student generacije. Na Univerzitetu u Beogradu završio master akademske studije, trenutno student doktorskih akademskih studija geonauke, iz oblasti demografije. Rezervni oficir VRS. Radio u privredi, gradskoj administraciji, trenu, trenutno načelnik Službe u Okružnom privrednom sudu. Bio član komisije za praćenje primjene Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj; bio angažovan kao edukator i kontrolor na projektu digitalizacije registarskih spisa; radio na digitalizaciji matičnih knjiga. Predsjednik Stručnog savjeta Udruženja porodica sa četvoro i više djece”, ponosno je objavio Lepršavi biografiju člana svog Velikog savjeta.


Nije navedeno kada, koje godine studiranja na PMF-u u Banjaluci je Čavić bio “student generacije”, jer je studirao osam godina.


9.

Da je bio student generacije je notorna laž, osim ako ga nisu proglasili “studentom osam generacija” koliko mu je trebalo da završi fakultet. Čavić je PMF upisao 1999. godine, a završio 2007. 



10.

Uz to, protiv Čavića, OJT Banjaluka vodi predistražne radnje, zbog osnovane sumnje da je ukrao 150.000 KM iz stranke u kojoj je bio zajedno sa Ećimovim “specijalcem” Šukalom.


“Okružno javno tužilaštvo Banja Luka ne vodi istragu protiv Č.A., već prikuplja potrebne dokaze i obavještenja u predmetu koji je dostavljen na nadležno postupanje ovom tužilaštvu od strane Tužilaštva BiH.

Predmet se nalazi u radu, nakon izvršenih provjera i prikupljenih dokaza i obavještenja postupajući tužilac će donijeti tužilačku odluku”, odgovoreno mi je iz banjalučkog Tužilaštva.



11.

Aleksandra Čavića je, svojevremeno, dok je toksično dejstvovao na teritoriji RS, u tamošnji SNS, doveo Šukalo.


Da podsjetim, Šukalo je, po nalogu Ećima i uz punu podršku Nenada Kojića-Kretina, šefa Ećimovog Ganga u Gradišci, Čavića doveo u SNS (RS), nakon što je preuzeo tu džepnu stranku. Bili su nerazdvojni. 


12.

Kasnije je formirana NS (Napredna Srpska), pa su Čavić i Goran Đorđić istjerali Šukala iz stranke. Tada je Šukalo dirigovano poslan u PDP, gdje i sada čini veliku štetu.


Sada je kriminalac Čavić, zajedno sa Šukalom, u blizini Stanivukovića kako bi nanijeli što veću štetu, zajedno sa Lepršavim gradonačlenikom, PDP-u. Odlično im to polazi za rukom. 


13.

Nije Čavić jedini kriminalac u Visokom savjetu - ima ih i težih od njega i to direktno delegiranih iz Crvene Sekte, ali o njima neki drugi put.


Šta reći za kraj, sem da nije uopšte zdravo primicati se Stanivukoviću, do te mjere je toksičan.


14.

Ja lično ga ni štapom ne bih dirnuo. (nastaviće se)