субота, 4. децембар 2021.

Hor "Dubokih Grla"; Institucije, funkcioneri i firme koje su "u vlasništvu" Igora Dodika I Siniše Kostreševića


Piše: Slobodan Vasković


Marko Parezanović, bolesno ambiciozni visoki funkcioner Agencije, ima samo jedan cilj - da postane kalif umjesto kalifa. Upravo ta patološka ambicija koja ga je tjerala ka za njega nedohvatljivoj poziciji, ključna je za maskimalno učešće u osnivanju NarkoKartala koji razara Republiku Srpsku i čiji je ključni izvršilac Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko"General" sa "Skaj" aplikacije i kontrolu nekoliko kombi stranaka koje podržavaju Rrežim.

Marko Parezanović

Parezanović nije prodavao povjerljive informacije samo NarkoKlanovima i koristio ih za osnivanje i jačanje sopstvenog, već je one najosjetljivije davao i dalje daje neprijateljima Srbije, posebno aktuelnih srpskih vlasti. Brojne su indicije za to, postoje i dokazi, a Parezanović, "Duboko Grlo" Agencije, ne čini to ni iz kakvih plemenitih razloga, već samo sa jednim ciljem - da postane direktor Agencije, potpuno ovlada Narko Biznisom u cijelom Regionu, a potom i državom.


Parezanović je veoma veoma opasna osoba koja je maksimalno zloupotrijebila funkciju koju obavlja, prodala najosjetljivije informacije, sve sa ciljem da nastavi uspon i postane šef Agencije. Dio toga ću objaviti u vrlo skorom vremenu koje je pred nama. Do sada se jako dobro prikrivao, ali je napravio nekoliko velikih grešaka koje će ga skupo, preskupo doći.


Ljuban Ećim

Parezanovićev štićenik Ljuban Ećim, po njegovom nalogu, ima direktne veze sa Agencijama koje direktno rade protiv Srbije, koje on koristi i za satiranje BiH, nakon što je, sa NarkoKlanom, već razorio RS. 


Entitet se ne razara samo zbog trgovine narkoticima i pljačke svih resursa, već i iz političkih razloga. 


O Parezanoviću i Ećimu horu "Dubokih Grla" tek će biti riječi, a danas ću navesti dio institucija RS koje su pod direktnom kontrolom Narko “Generala” Siniše Kostreševića i njemu neposredno nadređenog Igora Dodika.



Funkcioneri institucija koje ću navesti direktno odgovaraju Kostreševiću i Dodiku junioru i oni im odobravaju sve značajnije poslove i kadrovska rješenja.


Da podsjetim da su obojica navedenih posjedovala "Skaj" telefone, kao i značajan dio onih koje ću nabrojati.


Naravno, dobar dio institucija i Javnih preduzeća navedenom dvojcu koji su pripadnici NarkoKartela što je porobio RS služi i za pranje novca. 


Istrage koje uveliko traju, a u čijem fokusu je Kostrešević, trebale bi da, osim njega, i značajan broj osoba, čija imena ću navesti, iz upravljačkih fotelja otpreme direktno u zatvor.


“Prointer” sam naveo mnogo puta do sada - to je krovna firma Kartela preko koje se pere novac.


Tu je “Eko” grupacija čiji je vlasnik Vico Zeljković, predsjednik FS BiH. Zeljković je koristio Skaj aplikaciju. 

Vico Zeljković


Kostrešević i Dodik junior u potpunosti vladaju Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, na čijem čelu je Srđan Rajčević koji je, kao i većima ostalih, samo dispečer njihivih naredbi.


Srđan Rajčević

Pod njihovom punomkontrolom je i Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, kao i resor koji vodi.

Boris Pašalić


Ni Rajčević ni Pašalić ni na koji način ne odgovaraju takozvanom premijeru Radovanu Viškoviću već isključivo Narko”generalu” Kostreševiću i mlađem Dodiku.


Radovan Višković

Podrazumijeva se da je pod njihovom ounom kontrolom i Helikopterski servis Vlade RS na čijem čelu je Boban Kusturić koji je letjelicama Vlade RS prevozio narkotike, ali i ubice poput Milivoja Lovrenovića Čaruge, nakon što je prošle godine na Novom Beogradu likvidirao Strahinju Stojanovića, o čemu sam opširno pisao. I Kusturić je bio ponosni vlasnik “Skaj” telefona, a realno je da u zatvor ode istovremeno kada i Kostrešević. 


Boban Kusturić

Fond zdravstvenog osiguranja, na čijem čelu je Dejan Kusturić, brat Bobana Kusturića, takođe je vlasništvo Kostreševića i Dodika juniora. 


I Dejan Kusturić posjedovao je “Skaj” telefon. Pitanje dana je kada će on biti zatvoren, ali, z apočetak, zbog višemilionskih malverzacija tokom pandemije. 


Dejan Kusturić

Na toj aplikaciji bio je i generalni direktor UKC RS - Vlado Crta Đajić čije veze sa brojnim pripadnicima NarkoKartela sam niz puta do sada objavio.


Vlado Crta Đajić i ubica Srđan Svjetlanović 
(u crvenoj košulji)

Đajiću nije palo na um da podnese ostavku ni nakon trovanja pacijenata industrijskim kiseonikom, što i dalje čini, niti nakon fotografija sa Srđanom Svjetlanovićem, koji je u Nikšiću, tokom pljačke 400.00 evra, zajedno sa saučesnicima, likvidirao Ljubišu Mrdaka, 20.10.2021. godine. 


Srđan Svjetlanović

Svjetlanović je u bjekstvu, a Đajić će morati odgovarati i zbog čuvanja narkodilera Bojana Raonića u UKC RS u vrijeme dok je bio na međunarodnoj potjernici.


Pod direktnom kontrolom Banjalučkog Dvojca koji vodi ogranak Kartela u najvećem gradu RS je i Čedomir Šušnjar, drektor  BHDCA. Šušnjar je, takođe, posjedovao Skaj telefon.


Čedomir Šušnjar


U privatnom vlasništvu Kostreševića i Dodika juniora je i KPZ Banjaluka, a taj sektor im vodi Dragan Jevđenić, još jedan u nizu SkajFejs-ova. 


JP Šume Srpske, na čijem čelu je Slaven Gojković, takođe pripadaju “narkodržavi u entitetu” i služe za pljačku, ali i pranje velikih količina novca od narkotika. 


Slaven Gojković

Srđan Todorović, Direktor Fonda za zaštitu životne sredine, jedan je od sluga Kostreševića i mlađeg Dodika.


Tu je i nadaleko poznati kriminalac - Direktor Civilne zaštite Milan Novitović koji je posjedovao Skaj telefon, kao i njegov formalni stranački šef Nenad Stevandić. 


Milan Novitović


Direktor JP “Putevi RS” Davor Kostrešević je direktno odgovoran Kostreševiću i Dodiku junioru. 


Davor Kostrešević

Pomoćnik direktora UIO (Direktor za sektor Carina) Vladimir Dragičević, zajedno sa Zdravkom Cvjetinovićem,visokim funkcionerom UIO, najvažniji su segment NarkoCarstva Siniše Kostreševića i dodika juniora kojim upravljaju, jer “carinski” dvojac obezbijedio je “bescarinske” zone za prevoz velikih tovara narkotika.


I Dragičević i Cvjetinović posjedovali su Skaj telefone.


Direktor RITE Ugljevik Čedomir Stojanović, kao i Termoielektrana koju vodi zadužen je za pranje para i sve poslove obavlja po isključivom naređenju NarkoDueta. 


Čedomir Stojanović

Isto važi i za direktora SC Nikola Tesla Dragoslava Topića. 


Dragoslav Topić


Spisak ne bi bio potpun da se na njemu ne nalazi i Darko Milunović.


Darko Milunović

Milunović je hohštapler velikog kalibra, koji je, trenutno, direktor Zavoda za statistiku. 


Navedeni su samo dio funkcionera koji su, bukvalno, u vlasništvu mlađeg Dodika i Kostreševića, a posebno su interesantni oni kojima je funkcijom plaćeno ćutanje. O njima u nastavcima.(nastaviće se)