петак, 12. април 2019.

Pisamce transparentnom Miodragu Bajiću



piše: Slobodan Vasković

1.
Bajiću, 06.04. ove godine, izjavio si da je “da je Strateški cilj tužilaštava Republike Srpske - jačanje transparentnosti”.

2.
Evo prilike da počneš javno koračati ka ispunjenju tog Strateškog cilja. I to jako!

3.
Bajiću, budi strateški transparentan pa nam odgovori šta znaš o Policijskom automobilu, čiju je fotografiju, sa vremenom na njoj (02 časa 20 minuta 52 sekunde) objavio Davor Dragičević, navodeći da je snimljena sa Rajfajzen banke, 18.03.2018.?



4.
Bajiću, pošto u “Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS” tvrdiš da si “izvršio uvid u predmet” Ubistvo Davida Dragičevića, nema dileme da si pogledao i snimke na kojima se vidi pomenuti automobil, pa nam strateški transparentno odgovori da li si utvrdio ko je sve bio u tom automobilu i u kom pravcu je nastavio vožnju - prema Trgu Krajine; Prema Dolcu ili je, pak, skrenuo na semaforu lijevo?

5.
Bajiću, šta si još vidio na pomenutim snimcima? 

6.
Bajiću, složićeš se da je to vrlo bitno - i gdje je automobil odvežen i šta si još sve vidio! 

Zato je tvoja strateški iskazana transparentnost itekako potrebna/neophodna u slučaju objavljene fotografije. I snimaka sa tog objekta iz te noći!

7.
Bajiću, budući da si, zajedno sa Goranom Glamočaninom, svojim pionom, donio pomenutu Naredbu o nesprovođenju istrage ne samo protiv Ilića, Kremenovića, već “i drugih pripadnika MUP-a RS”, budi transpranetan pa javnosti odgovori da li si istražio gdje je u noći 17/18.03.2018. bio inspektor Bojan Karanović, saradnik Đorđa Rađena?



8.
Bajiću, da te podsjetim - Rađen je i po Karanovićevom nalogu radio policijske poslove izuzimanja video zapisa sa nadzornih kamera u ulici Velibora Janjetovića Janje.



9.
Bajiću, da te podsjetim - Aljoša Borković, koji je polovinom maja odnio ponudu o prljavoj nagodbi porodici Dragičević (koja je odbijena), kum je Bojana Karanovića i saradnik MUP RS.

10.
Bajiću, da te podsjetim - trebao si već biti strateški transparentan i utvrditi Ko je naložio Borkoviću da odnese pomenutu prljavu ponudu?

11.
Bajiću, da li si utvrdio ima li Karanović alibi za pomenutu noć, a ima li ga i Kremenović?

Bajiću, koga si sve saslušao dok si to utvrđivao?



12.
Bajiću odgovori, jačaj transparentnost tužilaštva!

13.

Bajiću, kada si već sprovodio “istragu” oko Ilića, Kremenovića i “ostalih pripadnika MUP RS” zašto nisi Želimira Lepira, kojeg si saslušao u svojstvu svjedoka, pitao zašto je od njega Dragan Lukač zahtijevao da zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića proglasi zadesom i donese Naredbu o nesprovođenju istrage?

14.
Bajiću, kada si već sprovodio “istragu” i, pri tom, saslušao i onog jadnika Dalibora Vreću, postupajućeg tužioca u slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića, zašto ga nisi, bar uzgred, upitao da li je Policijsko auto, čije su farove snimile kamere sa MK servisa, dovezlo NN lice (potom i odvezlo), što je te noći glumilo Davida, na Lauš, u ulicu Velibora Janjetovića Janje?

Mogao si to pitati i Lepira; da te podsjetim - Lepir je pred svjedocima izjavio da je u ulici Velibora Janjetovića Janje, u kobnoj noći 18.03.2018. godine, “najvjerovatnije bilo policijsko auto”.





15.
Bajiću, šta je sa tvrdnjama o podmetanju DNK-a u određenim slučajevima koji su pod tvojom, Ilićevom i Glamočaninovom kontrolom? Ima li tu kakvih problema, prijava, progona onih što neće da podmeću?


Bajiću, budi transparentan, pa kaži.

17. 
Bajiću, nastaviće se, a pekara “Zmijanje” je veoma interesantna! Znaš ti to odlično - izvršio si “uvid u predmet”; Bar tako tvrdiš!