уторак, 5. октобар 2021.

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, dio je monstruozne Grupe kojoj pripadaju Vlado Crta Đajić, Zlatko Maksimović, Mladen Gajić, Alen Šeranić, Radovan Višković, Milorad Dodik&ostali koja je svjesno odobrila davanje industrijskog kiseonika pacijentima oboljelim od COVID 19 umjesto lijeka “medicinski kiseonik”

Piše: Slobodan Vasković


1.

Nikome se ne smije dozvoliti da manipuliše teško bolesnim ljudima koji su prepušteni na milost i nemilost Sektaškoj Udruženoj Zločinačkoj Grupi Milorada Dodika koja je poharala zdravstveni sistem RS.


2.

Isto tako, niko ne smije ostati pošteđen odgovornosti, nekažnjen, ma kojoj političkoj stranci pripadao.


3.

Samo u takvom ambijentu afera “Kiseonik” može se otkriti do kraja sa svim učesnicima/zločincima koji već godinu i po dana zarađuju na nesreći, bolesti i smrti osoba oboljelih od COVID 19; I samo u takvom ambijentu svi odgovorni mogu i moraju biti kažnjeni! Sve izvan navedenog okvira je još samo jedan u nizu teških zločina počinjenih nad oboljelim od virusa, posebno onim kojima je lijek "medicinski kiseonik" bio neophodan, a umjesto njega su dobijali štetni industrijski kiseonik, koji nije lijek, već služi, između ostalog, i za zavarivanje.

4.

Tužilaštvo BiiH i dalje čeka i ne privodi nikog od brojnih odgovornih za zločin počinjen nad zdravljem stanovništva, posebno oboljelih od COVID 19, kojima je, umjesto lijeka “medicinski kiseonik”, upumpavan industrijski koji je štetan i nigdje u Svijetu se ne koristi u medicinske svrhe. Tužilaštvo BiH je u funkciji saučesnika zločina dok god ne pokrene istragu i ne pohapsi beštije bez časti, morala i ljudskosti!

5.

Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka, jeste jedan od monstruma koji su to činili, ali nije jedini; Uz njega su, podjednako, odgovorni i direktori drugih zdravstvenih ustanova kao što su Zlatko Maksimović, direktor JZU “Sveti Vračevi” iz Bijeljine, Mladen Gajić, prvi čovjek JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja, direktor trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta, Radmil Marić, direktor bolnice u Foči, Ivan Popović, direktor zvorničke bolnice, Nebojša Šešlija, direktor bolnice u Istočnom Sarajevu i mnogi mnogi drugi.


zločinac Stanislav Čađo

6.

Nesporna je krivica za ovaj zločin i Alena Šeranića, ministra zdravlja u Vladi RS, Radovana Viškovića, premijera, koji je pokušao falsifikovanim izvještajima o “čistoći kiseonika” obmanuti javnost, Stanislava Čađe koji je, iz svoje firme “TGT”, industrijski kiseonik prodao najvećem broju bolnica u RS, ali i “Milojević Kompanije Gilje Gas”, koja je industrijskim kiseonikom snabdijevala bolnice u Trebinju i Bijeljini.


7.

Jedan od ključnih krivaca za zločin nad oboljelim od korone jeste Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH koji je godinu i po ćutao, a onda, kojeg li morbidnog, drskog i bezočnog licemjerstva, “progovorio” da se koristi industrijski štetni gas za liječenje pacijenata, umjesto "medicinskog kiseonika".

zločinac Aleksandar Zolak

8.

Dok su oboljeli u proteklih godinu i po dana umirali, između ostalog i zbog štetnog kiseonika, Zolak je ćutao kao zaliven i nije učinio niti jedan jedini potez kojim bi spriječio najveći, najteži i najužasniji napad na zdravlje pacijenata koji traje u kontinuitetu do dana današnjeg; Jer i dalje se pacijentima oboljelim od COVID 19, krišom, daje industrijski kiseonik u bolnicama širom Republike Srpske.


9.

Nakon što sam 22.09. ove godine objavio tekst “Vlado Crta Đajić je opasniji po život pacijenata od COVID 19: Njegov pristup liječenju oboljelih od korone je monstruozan, jeziv, užasan, neljudski” u kojem sam, između ostalih kriminalnih djela Crte, naveo i da se teško oboljelim od COVID 19 u UKC RS Banjaluka daje industrijski kiseonik, a ne medicinski, Zolak naprasno počinje da djeluje!

zločinac Vlado Crta Đajić
Dva dana (24.09.) nakon što sam, 22.09., objavio inicijalni tekst, sa namjerom da nastavim raskrinkavanje zdravstvene hobotnice (što i činim detaljno dokumentujući u nizu tekstova teške višestruke zločinačke radnje), Zolak uz pomoć Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, otpočinje sopstvenu odbranu, pokušavajući da sakrije sopstveni zločin za koji je jedan od najvećih krivaca, agresivno napadajući druge, isto tako odgovorne kao i on za zločin protiv čovječnosti.


Dva su moguća razloga za sasvim iznenadno djelovanje Zolaka: Prvi je da se uplašio kako ću ga raskrinkati, što i činim, a drugi je morbidniji: Otvaranje afere je pripremano za neki drugi vremenski period, sasvim izvjesno pred odluku o kandidatima za inokosne funkcije na sljedećim izborima, što svjedoči o jezivosti postupka, kako Zolaka tako i onih koji ga štite, jer njima nije stalo do pacijenata već lične promocije.



Na to ukazuje i dokument Agencije za lijekove, Glavnog inspektora, datiran 02.09.2021., u  kojem se, nakon spriovedene inspekcije u "Bolnici Trebinje", jasno kaže da se pacijentima daje štetni industrijski gas, a ne lijek medicinski kiseonik. Zbog čega Zolak nije odmah alarmirao javnost nakon takvog nalaza, već je dozvolio da se pacijentima i dalje daje industrijski gas?!


Zbog čega odmah nije obavijestio Tužilaštvo BiH i podnio krivičnu prijavu protiv direktora "Bolnice Trebiinje" Nedeljka Lambete? Ništa od toga Zolak nije učinio, već je nastavio da čeka i ćuti, dok se pacijentima ovoljelim od COVID 19 daje industrijski kiseonik?!!!


10.

Zolak je, preko noći, postao "voljni" Svjedok Saradnik koji Javno svjedoči o teškom, jezivom, neljudskom kriminalu, ali ne progovara ni riječi o svom velikom učešću u njemu.


Nažalost, ni drugi ne govore o Zolakovoj krivici zbog koje, zajedno sa svim navedenim, mora završiti na višedecenijskoj robiji.


11.

Takva situacija je neprihvatljiva i niko ne smije biti zaštićen, samim tim ni Zolak, jer je, u takvom slučaju, sve plitka bolesna manipulacija za sticanje najmorbidnijih mogućih političkih poena, a nikako bitka da se pacijentima oboljelim od COVID 19 konačno nabavi ne samo "medicinski kiseonik", već i niz drugih lijekova protiv korone kojih nema. I da se manji smrtnost u RS koja je i dalje najveća u Svijetu.

plitki manipulator Stanivuković

12.

Stanivuković će, prije ili kasnije, morati da objasni zbog čega štiti monstruma Zolaka i zbog čega samo kidiše na Đajića, kada su u iživljavanju nad pacijentima učestvovali i direktori svih drugih bolnica u Republici Srpskoj?!


Ni Stanivukovićeve manipulacije, kojima štiti Zolaka, ne smiju ostati neraskrinkane kao ni Viškovićeve ili one izrečene od šefa Crvene Sekte Milorada Dodika, Vlade Đajića i drugih!


Zašto Stanivuković nijednom nije, imenom i prezimenom, prozvao Zolaka? 


zločinac Nedeljko Lambeta

Zato što Zolak preko njega pokušava da se spase, ali to mu neće poći za rukom!!!


13.

Zolak, Svjedok Saradnik što Javno svjedoči protiv svojih saučesnika, svakim novim svjedočenjem piše optužnicu i protiv njih, ali i protiv sebe!


“Agencija za lijekove i medicinska sredstva će, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, po dobijanju zahtjeva postupiti hitno i izdati sve potrebne dozvole za uvoz i distribuciju medicinskog kiseonika - lijeka”, izjavio je Zolak 04.10. o.g., pa se, samo od sebe, nameće pitanje zašto Zolak nije pozvao sve da podnesu zahtjeve najkasnije krajem marta 2020. godine, kada je pandemija već galopirala u BiH i oba njena enttiteta - Republici Srpskoj i Federaciji BiH?!


Gdje su mu tada bili ažurnost i savjest? Na godišnjem odmoru, koji je trajao sve do 24.09., kada je krenuo u napad na one koje je, najblaže rečeno, nečinjenjem štitio u činjenju krivičnih djela; Ubijeđen sam da je bio u talu sa njima, jer Ćutanje je za Zolaka, u punom smislu te riječi, bilo Zlato!


14.

Zolak je emitovao, posredno, i dokumente koji ga direktno optužuju za činjenje zločina.


Jedan od tih je i dokument Agencije za lijekove BiH, datiran 02.09.2021. godine, koji je potpisala Glavni Inspektor Prim. Indira Fazlagić mr.ph.spec. o kontroli sprovedenoj u JZU Trebinje.

Ključni dio dokumenta glasi: “U skladu sa utvrđenim stanjem, obavještavamo vas da JZU Bolnica Trebinje, putem tenderske nabavke, vrši nabavku tehničkih gasova i iste koristi u medicinske svrhe kao lijek, čime se ugrožava zdravlje stanovništva”!


Nema nikakve dileme da je u trebinjskoj bolnici pacijentima davan industrijski kiseonik i da im je, na taj način, ugroženo zdravlje. Svim pacijentima kojima je bio potreban kiseonik - i onim oboljelim od COVID 19, kao i od drugiih bolesti.


Pitanje za Zolaka glasi - zašto nije naredio inspekcije odmah po izbijanju pandemije, prije godinu i po dana, i utvrdio koji se kiseonik daje pacijentima kao “lijek”?! Ima sve nadležnosti za to, što potvrđuje i Izvještaj Prim. Fazlagić!


Nije tu kraj priče: Industrijski kiseonik je “Bolnici Trebinje”, na čijem čelu je monstruozni Sektaš Nedeljko Lambeta, isporučivala firma “Milojević Kompanija Gilje Gas” d.o.o. Bijeljina.


zločinci Milorad Dodik i Zlatko Maksimović

Ista ta firma isporučivala je i još uvijek isporučuje  industrijski kiseonik i bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, o čemu sam dokumente objavio u tekstu “Zlatko Maksimović i Mladen Gajić, direktori Bijeljinske i Dobojske bolnice, kao i Crta Đajić, "liječili" teške kovid pacijetne industrijskim kiseonikom; Crtin Sertifikat je falsifikat”, 25.09.o.g., ali, do sada, javnost nije upoznata da li je Agencija za lijekove poslala inspekciju i kod monstruma Maksimovića, koji u namještenom tenderu za “Gilje Gas” navodi da nabavlja “kiseonik”, a ne precizira da je medicinski!


Razlog više je bio činjenica da ta kompanija tokom 2020. godine nije uvezla nikakav kiseonik, niti je ovlašteni uvoznik lijeka "medicinski kiseonik", niti je ovlašteni distributer, a ni proizvođač!


Zbog čega nije Inspekcija Agencije, na čijem je čelu Zolak, otišla i u bolnicu “Sveti Vračevi”? Ili, pak, ako je otišla, zašto javnost nije obaviještena o nalazima?!


I zbog čega je Maksimović, koji je, izvan svake razumne sumnje, pacijentima davao tehnički kiseonik zaštićen, a Crta Đajić i Lambeta nisu?!


To su manipulacije i to se mora javno reći, a iza tih manipulacija stoji Zolak i oni koji ga pokušavaju spasiti od odgovornosti.

zločinci Maksimović i Dodik

Navešću još jedan dokument Agencije za lijekove koji je krunski dokaz protiv Sektaša i njihovih monstruma iz zdravstvenog sektora, a koji je, istovremeno, i krunski dokaz o teškom zločinu koji je počinio Zolak.


To je Rješenje kojim se odbija zahtjev firme “TGT” Tehnogas, u vlasništvu teškog zločinca Stanislava Čađe, za izdavanjem dozovole za promet lijekova na veliko u BiH “zbog neispunjavanja propisanih uslova”!



Taj dokument, koji je potpisala tadašnja direktorica Agencije za lijekove Prim. mr. ph. Nataša Grubiša, jeste krunski dokaz da firma “TGT Tehnogas” nije imala dozovolu da distribuiše lijek “medicinski kiseonik”; Zbog toga su distribuisali industrijski kiseonik bolnicama.


Taj dokument je krunski dokaz da je Zolak, kao direktor Agencije za lijekove (imenovan 30.12.2015), znao godinama da “TGT” nema dozvolu za promet lijekovima, a ćutao je od marta 2020. pa sve do prije par dana o tome, iako je MORAO da reaguje i spriječi da Čađo, zajedno sa Sektaškim direktorima brojnih bolnica, pacijentima plasira tehnički kiseonik umjesto lijeka “medicinski kiseonik”!!!


Zolak je zločinac u istoj mjeri kao i Crta Đajić, Maksimović, Gajić…, Šeranić, Višković, Dodik…, a njegovo Javno djelovanje iz pozicije Svjedoka saradnika samo može uticati na visinu kazne na koju će biti presuđen, nikako ga ne može zaštiti od procesuiranja.


Svi oni koji štite Zolaka istovremeno su njegovi saučesnici. (nastaviće se)