среда, 12. мај 2021.

Dodikov sestrić Vico Prokletnik Zeljković bez ikakvih dozvola gradi Hacijendu na samom izvoru rijeke Krupe, u Krupi na Vrbasu, prljavim novcem otetim iz budžeta i drugih teških kriminalnih djela


Piše: Slobodan Vasković


Vico Prokletnik Zeljković, sestrić Milorada Dodika, izvukao je milione iz budžeta RS, preko svojih brojih “Eko” firmi, koje služe isključivo za pljačkanje i pranje para.


Kao i svaki skorojević ne može, a da ne “pokaže pare” i to ukradene, pa je odlučio da sagradi sebi Hacijendu na samom izvoru rijeke Krupe.



Probisvijet Vico je u završnoj fazi gradnje hacijende sa bazenom na svega dva do tri metra od izvorišta Krupe, u Krupi na Vrbasu, udaljenoj nekih 25 kilometara od Banjaluke.



Rijeka Ponor izvire ispod planine Dimitor, a ponire na južnom obodu Podrašničkog polja, u opštini Mrkonjić Grad. Nakon poniranja pojavljuje se ponovo u Krupi na Vrbasu i pod imenom Krupa ulijeva se u Vrbas.


Naravno, na hacijendi umišljenog NBosa, kojeg u beogradskim kriminalnim krugovima zovu Seljak, nalazi se i bazen. 


Na fotografijama je iza bijelog zida, a do bazena vode stepenice iz vile.


Prokletnik Vico nema dozvolu za ovaj objekat, ali to mu ni najmanje ne smeta da uništava izvorište Krupe, jer će ga Ujo Dodik zaštiti, kao i mnogo puta dosad.


Tu je, naravno, i Ministroid za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, čiji je osnovni posao zaštita onih što uništavaju prirodna bogatstva Republike Srpske divljom gradnjom, otimačinom i rušenjem svake vrste.


Nema na čemu EkoVico nije pljačkao i ne pljačka budžet Republike Srpske.


Dovoljno je podsjetiti da je to Prokletnik činio i na nabavci pelena za nemoćna lica o čemu sam pisao u tekstu: "Prokletnici: Vico Zeljković, samozvani “Banjalučki Arkan”, ostvaruje enormnu zaradu monopolom na prodaju pelena, najlošijeg kvaliteta, osobama sa posebnim potrebama, starim i nemoćnim licima; Bogati se na račun bolesnih uz podršku FZO RS i ministra zdravlja" (10.02.2019.).


Pisao sam i da je pandemijski profiter u tekstu "Virusni profiteri: Ekstraprofit od preskupih maski, koje je kupio Fond zdravstva RS, ide u džepove Vice Zeljkovića, Dodikovog sestrića i njegovog nasilnog saradnika Lukendića" (11.05.2020.), kao i da se bavi i drugim, vrlo opojnim, poslovima, uz pružanje zaštite psihičkom bolesniku i nasilniku Dejanu Kostiću Deli, koji je njegov lični batinaš. (Kostić je batinaš i Hunte Dragana Lukača, kao i njihov doušnik).



Da li je čudno što Vico gradi baš Hacijendu? Nimalo, sve je to po uzoru na Južnoamerikance, vrlo uzak soj, koji su mu idoli! (nastaviće se)