понедељак, 17. мај 2021.

Dodikov biznis sa Indijskom konopljom i ozakonjivanjem marihuane dobija budžetske konture i izborne ciljeve: Samo dobro naduvani, nauljeni i opojnim kolačićima uhranjeni građani mogu povjerovati u Dodikove “Istine” i za njega ponovo glasati 2022. godine; Dodik, Doktor Dž-Mister Farmaceut, nakljukan sopstvenim probnim proizvodima, javno nastupio - pojavile se ozbiljne nus pojave


Piše: Slobodan Vasković


1.

Obajavio sam 11.05. o.g. tekst “Dodik uskoro počinje sa proizvodnjom Indijske konoplje; Da li je Republika Srpska na korak od legalizacije marihuane?!


2.

Naveo sam i da je za te potrebe, “vrijedni”, a još i “domaćin”, kupio/zakupio 350 hektara najplodnije zemlje u Lijevče polju, a nadležne službe intenzivno rade na donošenju zakonskih akata koji će omogućiti proizvodnju marihuane, za početak, u “medicinske svrhe”. 


3.

Dodiku je to najmanji problem, jer je takozvana NSRS tek njegova alatka, kao motika, na primjer, kojom on kopa gdje god zabasa, a nema stranputice na kojoj nije. Jedino ga nema nigdje na, što bi narod rekao, poštenom putu.


4.

Dodik se na najnoviji biznis odlučio nedavno, shvatajući da je to posao budućnosti u kojem se već vrte milijarde dolara, ali kako je on, već decenijama, navikao samo na poslove sa budžetom, bilo je vrlo interesantno pratiti kako će njegov najnoviji biznis ukalupiti u, ionako, skršeni i iscrpjeli budžet.


5.

Dodik ne bi bio Dodik kada ne bi našao, osim velikih, i ona “najmanja vrata” da se ugradi, sa još jednim poslom, u budžet, iz kojeg novac već poodavno, baš dobrim dijelom, odlazi na račune njegovih firmi. 


6.

Zato je nedavno pozvao Radovana Kilavog Viškovića, takozvanog premijera, da zajedno obiđu međe 350 hektara zemlje, kako bi se Vrtni Patuljak uvjerio da Dodik ničiju među nije nagazio.


7.

Tu mu je Dodik, među međama, iznio savršen plan, kako za biznis, tako i za opšte izbore koji se trebaju održati oktobra 2022. godine.


8.

Prvo, naravno, ide ozakonjenje “trave” u “medicinske svrhe”; Proizvodiće se nekoliko vrsta ulja, kolači, kolačići, čak i torte…, punjene krofne…, pite marihuanuše (sa sirom), a ponešto će biti i za smotati onim kojima je baš potrebno.


9.

Da bi sve bilo po zakonu, kompletan asortiman Dodikovih medicinskihtravaproizvoda otkupiće Vlada RS, a zatim ih, besplatno, podijeliti svim građanima Republike Srpske nekoliko mjeseci pred izbore, s tim što će se Dodikovi proizvodi dijeliti građanima u sve većim količinama kako se izbori budu približavali.


10.

Cijena za Dodikove proizvode, koju će platiti Vlada RS, je sitnica, pa je neću ni navoditi.


11.

Odlučeno je da se blago opojni proizvodi, vrlo zdravi, nema šta, podijele preko mreže apoteka, pod imenom "Moja apoteka", koje su u vlasništvu švajcarske firme “Apo-pharm”.



Nema ništa logičnije od toga, jer je “Apo-pharm” u Dodikovom vlasništvu. On stoji iza navodnih vlasnika te firme.


12.

Mnogi za “Apo-pharm”/“Moja apoteka” vezuju i Ranka Škrbića, što je jedno vrijeme, nakon 01.07.2008. godine, (kada su od Republike Srpske otete badava te apoteke - tadašnja Apotekarska ustanova Banjaluka), bilo tačno.


13.

Međutim, Dodik je Škrbića izbacio iz “Moja apoteka”, koja je, fiktivno, u vlasništvu firme iz Švajcarske, a suštinski u Dodikovom, i preuzeo punu kontrolu. 


Doktor Dž-Mister Farmaceut, Dodikovo je švajcarsko ime!


14.

Istini za volju, nije Škrbića istjerao bez centa - platio mu je milion evra da ga više “očima ne gleda” u tim apotekama, dok u drugim nezakonitim poslovima i dalje odlično sarađuju. Na pandemiji su, po svakom soju virusa, uzeli milione.


Za nadati se da sa sjemenom Indijske konoplje neće uvesti i indijski soj!


15.

Bilo je dosta velikih problema sa vlastima Švajcarske, na čijoj teritoriji je registrovana “Apo-Pharm” oko plaćanja poreza; Prošle, 2020. godine, ta porezna Dodikova kriza je dostigla vrhunac u Švici, ali je, istina jedva, nekako uspio riješiti te probleme. 


Naravno, sve je milionske dugove platio Švajcarskoj, ali je sve “namirio” iz budžeta Republike Srpske, čije se metastaze zovu Dodik 1, Dodik 2… Dodik 202…Dodik 2021...


16.

Prva berba Dodikove Indijske konoplje i “medicinski” proizvodi od nje, koju će otkupiti Vlada RS i besplatno sve te superzdrave prelake opijate podijeliti narodu, ima nekoliko, zaista, značajnih ciljeva, koje ću redom navesti onako kako ih je Dodik predstavio Viškoviću, Patuljku na Međi, koji je sve to objeručke prihvatio ukočenim patuljkovim rukama. 


I sa velikim oduševljenjem, tipičnim za Vrtne Patuljke i ostale stvorove iz Dodikove trave.


17.

Kada se narod navuče na zdrave “medicinske” proizvode od Dodikove Indijske konoplje bez ikakvih problema će povjerovati u sljedeće “činjenice” o kojima Dodik sa traktora trubi mjesecima, ali mu, zasad, jako loše ide, jer nema narod potrebnog “stimulansa” da bi bio ubijeđen. Čak su im i smiješne neke Dodikove "istine", što je već poprimilo galopirajuće razmjere.


18.

Ciljevi koje treba utuviti opijenom narodu u glavu tokom 2022. su sljedeći:

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate, trebo bi povjerovati, bez većih problema, u Dodikove tvrdnje da je ekonomija Republike Srpske jedna od najboljih na Svijetu; 

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate, trebao bi povjerovati, bez većih problema, u Dodikove tvrdnje da se Republika Srpska, kao NADUVANI balon, odvaja, nezaustavljivo, od BiH;

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate, trebao bi povjerovati, bez većih problema, u Dodikove tvrdnje da će tako NADUVANI, uz to i baš “zdravi”, zajedno sa NADUVANOM Republikom Srpskom odletiti u Evropsku Uniju za svega tri godine i postati njena punopravna članica!

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate i povjeruje u Dodikove tvrdnje, trebao bi, bez većih problema, dati glas njemu i Sekti.


19. 

Da bi Viškoviću dokazao kako su njegovi proizvodi zaista uspješni, zdravi i nadahnjuju, Dodik ih je lično, iz probne serije (nisu još završena sva klinnička istraživanja) primijenio na sebi na proteklom zasjedanju svoje motike za sve stranputice (11.05.o.g.).


20.

Takav Dodikov postupak je, zaista, velika “žrtva” za sopstveni narod, koji on deceniju i po tretira kao zamorče i na kojem primjenjuje najsurovije metode, ali je, bar jednom, odlučio da on bude zamorac! I to kakav, od metar i po kila, što je mali korak za čovječanstvo, ali za nečovjeka poput Dodika, ogroman.


21.

Maksimalno podmazan sopstvenim proizvodima (koji su, treba to ponovo naglasiti, još uvijek u fazi testiranja), Dodik je došao u svoj lični parlamenti i rekao, Urbi et Orbi, velike Istine, koje samo neko pod dejstvom njegovih proizvoda može spoznati.


22.

Dobro Nauljen, ali i naljuljan najzdravijim uljem od indijske konoplje, da ne kažem trave, uhranjen kolalčićima i pitama travarušama, Dodik je saopštio Spoznaje, preciznije Zapovijedi:

-Sjedinjene Američke Države propadaju;

-Njemačka privreda je na koljenima; 

-Republika Srpska je Lider u Regionu!


23.

Uočio je da mu malo ko vjeruje, pa ga je uhvatio neviđeni bijes, koji je rezultovao psovkama. Proklete nuspojave!!!


A i zaboravio je da je samo on koristio svoje proizvode i da nije uspio “navući” Opoziciju na njih; Što se tiče Sektaša, oni su poodavno "navučeni".


24.

Odmah nakon što su uočene nus pojave, stručnjaci iz Dodikovih laboratorija krenuli su u njihovo otklanjanje.


25.

To je vrlo bito, jer, nakon Dodikovih tvrdnji, da na Manjači nema nikakvih NATO, pa ni vojnika SAD-a, već se tu nešto onlajn vježba, ljestvica njegovih “Istina”/"Zapovijedi" je dignuta:

-Glasači u idućoj godini moraju, nakon konzumacije njegovih proizvoda, besplatno podijeljenih preko njegovih apoteka, povjerovati kako su na Manjači, u maju 2021., bili ruski vojnici, ne onlajn, već pravi i da su prodefilovali kroz Banjaluku pjevajući “Kaljinku”.


Ako niste znali, "Kaljinka" na ruskom znači ribizla, ne rizla, ribizla i riječ je ljubavnoj pjesmi koju je komponovao Ivan Petrovič larionov 1860. godine.


26.

Laboratorije rade punom parom, jer Dodika, nakon uloge voljnog zamorčeta, još “vile nosaju”, pa je jednu bijednu "krticu" potrošio kao toalet papir - napala je "krtica" (toliki je to jadnik da mi je ispod časti da ga imennujem), po njegovom nalogu, zvanični Beograd, ali je brzinom svjetlosti “skiknula”, tako da taj “napad” nije stigao ni do Česme, banjalučkog predgrađa, a kamoli Beograda, koji Dodik toliko “voli”! (nastaviće se)