понедељак, 24. мај 2021.

Dr Tilu Lilu Vlado Đajić nastavlja da uništava ionako mizerni rejting Crvene Sekte u Banjaluci: Sadašnje stanje upućuje da će njegov šef Milorad Dodik uskoro morati da traži od Branislava Borenovića i Milana Radovića dozvolu kada bude želio da popije kafu u Banjaluci

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Nezaposleni voćar Igor Radojičić polako za građane Banjaluke postaje samo ružna prošlost. Iako je ta štetočina završila na političkoj deponiji, posljedice njegove vladavine će građani Banjaluke sasvim izvjesno osjećati još dugo dugo.


Mladi voćar

2. 

Nema sumnje da Radojičiću pored njegovog čuvenog hora „Igorovi Dječaci“, sada najviše nedostaje njegova gradonačelnička plata, koja je iznosila za njega mizernih 5.163,27 KM. Ipak, manjak sredstava u kućnom budžetu ne bi trebao da predstavlja prevelik problem za Radojičića. Ako zatreba, on novac može da pozajmi od svog štićenika Stojana Vukajlovića.


dokument o visini Radojičićeve plate

3. 

Od svih kriminalnih radnji u kojima je učestvovao, Vukajlović će ostati upamćen po pokušaju da se po višestruko nižoj cijeni od tržišne dočepa šest vrijednih nekretnina na području grada Banjaluke. 


Radojičić i Vukajlović

Kako sam taj njegov pokušaj na vrijeme osujetio, i time spriječio nastupanje velike štete po Grad Banjaluku, Vukajlović se upustio u nove kriminalne poduhvate. U narednim danima ću pisati o najnovijem Vukajlovićevom građevinsko-mafijaškom poduhvatu. 


Vukajlović i Radojičić


Nije teško pogoditi da i taj poduhvat ima veze sa imovinom Grada Banjaluka. Očigledno da bogaćenje na račun imovine Grada Banjaluka predstavlja svojevrsni fetiš za Vukajlovića.


4. 

Da može gore od Radojičića i Vukajlovića, pokazao je u samo nekoliko mjeseci dr Tilu Lilu Vlado Đajić. 


Više zaposlenih u UKC-u RS mi se obratilo sa žalbom da Đajić prisiljava zaposlene u toj zdravstvenoj ustanovi da se učlane u SNSD. Ukoliko to ne učine, Đajić radnicima prijeti degradiranjem i disciplinskim postupcima. 


Tilu Lilu Đajić

Na taj način Đajić pokušava da kod svog šefa Milorada Dodika prikaže da je nakon njegovog izbora za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka došlo do enormnog priliva članstva.


Dodik

5. 

Na Đajićevu nesreću, Dodik je veći manipulator od njega, pa je na prvu shvatio da mu Đajić podvaljuje „Potemkinovo selo“. Očigledno je da Dodik više vjeruje istraživanjima javnog mnjenja u Banjaluci, a ono posljednje, rađeno u periodu od 23.-30. aprila 2021. godine, govori da su najviši funkcioneri Crvene Sekte izrazito omraženi među građanima Banjaluke.


6. 

Ne isključujem mogućnost da je dr Tilu Lilu Vladi Đajiću ideja o prisiljavanju radnika UKC-a RS na potpisivanje pristupnice Crvene Sekte sinula na nekoj od mnogobrojnih „bunga-bunga“ žurki, koje on organizuje za najeminentnije članove Crvene Sekte.


Tilu Lilu

7.

Đajić je svestran čovjek. On uporedo sa pomenutim aktivnostima stiže i da odradi poneki tender. 


Tako je u proteklom periodu jedna građevinska firma izvršila radove asfaltiranja parking prostora kod UKC-a RS. 


Iako je stvarna cijena radova iznosila 17.000 KM, Đajić je od vlasnika te građevinske firme tražio da mu izda fakturu na iznos od 200.000 KM. 


UKC RS u Banjaluci

Đajić je inače poznat kao tip koji voli da poklanja skupe poklone i organizuje rođendanske (bunga-bunga) proslave, pa i ne čudi što se mora na sve načine dovijati kako bi došao do novca.


8. 

Ono što Dodika trenutno više brine od Đajićevih „bunga-bunga“ žurki, jeste mizerni rejting koji SNSD ima u Banjaluci. Da nesreća po Dodika bude veća, prognoze su da će taj rejting do opštih izbora 2022. godine padati sve više.


9. 

Više izvora iz Crvene Sekte mi je potvrdilo da Dodik dobija prave napade bijesa na samo pominjanje Banjaluke i Radojičića. Iako je prošlo pola godine od poraza u Banjaluci, Dodik odbija da prihvati realnost. To je donekle i razumljivo, jer je ta realnost za Dodika izuzetno surova. 


Banjaluka

Ona podrazumijeva da su opozicione stranke u ovom trenutku u Banjaluci čak dvostruko snažnije od režimskih stranaka.


10. 

Rejting PDP-a u Banjaluci je trenutno na oko 40 %, dok je rejting SDS-a blizu 15 %. 


Kada se tome dodaju i druge opozicione stranke i pokreti, dođe se do zbirnog procenta od 65-70 %. 



Ispostavilo se da je Dodik od nekada najčvršćeg utvrđenja, Banjaluku pretvorio u „crnu rupu“, koja će 2022. godine progutati i njega i njegov SNSD.


11. 

Pokazalo se da je Branislav Borenović stvorio pravu stranačku mašineriju u najvećem gradu Republike Srpske. 


Borenović

Upravo je kod njega posljednjih mjeseci primjećena najveća promjena u načinu ophođenja prema funkcionerima režima, u smislu veće „agresivnosti“. 


To se očigledno dopalo biračima, pa je posljednje istraživanje javnog mnjenja pokazalo da se njegov lični rejting među Banjalučanima gotovo izjednačio sa rejtingom Jelene Trivić i Draška Stanivukovića.


Stanivuković i Trivić

12. 

Slična je situacija i sa SDS-om u Banjaluci. Dolazak Milana Radovića je preporodio SDS u tom gradu. To pokazuje već nekoliko istraživanja javnog mnjenja. 


Radović


Radović je u Banjaluci okupio ozbiljan tim ljudi, koji ubrzano radi na obnavljanju zapuštene stranačke infrastrukture.


13. 

U kojoj mjeri je banjalučka stvarnost surova po Dodika najbolje govori pošalica koja kružni među članovima Crvene Sekte, a svodi se na tvrdnju da će Dodik uskoro morati da traži od Branislava Borenovića i Milana Radovića dozvolu kada bude želio da popije kafu u Banjaluci.