четвртак, 6. мај 2021.

Kokezina i Mijatovićeva zajednička putovanja u Dominikanu pomno se istražuju; Mijatović za dvije godine prokockao milion KM; Hijene na bijelom, dok ih štiti policija; Novi Zelenaši Gladnog

Siniša Mijatović i Slaviša Kokeza

Piše: Slobodan Vasković


1.

Slaviša Kokeza, za kojeg mediji u Srbiji tvrde da je oštetio budžet države za 640 miliona evra švercujući sve što se može švercovati preko granica (u Srbiju i iz Srbije), svake godine, do pandemije, provodio je nekoliko mjeseci u Dominikanskoj Republici.


2.

U toj maloj državici (zauzima dvije trećine ostrva Haiti/Veliki Antili) boravi nekoliko velikih srpskih NarkoBosova, koji vode krupne poslove trgovine kokainom po cijelom svijetu i u ogromnim količinama.


3.

Sa Kokezom je u nekoliko navrata u Dominikani boravio i njegov kum Siniša Mijatović, inače jedan od Kumova Kartela Grada Droge Medelina/Zvornika, koji čini jedan od najjačih krakova Ganga kojim je rukovodio Kokeza.


Mijatović je i potpredsjednik Skupštine Grada Droge.

4.

Kokezin Gang u Srbiji je u velikoj mjeri razbijen, dok je u Republici Srpskoj, u Gradu Droge, još uvijek netaknut, iako bezbjednosni organi i Srbije i BiH vode opsežnu istragu oko pripadnika Medelinskog Kartela.    


Zvornik - Grad Droge

5.

Mijatović, koji zajedno sa Zoranom Stevanovićem Gladnim i Dejanom Ilićem Hijenom, vodi Medelinski Kartel, nekoliko puta je bio sa Kokezom u Dominikanskoj Republici; Navodno na odmoru, ali to je bilo sve, samo odmor nije; Ta putovanja sada su pod lupom istražnih organa, posebno zbog dobrih odnosa Mijatovića i sa Bojanom Raonićem, NarkoBosom, porijeklom iz Zvornika.


Raonić je u posljednje dvije godine postao jedan od jačih igrača na međunarodnom tržištu kokaina.

Bojan Raonić

6.

Raonić se nalazi u bjekstvu (od 2019.), jer ga je Sud BiH presudio na pet godina zatvora zbog krađe identiteta i falsifikovanja dokumenata koje je prodavao narkodilerima i ostalim kriminalcima po cijeni od 10.000 KM, pa naviše.



7.

Već sam objavio da je Raonić, koji preko Grada Droge i uz pomoć tamošnjeg Kartela, organizuje prevoz velikih tovara kokaina na Zapad, a mali dio ostavlja za trovanje djece na teritoriji zvorničke i lozničke regije, boravio prije nekih godinu dana tajno u hotelu “Vidikovac”, gdje je dogovarao velike poslove sa Elvisom Keljmendijem, sinom Nasera Keljmendija, jednog od najvećih trgovaca narkoticima na Balkanu.


Elvis Keljmendi

Elvsi Keljmendi je, 17.08.2018., dobio dokumente BiH u PU Zvornik i to u vrijeme kada mu je bio zabranjen ulazak u BiH!

8.

Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik i Glavni inspektor Kartela Grada Droge, znao je da je Raonić u “Vidikovcu”, ali ga nije uhapsio, već štitio njegov boravak.

Stevanović i Vasiljević

9.

Važno je naglasiti da Mijatović ne koristi opijate, niti alkohol, za razliku od Dejana Ilića, kojeg zovu Tigar, iako je riječ o Hijeni.


Hijena konzumira opijate i često je pod njihovim dejstvom.


Dejan Ilić Hijena
10.

Mijatović je neizlječivo obolio od jednog drugog teškog poroka - kockanja.


On je neizlječivi kockar i samo u posljednje dvije godine spiskao je, kockajući se, prema mojim izvorima, najmanje milion KM. 


Toliki novac mu sigurno nije pao “sa Neba u krilo”, već je zarađen ilegalnom trgovinom, ilegalnim transportima i brojnim nezakonitim poslovima u koje je upetljan, a o kojima sam u proteklom vremenu detaljno izvijestio.


Mijatović, bolesni Kockar

11.

Koliko je Mijatović bahat i u kockanju, a ne samo u prljavim poslovima, svjedoči i bizaran podatak da u kladionicama, kako bi pokazao “kredibilitet”, nerijetko stavi 10 hiljada evra na jednu utakmicu! Kada izgubi, samo se okrene i ode; Misli da je pokazao da je “gazda”, iako je to akt zadnje palanačke umišljene nadobudnosti, jer najveći dio Zvorničana jedva sastavlja kraj s krajem, pošto su im mafijaši oteli sve poslove, i za njih je nezamislivo i vidjeti 10.000 evra, a kamoli ih prokockati na samo jednu utakmicu.



12.

Sve oko trgovine drogom u Medelinu poznato je policiji, ali trgovce narkoticima, i velike i lokalne, upravo oni štite, vođeni Vasiljevićem, iza kojeg stoji Dragan Lukač, šef Hunte. 


Tu činjenicu nikako ne treba ignorisati, jer je Lukač “policijska linija”, a Milorad Dodik, koji je sa svim navedenim ili bio ili je sada u nezakonitim poslovima, “politička linija” zločinačkog “Kriminalnog Sindikata” koji razara Republiku Srpsku.


13.

Dodik i Lukač nalaze se na čelu ovdašnjeg “Sinaloa Sindikata” i još uvijek trpe jedan drugog, iako bi se, najrađe, javno obračunali, jer su njihovi odnosi svedeni na mikron obostrane tolerancije.


Bez obzira na netrpeljivost, oni teško zloupotrebljavaju MUP RS, progoneći sve one koji kritikuju Režim Istrebljivača Naroda, potom one koji im se, po bilo kom osnovu, "ne uklapaju", opozicione političare... (to će i nastaviti ukoliko im se ne pokaže snaga i tako stane na put), dok, istovremeno, štite zločince svih kalibara.


14.

Upravo zbog toga zaštićeni su i Raonićevi dileri iz Grada Droge Rade Simić Cokular Coki, Zvornički Belivukov Mesar i Bojan Đokić, zvani Đurđo, zaduženi za raspačavanje kokaina koji on dovozi za područje zvorničke i lozničke regije.


Rade Simić Cokular, zvornički Belivukov Mesar


Njih štite i politika i policija, a o tome svjedoči i činjenica da Cokular, kod sebe u torbici, uvijek ima, najmanje, dvadeset grama kokaina i to svi znaju u Zvorniku.


15.

Do koje mjere ide sprega policije i narkodilera u Gradu Droge svjedoči i podatak da policajci sjede u društvu sa Cokularom, a on šmrče pred njima. Djeluje šokantno, ali, nažalost, to je istina.


Vasiljević, Glavni inspektor Kartela Grada Droge
16.
Umjesto da uhapse njega, Vasiljevićevi odani narkopolicajci sa Cokijem dogovaraju “koga namjestiti” kako bi Policiijska uprava imala “rezultate” u “borbi” protiv narkodilera: Obično “namještaju” nesretne mladiće koje su uvukli u zamku narkotika, učinili ih ovisnicima i prisilili da raspačavaju narkotike po ulici, a, zazuvrat, dobiju dnevnu dozu opijata. Takvi, koje hapse, obično nemaju “ni za kiflu”.


17.

Saradnja policije i šefova narkodilera Grada Droge otišla je do perverzije - Cokular-Coki sasvim legalno organizuje narko-žurke, vikendom, u motelu “Novak” na koje su pozvani samo odabrani koji se “ubijaju” cijele noći; Sve to vrijeme policija, po Vasiljevićevom nalogu, obezbjeđuje motel da niko nepozvan ne bi uznemirio kokainsku elitu.


18.

I za kraj samo fotografija Zorana Stevanovića Prokletog Lihvara sa Slobodanom Radićem zvanim Bibi, zelenašem iz njegove rodne Trnovice, kod Zvornika.


Zelenaš Bibi i Prokleti Lihvar Gladni


Bibi je do prije tri mjeseca radio sa drugim Stevanovićevim kamatarom, Nedeljkom Radićem Strujom, ali su se teško sukobili oko novca, što ni najmanje Prokletom Lihvaru ne smeta da nastavi saradnju sa obojicom.


Mesar Cokular i Struja


Struja je, da podsjetim, koordinator prebacivanja Ronićevog kokaina iz Zvornika u Loznicu; odnosno od objekta “Naša Kafana”, koji zajedno drže Coklular i Ognjen Pavlović, savjetnik gradonačelnika Medelina Stevanovića, do picerije “Galija” u Loznici, koja je u Strujinom vlasništvu.


"Galija"

19.

O vezama Stevanovića i Bibija, kao i tome kome su glave došli njihovi zelenaški poslovi opširnije u jednom od nastavaka. (nastaviće se dok vas sve Bagro ne pohapse).