петак, 14. мај 2021.

Anatomija “karijere” Igora Žunića - od Džeparoša i Provalnika/Pljačkaša stanova i kuća po Derventi i okolnim selima, do šefa Kluba poslanika “Crvene sekte”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Veoma su interesantni kriminalni počeci Igora Žunića, “Zlatnog tuša” Crvene sekte i šefa Kluba poslanika te privatne organizacije u uzurpiranom parlamentu RS, koji je vlasništvo Milorada Dodika.


2.

Taj bolesni Koprofag, koji ne prestaje sa tom perverzijom (moderno nazvanom “Eat Shit”), bio je, naravno, dezerter, a dok su drugi ginuli on je džepario po Srbiji.


3.

Džepario, u bukvalnom smislu te riječi, jer Žunić je džeparoš po ubjeđenju i opredjeljenju, pa bi, svako ko se nađe u njegovoj blizini, trebalo da pripazi na njegove “duge prste”.



4.

Žunić je zbog džeparenja privođen nekoliko puta u Srbiji, a taj najmizerniji oblik kriminala nastavio je, nakon rata, po povratku u Derventu.


5.

Zajedno sa Denisom Pijetlovićem, sada “uvaženim” direktorom AD “Komunalac”, te još nekoliko derventskih probisvijeta, oformio je džeparošku grupu “Klošari”, kojoj se Žunić nalazio na čelu.


6.

Nekoliko godina Žunić je preživljavao kradući novčanike, a on i Pijetlović, kao i slični Probisvijeti sa kojima su “radili”, te “poslove”, u poratnim godinama, proširuju i na druge sitne krađe - ambalaže, gajbi piva i sokova, veša sa štrikova…, svega što se ukrasti može.


7.

Vrhunac kriminalnog djelovanja “Klošara” su provale u kuće i stanove po Derventi.


Treba istaći da je “Zlatni tuš” bio hrabriji od Pijetlovića koji nije imao “želudac” za obijanje stanova i kuća, pa ga je Žunić ostavljao da “bude na straži”, dok on i hohštapleri najnižeg kalibra “čiste” iz stanova sve redom.


8.

Dvadeset godina kasnije, Žunić i Pijetlović su u vrhu najbogatijih neljudi u Derventi, zahvaljujući činjenici da su prišli “Crvenoj sekti” i, džeparoškim i provalničkim metodama, veoma brzo napredovali do ucjenjivača, iznuđivača, kriminalaca… koji nemilosrdno pljačkaju narodna sredstva, ali i otimaju od uspješnih privrednika.


9.
Osim stambene zgrade u centru Dervente, koju su izgradili bez ijedne dozvole i, rasprodajući stanove i poslovne prostore, došli do enormnog bogatstva, Žunić i Pijetlović posjeduju i druge vrijedne nekretnine.



Što se pomenute zgrade tiče, važno je naglasiti da džeparoški dvojac nije uložio ni marke, već su svi materijali za objekat bukvalno oteti ili iznuđeni pritiskom “značaja" koji Klošar Žunić ima u “Crvenoj sekti”.


10.

Džeparoši Žunić i Pijetlović zajednički posjeduju dva tehnička pregleda u Derventi koja im donose veliku zaradu.



Čvrsto se drže zajedno, što pokazuje i podatak da posjeduju stanove, vrijedne nekoliko stotina hiljada KM, u istoj zgradi.


11.

Međutim, Klošari i Džeparoši uvijek ostaju samo Klošari i Džeparoši, a Žunićeve i Pijetlovićeve perverzne jezive sklonosti, ogavne psovačke, prijeteće igrarije i grozomorne laži ne mogu promijeniti sliku o njemu - uvijek kada ga pogledate uočite da mu je ruka zavučena u tuđi džep. (nastaviće se)