среда, 9. фебруар 2022.

VSTS planira da na sjednici koja se održava u četvrtak za sudiju Kantonalnog suda u Bihaću imenuje kriminalca Dinu Muslića; Muslić je kriminalni zanat učio od sudinice Slavice Slavnić, koja je nedavno opljačkala novac iz sefa Osnovnog suda u Banjaluci

Muslić, kriminalac sudija


Piše: Slobodan Vasković

 

U četvrtak, 10.02.2022. godine, VSTS će održati sjednicu na kojoj će birati sudije Kantonalnog suda u Bihaću. Prema mojim saznanjima prvi na rang listi je Dino Muslić, korumpirani sudija krivičar, koji trenutno radi kao sudija Općinskog suda u Bihaću.


 

Prije imenovanja za sudiju Općinskog suda u Bihaću, Dino Muslić je „zanat“ učio u Osnovnom sudu u Banjaluci. On je nekoliko godina radio kao stručni saradnik u tom sudu, a njegov mentor je bila sudinica Slavica Slavnić.

 

U tekstu "Iz sefa Osnovnog suda u Banjaluci ukraden novac; Sve informacije upućuju na to da je pljačku organizovala sudinica Slavica Slavnić" sam opisao kako je sudinica Slavnić opljačkala novac iz sefa Osnovnog suda u Banjaluci.


Sudija pljačkašica Slavnić
 

Sudija Dino Muslić je počeo sa kriminalnim aktivnostima još u vrijeme dok je radio kao stručni saradnik sudinice Slavnić. Poznat je slučaj iz 2012. godine. Tada je uhapšen Petar Božić, portir pomenutog suda. On je kasnije i osuđen.

 

sudija kriminalac Dino Muslić

Petar Božić, Dino Muslić i Slavica Slavnić su bili uigrani trio. Slavnićeva i Muslić su uzimali novac za donošenje naručenih presuda u sudskim postupcima u kojima su sudili. Novac su od stranaka uzimali preko Božića kao posrednika.




 

Nakon hapšenja Božića, tužioci su saslušavali i Muslića, ali ga je Slavnićeva svojim vezama uspjela zaštititi. Na kraju je optužnica podignuta samo protiv naivnog portira.

 

Muslić je nastavio sa kriminalnim aktivnostima i nakon što je imenovan za sudiju Općinskog suda u Bihaću, a to je poznato svima u tom gradu.



Najfrapantniji je slučaj suđenja bivšem džudisti Harunu Sadikoviću. Za taj krivični predmet je zadužen upravo sudija Dino Muslić. Nakon što se Sadiković nije pojavio na suđenju zakazanom za 28.12.2021. godine, Muslić je izjavio „Imao sam čvrsta obećanja da će doći.“

 


Muslić je zaboravio da kaže od koga je dobio ta čvrsta obećanja i koliko je narko novca dobio za oslobađajuću presudu, koju je obećao da će donijeti. Na Muslićevu nesreću, vrlo brzo je isplivala Sadikovićeva fotografija iz Dubajia, u društvu narkobosa Edina Gačanina.