недеља, 6. фебруар 2022.

Osmica preko Dadonija štitio Zvicerovog prijatelja i Paljanskog Belivuka Milutina Miću Danilovića

Osmica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, je tu instituciju potpuno privatizovao i informacije koje je prikupljala prodavao NarkoKlanovima za šta je naplatio milionske svote.


2.

Osmica je, uz Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, direktora Policije RS, glavni zaštitnik NarkoKartela, ubica, svih drugih kriminalaca.


(Veoma je interesantno snažno približavanje Dragana Stanivukovića, oca gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, Narko"Generalu", ali o tome vrlo brzo opširnije i detaljnije).


Narko"General" Kostrešević

3.

Mehmedagić je štitio i Paljanskog Belivuka Milutina Miću Danilovića, koji ima direktne konekcije sa Radojem Zvicerom, vođom Kavačkog Klana u Crnoj Gori. 


Paljanski Belivuk Milutin Danilović

Zvicer je označen kao vođa, iako je tek drugi po hijerarhiji Kavčana iz Crne Gore, dok istinski šef Klana još uvijek nije javno raskrinkan.


Radoje Zvicer

4.

Veza između Mehmedagića i Danilovića bio je do prije nešto više od godinu dana Davorin Tukelić Dadoni, kriminalac iz Novog Sada, koji se bavio narkoticima i krađom automobila.


5.

Dadoni je na Palama živio od 2013. godine pa do druge polovine 2020. godine, kada je pobjegao u Južnu Ameriku.


Dadoni je radio za Danilovića, ali i za grupe kradljivaca automobila. Sve te grupe preuzeli su Kavčani iz RS da za njih razvoze kokain, tako da sada rade dvostruki zločinački posao-krafu vozila i prevoze opijate.


Davorin Tukelić Dadoni (na Palama u jednom klubu)

9.

On je od Osmice tražio informacije u vezi sa Danilovićem, šefovima zločinačkih grupa specijalizovanih za krađe vozila i drugim velikim kriminalcima koji su na Palama.


Mehmedagić mu je davao informacije, a Dadoni ih je prodavao Daniloviću i ostalima, a novac dobijen za to je davao Osmici, dok bi jedan dio zadržao za sebe.


10.

Istovremeno je radio kokain za Danilovića. 


Kavčani Ljubiša Ćosić i Milutin Mića Danilović

11.

O svemu postoje čvrsti dokazi, a do koje mjere je Mehmedagića pohlepa dovela svjedoči i “Skaj” zapisi u kojim on obavještava Dadonija da “nema dokaza” za ubistvo sarajevskih policajaca.


Nakon toga Dadoni obavještava jednog od osumnjičenih (ime ne navodim iz razumljivih razloga) da mu je Osmica, preko Skaj-a, rekao “da nema dokaza” za ubistvo policajaca. 


12.

Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Katona Sarejevo Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje.



Za njihovo ubistvo osumnjičeni su Aleksandar Macan (koji se predao i u pritvoru je), te Marko Trifković Žižan, koji je uhapšen i u pritvoru je, kao i Savo Maksimović koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj.


13.

Veoma je interesantna saradnja Davorina Tukelića Dadonija sa paljanskim Belivukom Mićom Danilovićem: Danilović je njemu dao kuću na Palama, a Dadoni Daniloviću, zauzvrat, stan u Novom Sadu.


Poslovni narkoodnos Danilovića i Dadonija je trajao dok Paljanska Zvijer nije uspjela shvatiti da ga je Dadoni izvarao na nekoliko narkoposlova i uzeo mu 250.000 evra.


Dadoni

14.

Dadoni, koji nije samo narkodiler, kradljivac automobila, već i velika varalica, primijetio je da Danilović sumnja u njega i pobjegao je sa Pala.


Nije se vraćao u Srbiju, već je odmah otišao u Južnu Ameriku. Odatle je pustio, ispod radara, lažne informacije da je likvidiran, kako bi i na taj način zametnuo tragove.


Međutim, to je neistina, a za Dadonijem, sem Danilovića, traga još nekoliko vrlo opasnih kriminalaca kojima je ostao dužan veliki novac.


Dragan Mektić i Milivoje Lovrenović Čaruga

15.

Mehmedagić je, preko Skaj aplikacije, najčešće bio na vezi sa Draganom Mektićem i dogovarali su “poslove”, ali o tome više u jednom od nastavaka. (nastaviće se)