понедељак, 21. фебруар 2022.

NarkoDiler Cvijetić bio logističar za likvidaciju Damira Ostojića Šijana


piše: Slobodan Vasković


1.

Veliki NarkoDiler Bojan Cvijetić učestvovao je u organizaciji likvidacije Damira Ostojića Šijana, 05.09.2018. godine.


Cvijetić nije naručio Šijanovu likvidaciju, ali je pružio logistiku naručiocima, profesionalnom ubici i njegovim pomagačima, prilikom egzekucije Šijana i teškog ranjavanja njegove supruge.


2.

Prije nego nastavim da pojasnim jednu vrlo bitnu činjenicu - Veoma rijetko, to su izuzeci, iza naručenih likvidacija stoji jedna osoba. Uvijek je više njih koji odluče da nekog treba likvidirati i podijele troškove.


To je pravilo u Podzemlju, premda je uvriježeno mišljenje da je naručilac uvijek jedna osoba, što nije tačno, već je to izuzetak, a pravilo je da je više njih.


3.

I u ovom slučaju pojavlju se najmanje dva naručioca. Cvijetić je označio Alana Kožara i Igora Dedovića kao osobe koje su donijele odluku o likvidaciji Šijana.



I Dedović i Kožar su bili visokopozicionirani pripadnici “Škaljarskog” klana, a likvidacija Ostojića je osveta za ubistvo Budvanina Gorana Đuričkovića, 27.10.2015. godine.


4.

Ubijeni Đuričković bio je zet poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona.



Ubice nikada nisu uhapšene, a motiv za likvidaciju su tvrdnje da je Đuričkovića ubio Šijanov vojnik Srđan Popović.


Popović je u zatvoru u Austriji, gdje je presuđen na osam godina zatvora zbog trgovine kokainom, nakon što je uhapšen 2017. godine.


Srđan Popović

Viši sud u Podgorici ga je 11.06.2021. godine presudio na 15 godina i deset mjeseci zatvora zbog likvidacije Đuričkovića.




5.

Logična je Cvijetićeva tvrdnja da Kožar i Dedović stoje iza likvidacije Ostojića, jer su obojica ubijeni i ne mogu da se brane.


Dedović, jedan od vođa “Škaljarskog” Klana, likvidiran je, zajedno sa najbližim saradnikom Stevanom Stamatovićem 19.01.2020. godine u Atini.



Kožar je likvidiran, zajedno sa Damirom Hadžićem, na grčkom ostrvu Krf, 23.07.2020. godine.


6.

Ranije sam objavio, detalje o boravku Kožara u Banjaluci, tokom 2017. godine, u tekstu Cvijetić i Mektić čuvali su i ugostili u Banjaluci Alana Kožara, jednog od najviše rangiranih Škaljaraca koji je 2016. formirao 'Ekipu Smrti'; Mektić je prodavao informacije Kožaru za veliki novac sve dok Škaljarac nije likvidiran 23.07.2020. na ostrvu Krf u Grčkoj".


Kožar je 2016. formirao ‘Ekipu Smrti’; Mektić je prodavao informacije Kožaru za veliki novac sve dok Škaljarac nije likvidiran 23.07.2020. godine na ostrvu Krf u Grčkoj. Objavio sam već da su Cvijetić i Mektić ugostili i čuvali deset dana Alana Kožara u Banjaluci tokom 2017., a tada je dogovoreno da mu Mektić prodaje informacije. Što je on i činio sve do likvidacije vođe barske grupe Škaljaraca koji je 2016. oformio “Ekipu smrti”, odnosno grupu profesionalnih ubica za likvidacije protivnika u Podzemlju.



7.

Kožar I Dedović su boravili u Banjaluci i u vrijeme kada je likvidiran Damir Ostojić.


On je ubijen 05.09.2018. godine, a poznato je da je ubica visok oko 190 cm i da je iz okoline Banjaluke.


Kožar I Dedović su boravili u Cvijetićevom štek stanu u ulici Vojvode Stepe u Banjaluci, iznad kafea “Intermezzo”.



Odatle su rukovodili akcijom likvidacije, a svu logistiku im je pružio Cvijetić.


Igor Dedović


8.

Mektić nije znao da se priprema likvidacija, ali je, nakon ubistva Šijana, morao znati da je Cvijetić, njegov savjetnik, upetljan u ubistvo.


9.

Naravno, nije ga prijavio, jer je već tada bio na Kožarevom platnom spisku, kao i na Cvijetićevom koji je, defakto, rukovodio Ministarstvom bezbjednosti dok je na njegovom čelu formalno bio Mektić.



10.

Nedugo nakon ubistva Šijana, Cvijetić je prodao stan u kojem su boravili Kožar i Dedović. 


Cvijetić je uhapšen u akciji "Transporter", 16.11.2021., a u kućni pritvor, nakon saradnje sa tužiocima Tužilaštva BiH, prebačen je 11.02.o.g(nastaviće se)