уторак, 1. фебруар 2022.

"Skaj" radi, ali protiv Kavčana: Pohapšeni članovi grupe Kavčana Dušana Lovrenovića, sina profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge, koji je u bjekstvu i Aleksandra Nikolića, koji je u pritvoru od 16.11.2021. godine; Nezvanično: Uhapšen Mićo Rašević sestrić velikog narko dilera Gordana Pavlovića, vlasnika "Pavgord"-a

Ilustracija


Piše: Slobodan Vasković


Brojna hapšenja na području Hercegovine (Trebinje, Foča, Bileća), koja je izvršio MUP RS po nalogu Tužilaštva BiH, slomila su mrežu Kavačkog klana koju su držali Dušan Lovrenović, sin profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića i Aleksandra Nikolića, narkodielra iz Istočnog Sarajeva.


To je samo jedna od narko mreža koja je transportovala velike količine narkotika, ali i ilegalnog oružja i bila pod zaštitom Kavačkog  Narko"Generala" Siniše Kostreeševića, direktora Policije RS.



Dušan Lovrenović nalazi se u bjekstvu već mjesecima, kao i njegov otac Čaruga, dok je Nikolić u pritvoru od 16.11.2021. godine kada je uhapšen u akciji “Transporter”.


Lovrenović nisu uhapšeni zahvaljujući dojavi Kostreševića, preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče da se sprema akcija u kojoj bi trebali "pasti".



Grupa pripadnika Kavačkog klana od preko dvadeset lica, pod neposrednom komandom Duška Pejovića, bila je zadužena za ilegalno unošenje velikih količina marihuane, drugih vrsta opijata, ali i oružja.


Uhapšeno je njih 19 i pronađno oko 400 kilograma marihuane. 


Foto: Tužilaštvo BiH

Svi oni otrkiveni su raspakivanjem aplikacije “Skaj”.


Šef grupe koja je radila za Nikolića i Lovrenovića je Dragan Pejović, zvani “Bosanac” koji je odranije nedostupan bezbjednosim oprganima BiH i nalazi se na teritoriji jedne od susjednih zemalja.


Pripadnici ove grupe su drogu i oružje prebacivali mahom iz Crne Gore i dijelom iz Srbije, i potom je transportovali do Gradiške.


Tu je drogu i oružje skladištio Dušan Lovrenović, a u sve poslove bio je upučen i profesionalni ubica Milivoje Lovrenović.


Lovrenović je drogu i oružje prebacivao u susjednu Hrvatsku, gdje su je preuzimali ponovo Nikolićevi ljudi i razvozili po cijeloj EU.


Nikolić

O kako unosnom kriminalnom poslu se radi svjedoči podatak da je kilogram marihuane, prokrijumčaren na ovaj način, u zemljama EU dostizao cijenu od 2.500 eura po kilogramu marihuane.


Nikolić je uhapšen u akciji “Transporter” zajedno sa Bojanom Cvijetićem i Petrom Dukićem, kao i Sašom Rađevićem koji su, posebno Rađević, bili ključni za distribuciju narkotika. Dukić je učestvovao i u pranju novca, ali i u, kako se tvrdi, pripremanju vozila za profesionalne ubice.


Rađević je dao alibi profesionalnom ubici Milivoju Lovrenoviću “Čarugi” nakon što je likvidirao Milana Vujčića Vujketa, 10.10.2015. godine, ispred kafea “Kasper” iz vatrenog oružja.


Već je tada uhapšen jedan dio ove grupe iz Gradiške; Riječ je o Savi Dragišiću, Saši Vidoviću, Aleksandru Vitezu i Nikoli Iliševiću. (uskoro opširnije)


Nezvanično: U Foči uhapšen Milan Rašević, sestrić Gordana Pavlovića Gocija


Mićo Rašević


Prema nezvaničnim informacijama, u Foči je uhapšen i Milan Mićo Rašević, sestrić velikog narkodilera Gordana Pavlovića Gocija, vlasnika kriminalne firme "Pavgord".


Pavlović je vlasnik Foče i najbliži saradnik jednog od Kumova Kavačkog Klana u RS Zorana Stevanovića, gradonačelnika Grada Droge.