недеља, 27. фебруар 2022.

Mali Zli Patuljak Stanivuković zaglavio trajno i eksplicitno u Kajinoj Rupi: Ima li Kaja uopšte građevinsku dozvolu da gradi u centru Grada; Kako stvari stoje - nema


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško Stanivuković, Mali Zli Patuljak, sluga banjalučkih tajkuna ogrezlih u kriminalu i korupciji, upravo zbog prevara načinjenih sa njima, završiće na robiji.


Već mjesecima vrlo precizno ukazujem na štetočinsko djelovanje Stanivukovića koje on nevješto pokušava prikriti providnim manipulacijama, bez ikakvog sadržaja, sa samo jednim ciljem - da taj dan prođe zaogrnut u još jednu laž.


2.

Ono što Stanivuković nikako ne može pokriti jesu dva objekta Mladena Milanovića Kaje koji se grade u centru Banjaluke, u takozvanoj “Rupi”, bez građevinske dozvole.


Sedam spratova

3.

Kaja svakako nema dozvolu za izgradnju sedam spratova, koliko je do sada podignuto, jer je Regulacionim planom predviđeno da se na tom mjestu izgradi  objekat od pet spratova. Sada ih je već sedam.


U najboljem slučaju, Kaja je, tajno, nezakonito, dobio građevinsku dozvolu za objekte od pet spratova, dok je sve iznad toga izgrađeno nezakonito, što povlači krivičnu odgovornost i Stanivukovića i Milanovića.



Bilo bi dobro da pokažu građevinsku dozvolu za oba objekta - kada je izdana, ko je potpisao, da li su bili stečeni svi uslovi za njeno izdavanje?!


4.

Da bi se gradio objekat, neophodno je da je za konkretnu lokaciju Regulacionim planom predviđena takva gradnja, potom slijede urbanističko-tehnički uslovi; Nakon toga je potrebna Lokacijska dozvola za koju je potrebno Idejno rješenje, a bez Glavnog projekta nije moguće dobiti Građevinska dozvolu.


Sam Stanivuković je u nekoliko navrata javno demonstrirao da Kajine zgrade ne mogu imati građevinsku dozvolu, jer on sa svojim “timom” radi na jednom od “idejnih rješenja” za projekat u Kajinoj Rupi. Učinio je to i 30.08.2021. godine.



Dok je #rupom" tragao za "Idejnom rupom", u Rupi je "niklo već četiri sprata.


četiri sprata

5.

Rupe su, čini se, Stanivukovićeva opsesija: U novembru 2021. godine je emitovao post kako on i “tim” analiziraju pristigla "idejna" rješenja, što znači da Kaja nikako nije mogao imati građevinsku dozvolu, jer je bez Idejnog rješenja ne može ni dobiti.


novembar 2021.


U javnost je ranije puštena vijest da je Kaji izdata, krišom, građevinska dozvola za dan Grada, ali Stanivuković je to demantovao prigodnom neistinom o  entom “razmatranju” Idejnog rješenja o čemu je objavio i prigodnu fotošopiranu sličicu na kojoj ćete ga lako prepoznati, jer liči na Rupu koju ni najzagriženiji begići ne mogu popuniti.


U tom trenutku, Kajina zgrada je bila dobrim dijelom izidana - šest spratova , dok je druga počinjala da se gradi.

šest spratova

6.

Taj post je jedan od dokaza za krivični postiupak protiv Malog Zlog Patuljka, sklonog laži, Kavčanima poput Nenada Nešića, sitnim dilerima, kao što je njegov "narkorevizorski tm"i Dario Sandić i, iznad svega, krupnim, ali šupljim manipulacijama - pravim Rupčagama.


7.

Očito je, nakon svega, da Kaja uopšte nema građevinsku dozvolu za izgradnju ni pet spratova, posebno ne sedam, već da postoji samo građevinska dozvola za izgradnju podzemnih garaža.


Kako je Stanivuković sklon falsifikovanju, o čemu svjedoči i činjenica da je sam - sebe jedno Veliko Ništa, Rupu bez dna, “pretvorio” u ”Istorijsku ličnost”, iako je tek Pajac opasnih namjera, nije isključeno da je krivotvorio građevinsku dozvolu.


8.

Najbolje bi, za javnost bilo, da je da na uvid i prestane preko medija koje finansira Nenad Nešić narkonovcem obmanjivati građane.


U nastavku podsjećanje na sve Stanivukovićeve eksplicitne “slalome” u Kajinoj Rupi. 


Kajina "Rupa"

9.

Pomno sam pregledao brojne Stanivukovićeve izjave, (prije i tokom predizborne trke za gradonačelnika Banjaluke), povodom takozvane “Rupe” u centru Banjaluke, jednoj od tri najekskluzivnije lokacije za gradnju u gradu i nisam našao nijednu riječ kritike u vezi sa namjerama da se na tom mjestu gradi stambeno-poslovni objekat.


Sama ta činjenica mnogo govori, ali ako sam, kojim slučajem, propustio neku njegovu kritiku na račun gradnje u "Rupi", onda je to mnogo mnogo pogubnije po gradonačelnika, jer je on za Rupu navodno izdao građevinsku dozvolu.


10.

Za razumijevanje ProTajkunskog djelvanja Stanivukovića, veoma je bitan njegov intervju magazinu “Buka”, dat 18. maja 2021.godine, u kojem on navodi, na pitanja o “Rupi”, sljedeće: 

„Što se tiče rupe mi već pet mjeseci radimo na idejnom rješenju. Investitor je otvoren i svjestan je važnosti te lokacije. Mi imamo tim ljudi koji će do kraja ispratiti arhitektonski izgled tog dijela grada koji mora biti savremen i koji će biti nova razglednica, novi simbol Banjaluke. To će biti nova Gospodska i podrazumijevaće novi trg i novo šetalište i u tom pravcu ta tema je za nas važna. Dobili smo tri idejna rješenja, svako smo unapređivali i ni sa trećim nismo zadovoljni, a četvrto rješenje očekujemo krajem maja, početkom juna. Zbog toga se fotografije kako će taj dio grada izgledati ne pojavljuju, jer su još uvijek dogovori između nas i investitora i dok ne dođemo do tačke presjecanja da budemo zadovoljni nema konsenzusa. Javnost će biti zadovoljna i to ide u pozitivnom pravcu“, rekao je za BUKU Stanivuković, 18. maja 2021. godine, sada već iz pozicije gradonačelnika.


11.

Stanivuković je, izvan svake razumne sumnje, slagao, jer nikada nije prikazao niti javnosti prezentovao nijedno od idejnih rješenja o kojima je govorio za “Buku”, posebno ne ono koje je prihvaćeno nakon “tačke presijecanja”. 


Druga velika laž koja pokazuje zaista ogroman stepen manipulativnosti mladog gradonačelnika, sklonog makijavelizmu bez granica, jeste da je o brojnim navodnim idejnim rješenjima o kojima, kako je naglasio, "još nije odlučeno", za "Buku" govorio 18. maja ove godine, a da je građevinsku dozvolu firmi tajkuna Mladena Milanovića Kaje izdao, kako su brojni medijii, čini se lažno, ustvrdili, za Dan Grada, 22. aprila 2021. godine, odnosno dvadesetšest dana prije intervjua u kojem je bezočno slagao javnost.


Kajina "Rupa"

12.

Zašto je to Stanivuković učinio? Zbog 1,1 milion razloga razloga koje su mu saopštili otac Dragan, prijatelj Jelenko Lolić i ujak Nikola Vukelić, beskrupulozni tajkuni, listom!


Dio tih razloga materijalizovan je i skupocjenim mercedesom. 


Novi merdžo klizi kao na tacni. Na kojoj je Kaja donio novac za “Idejno” rješenje u “Rupi”.



Stanivukovići su alavi kao Crna Rupa. 


Progutaše sve što očima vide i još je ostalo da progutaju sami sebe, što je proces koji je počeo. I nezaustavljiv je. 

Šta je sa Sektaškom "skupštinskom većinom koja je, navodno, suprotstavljena "Idejnoj Rupi"? Ništa, iz iste su Rupe, kao i "Idejna"!!! (nastaviće se)