уторак, 22. фебруар 2022.

Osmica pokušava da potopi Druškića i Mektića, iako su sva trojica već potonuli; Ćurla, direktor UKC BL, teško nokautiran; Kratka najava: Završavam projekat “Severina”



Piše: Slobodan Vasković


1.

Mehmed Osmanagić Osmica, direktor OSA BiH, pokušava svim silama da se spase pritvora, sudskog progona i dugogodišnje robije tako što sva svoja narkodjela “preknjižava” na Murisa Druškića, donedavnog bliskog saradnika.


Druškić je bio direktna veza između Osmice i Bojana Cvijetića, iako su njih dvojica komunicirali i putem Skaj aplikacije.


Cvijetić je, kako sam to već ranije objavio, plaćao Osmici veliki novac za sve informacije koje bi  OSA BiH prikupila, a koje su njemu bile interesantne i potrebne. 


Osmica

2.

Međutim, Osmica je bio alav te mu je Cvijetićeva narko”sisa” bila nedovoljna, pa je uzimao novac i od opakog NarkoDilera Miće Danilovića, bliskog prijatelja Radoja Zvicera, sa Pala i brojnih drugih, sve do Glavnog skladištara kavčana u RS Tome Petrovića.


Osmica ima cijelu “kolekciju” NarkoDilera, veću i od kolekcije satova koje je dobijao od njih na poklon.


3.

Kad smo već kod Zvicera, sa njim je komunikaciju imao i Zoran Stevanović, gradonačelnik Grada Droge Zvornika; Čak mu je, svojevremeno, Stevanović pomogao oko nekih “dokumenata”. Zvicer ga je ocijenio kao veoma “komunikativnog”. Biće uskoro opširnija priča o tome, idemo ponovo do Osmice.


Komunikativni

3,5

Šef Osa i NarkoDiler Mehmedagić ne štedi ni Dragana Mektića, gurajući priču kako se nekadašnji takozvani ministar bezbjednosti “nije rastajao od Cvijetića”. I uz nju dokaze. Mektić je vrlo pogodna meta za žrtvenog jarca, iako liči na borbenog ovna - glup je kao i ta obrađena klada.

Mektić

4.

Nije baš da se nisu rastajali, ali bili su često zajedno; Ni Mektić se neće izvući iako smišlja neku idiotsku odbranu. Možda mu sijevne u tintari kada bude u pritvoru. 


Nije malo uzeti pola miliona, koje su skupile narkogrupe, da bi Cvijetiću prodao Ministarstvo bezbjednosti, plus dva stana, tri auta, nekoliko miliona za prodaju informacije što Cvijetiću, što Škaljarcima. 


Zaboravio sam ranije navesti stanove kupljene ljubavnicama. 


5.

Biće vrlo vrlo interesantno suđenje Mektiću. Posebno oko toga u kolikoj mjeri je učestvovao u pripremama ubistva Strahinje Stojanovića, koje je izvršio njegov prijatelj Milivoje Lovrenović Čaruga, 13.09.2020. i zašto nije prijavio Cvijetića kada je saznao da je pružio logistiku ubici Damira Ostojića Šijana, 05.09.2018. godine.


Cvijetić

6.

Naravno, odgovaraće i zato što nije prijavio Čarugu, koji mu se pohvalio oko likvidacije Slaviše Ćuluma, izvršene 15.05.2020., zajedno sa Sinišom Šakićem Kinezom, dok ih je pokrivao Dario Jekić, nekadašnji vozač Sanje Vulić, poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH. Naručilac ubistva je Jovan Jošilo, takođe, profesionalni ubica.


I Osmica je dao svoj puni udio u likvidaciji Ćuluma, jer je bio pod tretmanom OSA BiH, a on je, preko Druškića i Roberta Radonjića, sve informacije o kretanju ubijenog prosljeđivao Cvijetiću, a ovaj dalje Čarugi. Detaljno sam to već opisao, samo da podsjetim.

Ćurla (lijevo) dok je mogao stajati i
Vlado Crta Đajić

7.

Dosta je pomenutih za danas, idemo malo do intimusa Vlade Crte Đajića, predsjednika GO Sekte BL, koji jeste u vezi sa narkodilerima, i njegovog štićenika Milana Ćurlića Ćurle, Generalnog direktora UKC Banjaluka.


Ćurla je nokautiran ispred lokala “Kafeterija 5” Banjaluka, dok je pijuckao kratki espreso.


Napravio je grešku u parkiranju prije espresa, jer je zagradio vozilo Race Jovića, poprilično nezgodnog tipa.


8G

Jović mu rekao da se pomjeri, a Ćurla, s pozicije Generalnog direktora UKC-a, “s visine” odgovorio “dok popijem kafu”.


Onda ga je Jović bacio u nizine. I odvukao, kao psa, do auta da ga pomjeri.


Joviću se baš žurilo. Bez obzira na žurbi, ne bi trebao biti toliko nasilan prema životinjama.


Mali Zli Patuljak i njegov koalicioni partner Kavčanin Nenan Nešić, 
narkodiler i veliki perač narkonovca

9.

I za kraj - objavio sam jutros video novog automobila Stanivukovićevih kojim su podmladili vozni park. Kaja je platio.



To je Mercedes -Benc AMG GTS Milete. Cijena sitnica - 179.000 Evra, bruto.



Jeste skup, ali i Kajine zgrade za koje mu je Mali Zli Patuljk tajno i nezakonito izdao građevinske dozvole nisu jeftine. 


10.

Mali Zli Patuljak, formalni Gradonačelnik Banjaluke, i dalje nastavlja sa bolesnim performansima. Bojim se da ću biti prisiljen da ga, nemojte me pogrešno shvatiti, ogolim do kraja. 


Projekat sam nazvao “Severina”! Radni naslov. (nastaviće se)