субота, 5. фебруар 2022.

(VIDEO) Banjalučki Sektaški cirkus se nastavlja: Vlado Crta Đajić reizabran na funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka; Najbliži Crtini saradnici nikako da zapamte njegovo prezime

Dodik pridržava teško stimulisanog Crtu

Piše: Slobodan Vasković

 

Na skupštini održanoj 30.01.2022. godine, članovi Crvene Sekte su izabrali Vladu Crtu Đajića na funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. Moram priznati da Opozicija u Banjaluci od Dodika nije mogla dobiti bolji novogodišnji poklon.

 

Teško stimulisani Crta je imao određenih problema sa ravnotežom, pa ga je Dodik morao rukom pod ruku dovući do prostorije predviđene za održavanje konferencije za štampu. I ne samo to, Dodik je morao da objasni Crti gdje mu je mjesto, pa ga je smjestio na stolicu za igrače sa rezervne klupe.



Sam početak konferencije za štampu je pokazao u kom pravcu će ista ići. Milenko Letić, novoizabrani sekretar Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, u uvodnom govoru je pokazao da ne zna kako se Crta preziva. On je Crtu označio kao ajića, iako se Crta preziva Đajić.



Da je Crta predmet sprdnje unutar stranke i da Sektaši ne znaju ni kako se on preziva, dokazao je i sam Dodik. Na istoj konferenciji za štampu on je takođe Crtu pozdravio kao Vladu ajića.


Nakon što su stranačke kolege pokazale da ne znaju kako se on preziva, Crta se obratio novinarima sa nekoliko rečenica. S obzirom na njihovu sadržinu, bolje da je ćutao. Crta je prvo sam sebe zapitao otkud on na mjestu predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, a onda je javnosti obznanio da se radi isključivo o patriotskim razlozima.


Nakon toga, Crta je širokim narodnim masama obznanio da SNSD nije interesna grupa kao pojedine partije, nego da se radi o državotvornoj partiji. Pametnom dosta.