четвртак, 24. фебруар 2022.

Dario Sandić, suvlasnik firmi sa peračem narkonovca i advokat u službi Malog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića; Sandić prao novac sa presuđenim narkodilerom Arminom Vidovićem preko njihovih zajedničkih firmi (dokumenti)

formalni gradonačelnik Banjalukke


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško Stanivuković ima zaista zavidan broj prijatelja i saradnika među velikim, ali i manjim narkodilerima: Glavni koalicioni partner mu je, naravno, Kavčanin Nenad Nešić, narkodiler i veliki perač narkonovca Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


O njihovoj saradnji, kao i drugim Kavčanima koji stoje iza Malog Zlog Patuljak, formalnog gradonačelnika Banjaluke, tek će biti riječi u narednim tekstovima, posebno projektu “Severina” koji sam priveo kraju. Odmah da naglasim, zbog mogućih zloupotreba, da projekat "Severina" ne podrazumijeva emitovanje bilo kakvih video-klipova, već je isključivo vezan za istraživanje sprovedeno o tome ko je sve učestvovao u emitovanju eksplicitnog video klipa Ivana Begića sa Draškom Stanivukovićem koji je osvanuo na mrežema 04.12.2021. godine. 


Crta i Ćurla

Već sam objavio da je snimak došao u ruke Vlade Đajića Crte, a da ga je emitovao Milan Ćurlić Ćurla. Ostalo je da pojasnim kako je taj klip dospio u ruke Crte i šta je bio stvarni cilj puštanja snimka. Uskoro svi detalji.

Stanivuković i Kavčanin Nešić

2. 

Drugi bitan saradnik i jedan od ključnih savjetnika mentalno trulog Stanivukovića koji će, osim najmlađi politički penzioner u RS, biti i najmlađi politički robijaš iz ovog entiteta, je Dario Sandić, advokat koji nema pojma o advokaturi, ali, itekako, ima veze sa narkopodzemljem.


advokat Dario Sandić

3.

Vrijeme je da se Sektaš Sandić, siva eminencija Gradske uprave, izvuče iz rupe u koju se duboko zavukao i predstavi javnosti onakav kakav zaista jeste - notorni kriminalac, prevarant, rektetaš i saradnik narkodilera sa kojima pere novac preko zajedničkih narkofirmi.


4.

Ključni narkosaradnik Sandića je Armin Vidović, narkodiler koji je nekoliko puta uhapšen, presuđen zbog narkotika i kod kojeg je pronađena tajna laboratorija za proizvodnju marihuane.


Armin Vidović, proizvođač marihuane i narkodiler

5.

Vidovićeva i Sandićeva zajednička firma je "Heating Green Energy" d.o.o, osnovana  04.10.2013. Treći suosnivač je Ljubiša Sandić, Darijev brat.


Važno je naglasiti da je njihov otac Ljubomir Sandić bio omudsmen BiH u periodu od 2008.-2015., a da je Dario Sandić bio zamjenik nekadašnjeg ministra sporta Proke Dragosavljeviča (2006.-.2010.). Sandić je bio član Sekte sve do 2015. godine, kada prelazi u SDP BiH.


Proko Dragosavljević

Otac Ljubomir bio osnivač SNSD-a i njihov poslanik, pa potom Ombudsmen. U to vrijeme je sin Dario išao sa funkcije na funkciju, tipa pomoćnik ministra, pa funkcioner u Instituciji Ombudsmen.

Do sukoba dolazi kada Dodik nije podržao reizbor Ljubomira Sandića za Ombudsmena. Tada se Dario okreće protiv Dodika  i kreće u "opoziciju".

Ljubomir Sandić

Dario Sandić je je bio nosilac liste SDP-a u Banjaluci na proteklim opštim izborima. Bio je Lični izbor Vojina Mijatovića. Stanivuković kraj sebe ima ne samo perača narkonovca, Sektaša, već i najbližeg saradnika Mijatovića, koji se zalaže za ukidanje RS.


6.

Sandić je, naravno, bio upoznat sa kim je osnovao firmu, jer je Vidović, zbog proizvodnje narkotika uhapšen 28.03. 2011. godine. Prije toga uhapšen je i krajem januara iste godine.



Vidović je uhapšen u akciji “Kula”, a u Rekavicama, nadomak Banjaluke, pronađena je jedna od savremenijih laboratorija za uzgoj skanka.


7.

Zbog ove laboratorije, Vidović je 22.02.2013. presuđen na samo dvije godine zatvora.


Presuda Vidoviću


To uopšte Stanivukovićevom savjetniku Sandiću nije smetalo da sa njim napravi firmu preko koje se prao narkonovac. I ta firma je napravljena nepunih osam mjeseci nakon što je Vidović presuđen.


Presuda Vidoviću

Firma je osnovana 04.10.2013. godine, u vrijeme dok je Vidović čekao Rješenje za služenje zatvorske kazne (osim ako je nije iz zatvora osnivao), tako da je Sandić itekako znao sa kim pravi zajednički firmu.



8.

Druga firma preko koje su se prale pare od droge je “Barcom”, čiji su vlasnici Ljubiša Sandić i pomenuti narkodiler Armin Vidović.



Sandići baš vole to pranje narkonovca, a Vidović je njihov glavni saradnik. 


Nema dileme da su i oni u drogama, ali su uspjeli izbjeći kažnjavanje; Zato što su pripadnici Sekte, koji to uvijek ostaju ma u kojoj stranci se nalazili.


9.

Vidović je, nakon izlaska iz zatvora i osnivanja firme sa Sandićima, nastavio sa narkoposlovima. 


Ponovo je Vidović, sin nekadašnjeg obavještajca, “pao” 11.10.2019. godine zbog pranja novca od narkotika koje je prodavao prethodnih godina.


Naravno, novac je opran preko firmi koje je držao zajedno sa Stanivukovićevim savjetnikom Sandićem i njegovim bratom Ljubišom.



10.

Interesantno je da samo Vidovića hapsi policija, dok Sandići ostaju nedodirljivi. Kada znamo da je Kavački režim Milorada Dodika na vlasti potpuno je jasno da su Sandići Sektaši koji su bili iznad zakona. Tata Ljubomir, osnivač Sekte, vrlo je uticajna osoba.



11.

Sandića, perača narko novca, Stanivuković, nakon što je postao formalni Gradonačelnik, postavlja u Tim za reviziju.

Tim za reviziju čiji je rok trajanja istekao i prije osnivanja
Nije uopšte čudno što ga je Stanivuković uzao za savjetnika - Sandićev kriminalni potencijal veoma se dopao i imponovao Malom Zlom Patuljku.


12.

Naravno, Tim za reviziju je u stvari Tim za reket, što vrlo brzo uočavaju njegovi časni članovi Jovana Kisin i Dijana Cvijić, koje tu kriminalnu alatku Stanivukovića brzo napuštaju, a sa njom od tada rukovode notorni krimalnci Jelena Kos i Dario Sandic.


Stanivuković i Sandić


Iako rade kriminalna djela, a na revizijama ne čine ništa (bilo bi zaista čudno da je obrnuto), pomenuti dvojac i dalje prima po 2.100 KM mjesečno.

13.

Sandić, perač narkonovca, je mentor reketaša Nebojše Drinića kojeg je doveo iz rodnog Srpca.


Njih dvojica su ključni kriminalni par preko kojeg radi Stanivuković.

Drinić i Stanivuković
14.
I za kraj ovog dijela informacija da je Ivan Begić za napad na Milana Radovića, koji se desio 01.02.2021. godine, po nalogu Stanivukovića i kavčanina Nešića, pripremao Sandić. (nastaviće se)