среда, 23. фебруар 2022.

Crna Rupa

Piše: Slobodan Vasković


1.

Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, iz dana u dan vene kao biljka koka ubrana, neprerađena, bačena…


Ne pomaže ni razmjena tajnih poruka sa profesionalnim ubicom Čarugom. Ništa mu nije pomoglo ni pismo koje mi je poslao Čaruga, a on ga napisao sa Ilijom Plavšom.


Nadao se Narko”General” da ću se bar lecnuti; Uzalud.



2.

A još prošle godine je sve bilo tako “harmonično” - “roba” je išla kao nikad; I prljave pare su tekle kao krvave rijeke. On i Čaruga se nisu razdvajali, sem kada bi Milivoje Lovrenović morao otići “na posao” - da nekog likvidira.


Narko”General” je uvijek željno očekivao da se vrati - da mu ispriča detalje likvidacije.


Kao što mu je detaljno ispričao kako je raznio Strahinju Stojanovića, 13.09.2020. godine.




Narko”General” voli detalje - pitao je svim najkrvavijim dijelovima. Pa usrdno molio Čarugu da ih ponavlja. 


Potom je obećao Čarugi, u nekoliko navrata, nakon što ga je policija Srbije označila kao ubicu, da će mu on sve srediti “preko svojih veza”.



Dobar dio prošle godine isto je ponavljao, a Čaruga prepričavao na razne načine drugim bliskim saradnicima.


3.

Milorad Dodik je, naravno, znao sve, ali on se bavi parama i bilo mu je bitnije kako prikriti da je Boban Kusturić, šef Helikopterskog servisa Vlade RS, izvukao Čarugu, nakon ubistva Stojanovića iz Beograda, nego detalji same likvidacije. Najvažnije mu je bilo da njegov Bobiška ne izgubi letačku dozvolu.


Razloga je napretek: Pa letač Bobiška je narkoprevoznik za dileriška. I to veliki. 



Letovi su stali. 


4.

Svemu dođe kraj, pa i tim “divnim” druženjima; Vremena su postala gadna; Ni Skaj aplikaciji se, svjesni su sada, nije moglo vjerovati, a vjerovali su u nju kao u NarkoIkonu.


5.

Sada Narko”General” više ne može ni koku da žvaće, samo je privija na glavu. Ne liječi kao što tvrde.



Zaista bi Kostrešević, da izađe iz zatvora u sopstvenoj glavi, trebao da otvori FB stranicu - zbog podrške narkodilera, kojima je tako vješto komandovao. Da su svi pali “kao kruške”.


9.

Nemojte se nervirati što se procesi sporo odvijaju: Svi će biti pohapšeni, kao i tužioci koji su i dalje u toksičnom Univerzumu Milana Tegeltije, trenutno nikom potrebnog harmonikaša, i misle da mmogu uzimati prokleti narkonovac i sakrivati kripte. 


10.

Na Aci Makedoncu, peraču narkonovca i narkodileru, na primjer, će bar još četvoro novih korumpiranih službenika bezbjednosnih i pravosudnih organa da padne; Od toga najmanje jedan tužilac Tužilaštva BiH. Plus njegove plaćeničke aveti iz OJT Istočno Sarajevo i troje sudija tog Suda. 


Već je pao Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog i drugih oblika kriminaliteta. On je deseti, jedanaesti.… Branimira Šehovca poodavno tretiram kao robijaša.


Zamislite kakve su to nenajedene svinje iz policijskopravosudnih organa koje uzimaju narkopare monstruma Veljka Belivuka, koji je mučio, klao, mljeo u mašini za meso, svoje protivnike?! Upravo Belivukove krvave pare se nalaze kod Mičića! Mičić je Belivukov “VIP” perač narkonovca.  



Za Aleksandra Mičića, Acu Makedonca, trebaće autobus kada ih budu hapsili.


11.

Kao i za narko dilera i perača narkonovca Nenada Nešića i njegovu zločinačku porodicu. Kavčanin Nešić je koalicioni partner Malog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića, formalnog gradonačelnik Banjaluke. Jurišaju, uz punu podršku još nekoliko značajnih pripadnika Klana, na poziciju predsjednika Republike Srpske. Taj juriš ih vodi direktno “iza brave”, ali ne one na predsjedničkim vratima. Živi bili pa vidjeli.



12.

Mala digresija, pa da objavim jednu fotografiju zbog koje sam morao danima čekati pred kancelarijom direktora Policije i Narko”Generala” Kostreševića. Bio sam vrlo nevidljiv, da ne kažem šik.



13.

Digresija: Kajine zgrade odlično napreduju u nekadašnjoj Rupi u centru Banjaluke. Stanivuković još traži “idejno” rješenje. Što je zaista naporan posao, jer je najmlađi budući politički robijaš bez ikakvih ideja. 



Zato tata Dragan napreduje. Novi merdžo klizi kao na tacni. Na kojoj je Kaja donio novac za “idejno” rješenje u “Rupi”.



Stanivukovići su alavi kao Crna Rupa. Progutaše sve što očima vide i još je ostalo da progutaju sami sebe, što je proces koji je počeo. I nezaustavljiv je.



14.

Kao što je nezaustavljivo hapšenje pripadnika razorenog Kavačkog klana i onih koje su platili da malo razvuku procese utamničenja. Imaće o čemu, i jedni i drugi, pričati u dugim KPZ noćima.


15.

A sada - Kavčanin Dragan Savić, savjetnik i specijalni izaslanik NarkoGenerala” Kostreševića za Bijeljinu.


Savić je direktna veza Narko”Generala” Željkom Radovanovićem Krečom, “centralom” Klana, preko kojeg je išlo najviše Skaj komunikacija.


Dragan Savić

Sad moram da idem - lovim (da fotografišem) Dragana Simića, savjetnika i specijalnog izaslanika Narko”Generala” Kostreševića za Zvornik, gdje je “mozak” Klana - Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić -Tigar, stvarni šef Kavčana u RS, direktni saradnik Radoja Zvicera i Veljka Belivuka. 

Simiću, ne osvrći se. Uzalud ti je. (nastaviće se)


P.S. Završio sam Projekat “Severina”. Obavijestiću vas na vrijeme zainteresovane o Danu Lansiranja.