понедељак, 21. фебруар 2022.

Izbori za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci su pokazali da je Draško Stanivuković nesposobniji čak i od Vlade Crte Đajića; Stvarni pobjednik pomenutih izbora je Igor Radojičić


Nakon što je Stanivuković porazio Igora Radojičića na lokalnim izborima 2020. godine, ostala je jedna nedoumica u javnosti: Da li su na tim izborima građani Banjaluke glasali za Stanivukovića ili protiv Crvene Sekte? Nema sumnje da smo juče dobili odgovor. Sada je jasno da su 2020. godine birači glasali protiv Radojičića, a ne za Stanivukovića.


Piše: Slobodan Vasković

 

Vlado Crta Đajić je u proteklih godinu dana pokazao da u Banjaluci trenutno ne postoji veći cirkusant od njega. Taj nekrunisani kralj tragikomedije je sebe sveo na predmet sprdnje, čak i među stanovnicima Banjaluke vrtićkog uzrasta.


 

Ipak, dogodilo se čudo. Nesposobni Draško Stanivuković je na proteklim izborima za Savjete mjesnih zajednica dokazao da je moguće izgubiti izbore i doživjeti pravi debakl čak i od Crte, koliko god to nestvarno zvučalo.

Nakon što je Stanivuković porazio Igora Radojičića na lokalnim izborima 2020. godine, ostala je jedna nepoznanica: Da li su na tim izborima građani Banjaluke glasali za Stanivukovića ili protiv Crvene Sekte? 


Nema sumnje da smo juče dobili odgovor. Sada je jasno da su 2020. godine birači glasali protiv Radojičića, a ne za Stanivukovića.

 

Nevjerovatno zvuči podatak da je Stanivuković na jučerašnjim izborima izgubio u gotovo svim gradskim sredinama. 


Rezultat u gradskim sredinama van svake sumnje dokazuje da je urbaniji dio stanovništva u potpunosti „pročitao“ Stanivukovićevo poziranje i nesposobnost.



Iako će pomenuti izbori pomoći Crti da članovima Crvene Sekte objasni da nije totalni kreten, što se može smatrati određenim uspiehom, treba biti iskren i reći da je stvarni pobjednik jučerašnjih izbora Igor Radojičić.

 

Podsjećam da je na izborima za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci 2017. godine Radojičić demolirao opoziciju. On je tada pobijedio u 54 od 57 mjesnih zajednica (Crta je osvojio 43).



Pored toga, u njegovo vrijeme SNSD je konstantno imao rejting oko 40 %. Radojičić je kriminalac par excellence, ali je dokazao da mu Stanivuković i Crta nisu ni do koljena.