субота, 26. фебруар 2022.

Sudija Igor Dabić, Crveni Tajkun Đoko Davidović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković - trojac koji je ojadio Grad Banjaluku za 2 miliona KM


Piše: Slobodan Vasković


1.

U martu 2021. godine Okružni sud u Banjaluci je donio presudu kojom je obavezao Grad Banjaluku da firmi „Ekvator“ isplati novčani iznos od oko 1,7 miliona KM. Pomenuta firma je u vlasništvu Đoke Davidovića, tajkuna bliskog Crvenoj Sekti.


2.

Nije teško pogoditi da je presudu u korist njegove firme donio dobro poznati sudija kriminalac Igor Dabić. 



Kao nagradu za dobro odrađeni posao, Dabić je dobio od Davidovića iznos od 300.000 KM. Dabić je planirao da ove godine ode u advokaturu, pa će mu pomenuti iznos dobro poslužiti da „preživi“ prvih par godina advokature.


sudija-kriminalac Igor Dabić

3.

Dabić je specijalista za „krupne“ predmete, a ti predmeti po pravilu završavaju kod njega i to zahvaljujući manipulaciji sa CMS sistemom za dodjelu predmeta. Zbog toga će vrlo vrlo brzo odgovarati kako pomenuti Dabić, tako i njegov budući zatvorski cimer Asmir Koričić, predsjednik Okružnog privrednog suda u Banjaluci.


Asmir Koričić, Milan Petković (sjede)
Igor Dabić (stoji)

4. 

Ipak, postoji neko gori od Davidovića i Dabića. Za razliku od njih dvojice, koji ne kriju da su kriminalci, licemjerni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković građanima prodaje priču da se bori protiv kriminala. 



Glavni Stanivukovićev cilj je zapravo da zamijeni Dodika, svog političkog oca.


5.

Po saznanju za Dabićevu presudu Stanivuković je javno poručio da je tajkun Đoko Davodiović zabio Gradu nož u leđa. Čim se slegla prašina, Stanivuković je zaboravio i na Davidovića i na obećanje dato građanima Banjaluke da će štititi gradsku imovinu.

 

6.

Krajem januara ove godine firma „Ekvator“, preko povezane firme „Banigo - građenje“, u izvršnom postupku je skinula sa računa Grada Banjaluka novčani iznos od oko 2 miliona KM. Mali Zli Patuljak Stanivuković je taj događaj iskoristio kako bi održao još jednu manipulativnu konferenciju za štampu, punu patetike i lažne brige za novac Grada Banjaluka.


 7.

O kakvom manipulantu se radi najbolje govori činjenica da je Stanivuković tek nakon što je isparilo 2 miliona KM najavio da će sa svojim pravnim savjetnicima pokrenuti pravnu borbu. 



Treba podsjetiti javnost ko je savjetnik za pravne poslove u Stanivukovićevom kabinetu. Radi se o Nenadu Barošu, pravniku koji godinama blisko sarađuje sa Crvenom Sektom.
Baroš, Milunović i Amidžić 

8. 

Njegovi najbolji prijatelji, sa kojima je i poslovno uvezan, jesu Darko Milunović i Srđan Amidžić. Pored toga, treba reći i da je Baroš godinama vjerno služio Igoru Radojičiću.


Igor Radojičić i Nenad Baroš (u pozadini

9.

Kada je riječ o spornoj kotlovnici na Starčevici, zbog čije izgradnje je Grad Banjaluka izgubio 2 miliona KM, ona je izgrađena na osnovu građevinske dozvole koju je izdalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. 



Podrazumijeva se da Stanivuković nikada nije podnio krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić zbog izdavanja te građevinske dozvole.


10.

Na kraju, poručujem Stanivukoviću da ću u potpunosti da ogolim sve njegove plitke manipulacije. Mogu slobodno da kažem da će Stanivuković, kada završim sa njim, biti „goliji“ nego na onom čuvenom snimku sa Ivanom Begićem. (nastaviće se)