среда, 2. фебруар 2022.

Pad Hercegovačke NarkoMreže: Narko”General” plaćan je i preko Čaruge prljavim narkonovcem, kao i krvavim parama; Nešić je sluga Miće Danilovića, Kavčanina i profesionalnog ubice sa Pala


Piše: Slobodan Vasković


1.

Jedna od brojnih Kavačkih NarkoMreža je upala u mrežu i nalazi se iza rešetaka. Nije to jedina mreža u Hercegovini: Tu je Dražen Šiniković, šef ogranka Kavčana u Trebinju, a posebna Zvijer je Milan Matković, koji je pobjegao iz Srbije u Trebinje. Veliki trgovac kokainom.


Njegovo vrijeme tek dolazi; Vrijeme za hapšenje i njega i Šinikovića.


2.

U izvrsnoj akciji, u kojoj je uhapšeno 19 pripadnika NarkoMreže, direktno je pokazano da je firma “Pavgord” Gordana Pavlovića Gocija, intimusa jednog od Kumova Kavačkog Klana u RS Zorana Stevanovića, u stvari, narkopreduzeće. Ipak,“hit” dana je “izjava” Kavačkog Narko”Generala” Siniše Kostreševića da “MUP RS sprovodi akciju hapšenja narkodilera”.


Kostrešević ne dolazi na posao već treću sedmicu, tako da je izjavu dao iz kreveta, koji će uskoro zamijeniti onim u zatvorskoj ćeliji. 

3.

Pripadnici NarkoMreže radili su za Aleksandra Nikolića, Dušana Lovrenovića i njegovog oca Milivoja Lovrenovića Čarugu. Listom Kavčane, osim Čaruge, koji je profesionalni ubica i za novac je svoje monstruozne usluge pružao svim Klanovima.


4.

Već sam pojasnio da je Dušan Pejović, šef pohapšene NarkoMreže (šef u Hercegovini), bio zadužen za prebacivanje marihuane i ilegalnog oružja iz Crne Gore i, manjim dijelom, Srbije u Republiku Srpsku; Potom je Nikolić, preko vozača firme “Pavgord”, samim tim i Pavlovića, narkotike i švercovano oružje prebacivao do Gradiške, gdje su opijate i oružje Lovrenovići skladištili.

5.

Drogu i oružje su prebacivali u Hrvatsku, gdje je ponovo preuzimao Nikolić i preko svojih veza distribuisao širom EU. Kilogram marihuane koju je prodavao u Njemačkoj koštao je 2.500 evra.


6.

Kavčani su zarađivali milione, a Narko”General” koji je štitio mreže, a posebno Lovrenoviće, plaćan je ogromnim količinama novca, iako je imao svoj udio i u drogi koja je ilegalno prebacivana u EU.

7.

U stalnim kontaktima preko “Skaja”, ali i ličnim, Narko”General” je izvještavao Čarugu o tome kako će provesti “sistematizaciju u MUP-u” i postaviti svoje ljude na sve najbitnije pozicije.


8.

Naoko, cijela priča o sistematizaciji djeluje benigna, ali ona je imala snažan efekat, jer je Čaruga ostalim pripadnicima Klana, sa kojima je komunicirao,, prenosio te informacije i tvrdio kako će svi imati zaštitu.


9.

Čaruga nije samo ubijao, skladištio narkotike i oružje, već je kod njega donošen novac za zaštitu “Narko”Generalu. Keš od prodaje narkotika, koji je Čaruga predavao Kostreševiću, sa spiskom narkodonatora. 


10.

Tu je bio i Čarugin dio, bilo da ga je zaradio ilegalnom prodajom oružja Klanu Veljka Belivuka, bilo trgovinom narkotivcima, njihovim prrebacivanjem u Hrvatsku ili, pak, za brojna profesionalna ubistva koja je izvršio i naplatio. 


11.

Na spisku se redovno nalazio i Nenad Nešić, veliki perač narkonovca, ali i, nakon nedavnih otvaranja “Skaj” aplikacija određenih pripadnika Klana (ne mogu još uvijek navoditi njihova imena kako ne bi narušio istrage), veliki NarkoDiler.



Ono što mogu objaviti jeste da je kupovao kokain od Bojana Cvijetića, zajedno sa Aleksandrom Mičićem, zvanim Aco Makedonac, koji je, kao i NarkoNešić, veliki perač narkonovca i NarkoDiler.

12.

Mičić je prao novac direktno za Veljka Belivuka, koji mu je u nekoliko navrata slao monstruozne fotografije pobijenih osoba koje je smatrao neprijateljima. 



13.

Nešić pere novac i za Kavčanina Milutina Miću Danilovića, velikog dilera sa Pala koji je i profesionalni ubica.


Nešić drhti pred Danilovićem od straha i ispunjava svaku njegovu naredbu kao kučence. Danilović ga je nekoliko puta pretukao, a posjeduje i kompromitujuće eksplicitne snimke Nešićeve supruge Maje, koja je, takođe, u trgovini narkoticima “do grla”, kao i svi ostali članovi Nešićeve porodice, među kojima je i njegov brat Predrag.


14.

Nešić mora slušati Danilovića kao pas, inače slijedi odmazda. Nešić i dalje radi za Milorada Dodika, pokušavajući narušiti jedinstvo opozicije na razne načine, o čemu ću pisati narednih dana. Činio je to i ranije zajedno sa još dvojicom lažnih opozicionara (pojedinaca), ali o tome će vrlo brzo tek biti riječi.



Posljednji udar lažnih opozicionara desio se prethodnih dana po nalogu Dodika, jer se pokušava, svim sredstvima, održati na vlasti, iako je proces njegovog odlaska sa vlasti neminovan i nezaustavljiv.

15.

Svako iz opozicije ko sarađuje sa Nešićem, sarađuje sa Kavčanima.


16.

Nešić sada pere novac i u Bijeljini gdje, zajedno sa Savom Popićem, takođe kriminalcem i Generalnim sekretarom GO DNS Bijeljina, pravi dvije zgrade.


Popića je postavio za “povjerenika” za izbornu jedinicu 6 - od Šamca do Zvornika, što je nova destinacija na kojoj Nešić namjerava uložiti narkopare.


Ima još nekoliko NarkoInvestitora u ovom stambeno-poslovnom projektu pranja novca, ali o tome u jednom od nastavaka.


17.

O Nešiću i njegovim NarkoPoslovima biće još riječi, a bitno je naglasiti koliko su bili opasni članovi NarkoMreže koja je pohapšena.


Savo Dragišić, pripadnik pohapšene NarkoMreže, uhapšen je ranije - početkom decembra 2021. godine.


On je vozio oružje i drogu za Čarugu i druge pripadnike klana i to širom EU.


18.

Aleksandar Vitez koji je, takođe, Čarugin vojnik i pripadnik pohapšene NarkoMreže prepravljao je gasne pištolje u prave, koje su Lovrenović&Sin prodavali Belivuku preko Ljubana Ećima, koji je šef Kavčana u Beogradu.

19.

Da podsjetim, šef Kavačkog klana u RS je Dejan Ilić-Tigar, odmah iza njega je Zoran Stevanović. U vrhu je i Siniša Mijatović, ali on je izolovan, jer Narko”General” i Tigar pokušavaju svu krivicu prebaciti na njega. U  Banjaluci su Kumovi Igor Dodik i Narko”General” Siniša Kostrešević. (nastaviće se)