среда, 2. март 2022.

Novi Skajzapis/NarkoDiler Dadoni Automafijašu Obradovu: Osmica mi je rekao da nema dokaza za ubistvo sarajevskih policajaca; Diana Kajmaković, zamjenica v.d. Glavnog tužioca BiH trebala bi da prestane izvještavati Osmicu dokle su došle Skajistrage

Mehmed Osmanagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Diana Kajmaković, zamjenica v.d. Glavnog tužioca, trebala bi konačno da prestane izvještavati Osmana Mehmedagića Osmicu, šefa OSA BiH, o istragama koje se vode protiv Kavačkog Narkokartela u RS i drugih NarkoGangova u BiH, jer bi na taj način spriječila da direktor OSA nastavi svoj prljavi posao obavještavanja NarkoŠefova da im se spremaju hapšenja.


Kajmakovićeva je šef Tima tužilaca Tužilaštva BiH koji vode istrage protiv NarkoKartela.


Diana Kajmaković


2.

Njena kontinuirana saradnja sa Osmicom koji je osumnjičen, a biće uskoro i uhapšen i optužen zbog toga što je prodavao informacije brojnim NarkoGrupama, posebno onoj Bojana Cvijetića, izuzetno je štetna i opstrukcionistička po brojne istrage.


3.

Zbog toga bi se Kajmakovićeva, kojoj je u nekoliko dosad izvedenih akcija hapšenja narkodilera pobjeglo najmanje deset najvažnijih kriminalaca, mogla zajedno sa Osmicom naći na optuženičkoj klupi.


4.

Isto se odnosi i na njenog šefa Milanka Kajganića, v.d. Glavnog tužioca, koji bi morao da zna šta mu radi Tim za istrage NarkoKriminalaca i njihovih saradnika, o čemu on, kako stvari stoje, ima saznanja minorna do mjere da se mogu smatrati zanemarivim.


Milanko Kajganić

5.

Osman Mehmedagić, kao ni Narkogeneral Siniša Kostrešević, nije prestao sa svojim prljavim radovima, već spasava narkosaradnike, kako bi pokušao spasiti sebe. 


Narko"General" Kostrešević

Uzaludan je taj posao Osmici, kao i njegovoj desnoj ruci Murizu Druškiću sa kojim je zajedno aktivno učestvovao u pripremi likvidacije Slaviše Ćuluma, o čemu sam detaljno pisao i iznio nepobitne dokaze.


Osmica

6.

Ono što je posebno ogavno, što pokazuje kakav jezivi nečovjek je Osmica, jeste činjenica da je (zajedno sa Druškićem) obavještavao zločinačke grupe o tome da nema dokaza o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića (26.08.2018. godine), pružajući im na taj način zaštitu i mogućnost da prikriju tragove.


Nema sumnje da je i te užasne postupke izvrsno naplatio.


mjesto zločina gdje su likvidirani sarajevski policajci

7.

O Osmicinoj ulozi kao informatora i saradnika najtežih kriminalaca, Šefova NarkoKlanova i ubica, svjedoči prepiska narkokriminalca Davorina Tukelića Danonija sa Milošem Obradovim, automafijašem, dana 30.08.2020. godine.


Skajrazgovor Dadoni - Obradov

8.

Davorin Tukelić Dadoni, kriminalac iz Novog Sada, koji je u to vrijeme živio na Palama (od 2013. do kraja 2020.) i radio za NarkoDilera Milutina Miću Danilovića, ličnog prijatelja Radoja Zvicera, jednog od vodećih ljudi Kavačkog Klana iz Crne Gore, bio je na skaj vezi sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom.


Davorin Tukelić Dadoni

Tada je Obradov još uvijek bio ozačen kao kao jedan od mogućih izvršilaca likvidacije sarajevskih policajaca. Zbog toga je i hapšen 30.11.2018. godine.



9.

Komunikacija putem “Skaj”-a između između Dadonija i Obradova potvrđuje da je Dadoni prije toga komunicirao sa Osmicom i da mu je on rekao da “nema dokaza” za ubistvo sarajevskih policajaca.

 

Do koje mjere je Mehmedagića pohlepa dovela svjedoči najbolje svjedoči “Skaj” zapis koji sam objavio.


10.

Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Katona Sarejevo Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje.



Za njihovo ubistvo osumnjičeni su Aleksandar Macan (koji se predao i u pritvoru je), te Marko Trifković Žižan, koji je uhapšen i u pritvoru je, kao i Savo Maksimović koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj.


Ubica Žižan je uhapšen 02.02.2022. godine, zahvaljujući raspakivanju Skaj aplikacije. (nastaviće se)