уторак, 8. март 2022.

Metamorfoza: Narkotetka u SkajTetku; NarkoŠmrk do NarkoMenadžera; Osmica u “Džokera”; NarkoTetka omogućila bjekstvo narkodilera i perača novca Ace Makedonca, Zlatana Ćuka, Velibora Miloševića i brojnih drugih Šefova Narkogangova


Piše: Slobodan Vasković 


1.

Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, tetka je narkodilera i nasilnika Admira Arnautovića Šmrka, koji na video klipu koji sam juče emitovao teško maltretira dvojicu mladića. I sve to, psihotični bolesnik, koji je menadžer repera Bube Korelija i Jale Brata, snima.



2.

Šmrk, voljeni nećak SkajTetke Kajmaković, presuđen je od Suda BiH, 2014. godine na tri godine zatvora, dok je Adnan Maglić dobio godinu dana zbog trgovine kokainom i heroinom.



3.

O tada je prošlo osam godina, Šmrk je napredovao kokainskoheroinskim tempom kojim se uzdizala i Skajtetka Diana Kajmaković, koja ga štiti. I ne samo njega, već ogroman broj NarkoGrupa. Tako da je postala i Narkotetka.



4.

Kajmakovićeva je imala zadatak od direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića Osmice, informatora brojnih narkogrupa i gangova i Kavačkog kartela u RS, koji štiti Milorad Dodik, da pokuša srušiti sve Skajistrage i, naravno, zaštiti NarkoVođe i njihove vojnike.



5.

Nažalost, SkajTetka je uspjela, zajedno sa Osmicom i Narko”Generalom” Kavačkog klana u RS Sinišom Kostreševićem da u dobroj mjeri opstruiše istrage i tako omogući bijeg brojnim NarkoDilerima i ubicama iz BiH.


6.

Uzaludan je to posao, jer je SkajTetka raskrinkana i odgovaraće za svoje postupke. Proces hapšenja zločinaca jeste usporen, ali će biti efektuiran, a ukoliko Milenko Kajganić, v.d. Glavni tužilac Tužilaštva BiH, nastavi da podržava Kajganićevu, zajedno sa njom će odgovarati.



7.

Važno je naglasiti da je Kajganićeva omogućila bjekstvo Aleksandru Mičiću, zvanom Aco Makedonac, velikom peraču narkonovca Veljka Belivuka i narkodileru, koji je radio sa Aleksandrom Nikolićem i Elvisom Keljmendijem, pod zaštitom Narko”Generala” Kostreševića i Osmice. 


Mičić je iz pritvora u KPZ “Kula, zbog pokušaja likvidacije narkodilera Gorana Sikime, trebao biti prebačen u pritvor Tužilaštva BiH, zbog brojnih narkoposlova, ali to je spriječila NarkoSkajTetka.


8.

Aco Makedonac, nakon toga, plaća sudije Okružnog suda i OJT u Istočnom Sarajevu koji ga, nakon samo petnaest dana pritvora (24.02.o.g.) puštaju na slobodu. Naravno, tu mu pomažu Narko"General” i Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.



9.

Potom se Mičić tajno nalazi sa Kajmakovićevom, za šta postoje svjedoci, isplaćuje joj veliku svotu novca i nestaje iz Istočnog Sarajeva. Kajmakovićeva je, zauzvrat, sakrila njegovu Skaj i Anom aplikaciju. Vrlo glup potez, s obzirom na činjenicu da se njegova kripta može ponovo dobiti iz EUROPOL-a, ali bilo je bitno onemogućiti njegovo hapšenje.



10.

Kajmakovićeva je najodgovornija i za nehapšenje Zlatana Ćuka, jednog od najvećeg dobavljača kokainom Kavačkog Ganga u RS.




Zahvaljujući njoj pobjegao je i Velibor Milošević, vođa Kavčana iz Bijeljine, jer je ona spriječila da otpočne akcija hapšenja dok su se oni nalazili u tom gradu.




Svjedoci ste da nikakve velike akcije hapšenja u Bijeljini nije bilo iz prostog razloga što nemaju koga uhapsiti - gotovo svi vodeći Kavčani iz tog grada su ga poodavno napustili.


11.

Akcija u Bijeljini trebal je biti u decembru, pa u januaru, pa u februaru, ali je svaki put odgađana. Sada govotovo da je uzaludna.


NarkoTetka Kajmaković je u potpunosti raskrinkana, a njen dosadašnji zaštitnik, kome je dala gotovo sve informacije o tome kako teku Skaj i Anom istrage, Osman Mehmedagić Osmica (koji ih je podijelio sa NarkoKlanovima), svjestan je da je njena karijera završena.



12.

Osmica je zaista opak tip - istovremeno i dalje insistira da Kajmakovićeva opstruiše istrage i redovno ga informiše, preko Muriza Druškića, a, sa druge strane, joj lagano “skida glavu” i pere se od nje.


13.

Osmica je naložio svojim Vojnicima da puste informacije o Kajmakovićevoj kao vjernoj saradnici kartela “Tito i Dino”, kao i da je njena Skaj veza sa tim moćnim svjetskim gangom osoba čije je kondo ime “Direktor”! Ona ima vrlo čvrste veze sa tim Kartelom, a da li je “Direktor” taj pokazaće istraga.



14.

Na sve strane Osmica, preko “agenata” šalje fotografije Kajmakovićkinih nekadašnjih pratilaca i njihovih derneka sa narkomafijašima, a ne štedi joj ni porodicu, puštajući najgnusnije informacije o njima.


15.

Osmica računa da će, puštanjem Kajmakovićeve niz vodu i njenim bajpasiranjem sa sebe na Kartel “Tito i Dino”, kupiti vrijeme kako bi se pokušao spasiti hapšenja, ali to je samo dodatno produženje agonije.


Pravdi neće izmaći ni on, kao ni svi oni koji su zahvaljujući Narkotetki pobjegli. (nastaviće se)