недеља, 27. март 2022.

Miljatović, osumnjičen za ubistvo Bašića, bio je na uslovnom otpustu iz KPZ "Banjaluka" čiji je direktor Dragan Jevđenić koji je imao Skajaplikaciju i pripadnik je Kavčana; Mijatović se nije javljao nadležnim organima tokom uslovnog otpusta koji mu još uvijek traje



Piše: Slobodan Vasković


Aleksandar Miljatović, osumnjičen da je ubio Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor, bio je na uslovnom otpustu iz KPZ Tunjice, gdje je izdržavao dugogodišnju zatvorku kaznu.

Aleksandar Miljatović

Miljatović je osuđen je 22.01.2008. godine u banjalučkom Okružnom sudu na 16 i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića (31) 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci. On je tada u potpunosti priznao krivicu, te mu je odmah izrečena i kazna. 



Miljatović je Ilića tada ubio iz automatske puške.


Uslovni otpust dobio je na prijedlog rukovodioca, a direktor KPZ Tunjice je Dragan Jevđenić, koji je imenovan na tu poziciju 01.12.2020. Prije toga, Miljatović nije dobio uslovni otpust iako je tražio.


Dragan Jevđenić bio je do 01.12.2020. godine, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u MUP RS, a dužnost direktora KPZ preuzeo je 02.12.2020.


I Jevđenić je pripadnik kavačkog klana u RS i koristio je Skajaplikaciju.


Jevđenić

Izuzetno je blizak sa Kostreševićem i zajedno su štitili Kavčane, dok je Jevđenić bio u MUP RS, a nastavio ih je štititi i kao direktor KPZ.


Mijatović je bio dužan da se redovno javlja nadležnim institucijama dok je na uslovnom otpustu (još uvijek mu nije istekao), ali on to nije učinio.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.o.g.

Hapšenje Miljatovića, optužbe za ubistvo Radenka Bašića, iz sata u sat poprimaju sve više kontroverzi, ali još uvijek je rano za zaključke. (nastaviće se)