среда, 23. март 2022.

Sahranjen ubijeni Radenko Bašić; MUP RS objavio Fotografiju osumnjičenog, kao i “fotorobot” koji je kopija fotografije osumnjičenog; Zašto MUP RS ne objavi i ime, kada već imaju fotografiju?

Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Piše: Slobodan Vasković


Sahranjen je Radenko Bašić, načelnik Sektora krim policije Policijske uprave Prijedor, koji je mučki ubijen, s leđa, 21.03.o.g.


Obdukcija je pokazala da je ubijen s leđa, iz pištolja kalibra 7,65 mm, dok je išao na posao.


Sve to sam objavio, pozivajući se na izvore iz MUP RS, kao i da je osumnjičeni za ubistvo visok oko 170 cm, da je imao kapuljaču na glavi i ruksak na leđima (visina procijenjena na osnovu snimaka nadzornih video kamera, kao i ostali detalji).



Prema mojim informacijama, nadzorne kamere nisu snimile sam čin zločina, jer ne pokrivaju dio gdje je ubijen Bašić.


MUP RS je danas objavio fotografiju i "fotorobot" osumnjičenog za ubistvo, što je krajnje neobično. 


“Fotorobot” je, izvan svake razumne sumnje, kopija fotografije, a ne nacrtan na osnovu snimaka ili svjedočenja.


Veoma je interesantno da MUP RS ima FOTOGRAFIJU osumnjičenog, a da nije objavio njegovo ime? Fotografiju osumnjičenog objavio je režimski ATV, navodeći da je "MUP Srpske objavio fotografiju osumnjičenog za ubistvo Bašića". Uz fotografiju, objavili su i "fotorobot" osumnjičenog! "Fotorobot" je kopija Fotografije.


Pitanje je zbog čega je to tako urađeno? 


Da li se, pak, pokušava prikazati javnosti da je nešto učinjeno?! Da ne kažem bilo šta gore! Ogromna većina medija objavila je "fotorobot"!


Moguće je i da je osoba sa fotografije zaista ubica, pa se tek onda postavlja pitanje zašto MUP RS nije objavio njegovo ime, već poziva građane da prijave???


"fotorobot" objavljen na RTRS-u i većini drugih medija

Upravo zbog ove činjenice mora se biti vrlo vrlo oprezan sa informacijama, kako niko ne bi bio doveden u zabludu, kako bi se izbjegle sve moguće manipulacije, pa i one koje možda dolaze iz dijela MUP RS, a MUP RS koji očito ima fotografiju osobe koju sumnjiči za ubistvo trebalo bi da objavi njeno ime.



Pitanje je da li Kavački Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije, treba biti uključen u istragu, jer je nekoliko njegovih dobrih prijatelja iz krim miljea privođeno tokom jučerašnjeg i današnjeg dana?



Kao što je činjenica da su se na mjestu zločina, tokom uviđaja, našli Kostreševićevi ljudi - savjetnik Dragan Savić, koji održava veze sa narkodilerima u Bijeljini, i Predrag Kudrić, koji čine dio njegovog narkojezgra, iako oni nisu vršili uviđaj.


Dragan savić (lijevo), Predrag Kudrić (okrenut leđima)

Činjenica je da osim “fotorobota”, koji je kopija fotografije što je posjeduje MUP RS, kao i imena osumnjičenog, koje nije objavljeno, istraga, prema mojim informacijama, nije napravila nikakve veće iskorake. (nastaviće se)