недеља, 20. март 2022.

Uz kafu


Piše: Slobodan Vasković


1.

Najpoznatiji “Turista” u BiH Kristijan Šmit, kojeg drže i visokim predstavnikom, svi osim Sekte, u slobodnom vremenu iskovao je Mač.


2.

I maše njime, vježba, opet u slobodnom vremenu; Proba oštricu, dodatno je “izvlači”… 


“Mač Bato”, ponekad se otme “Turisti” dok gleda kako se na proljetnom suncu presijava sječivo.


3.

Dosta njih, što iz Sekte, što iz sličnih interesnih organizacija, načuli su “Turistine” riječi - “Mač Bato”.


4.

Stigle su i do Milorada Dodika; Samo se preznojio, sjeo, zatražio čašu vode i kocku smeđeg šećera; Uhvatio se za grlo, stavili su mu hladne obloge iza vrata…; Počeo je nekontrolisano da štuca…; “Baš te neko pominje”, potpuno preuranjeno je rekao jedan od prisutnih; Odmah je izbačen “s noge na nogu”; Led je uslijedio;  Nekako je pregurao taj dan.


5.

“Turista” se ne šali; Obilazi fascikle sa spiskovima; Svako malo… Procjenjuje sva imena na njima; Spiskovi su multietnički - uredno poredani: “Politika”, “Pravosuđe”, “Policija”, “Tajkuni”, NazoviObavještajci…


6. 

“Turisti” se ne žuri; Strpljivo čeka svoj trenutak; Nastup će biti vrlo dramatičan; Kao da set postavlja Kurosava!


7.

Dodik pokušava da se odmakne od Mača, pa se zato skroz odmakao od Narko“Generala” Siniše Kostreševića. Odmakao je i “Iver”, koji je baš predaleko pao od Klade: Igora Dodika - poslao ga je negdje u Španiju, jug Italije, nema veze… da ga skloni, da se malo odmori od Kavčana, stalne brige oko “robe” i Kostreševića.


Dodik je požurio da skloni alavog sina, kojem je dao tri miliona KM naših para da se ne drogira, a on postao narkodiler. I Šmrče, kao Šmrk.


Posebno se zabrinuo kada je saznao za Nenada Nešića. Odmah je Dodika Ivera, kao kladu, sklonio što dalje.  


8.

Narko”General” sitno broji. Druži se još samo sa NarkoPilotom Bobanom Kusturićem. Mahom ćute. “Ispario” je negdje i narkokrtica Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani. Zavukao se pod neki kamen, ubilački gmizavac, saučesnik u zločinu ubistva, misleći da će se spasiti. Bato…


9.

Kostreševiću se rijetko javlja čak i šef Klana Dejan Ilić Tigar, prijatelj Radoja Zvicera i saučesnik u nekoliko ubistava koje je izvršio Gang Veljka Belivuka.


Tigar kao da je skroz slomljen. Priče o operaciji su za javnost. 


"General" dosta toga zna - Strah ga je, hoda maskiran: Stavi medicinsku masku i kačket, da bude neuočljiv. Iako više niko ne nosi maske, pa svi bulje u njega. Kao u kozu u Tržnom centru. General je ubijeđen, uprkos svemu, da je prikriven. 


10.

Procesi rasturanja Bagre jesu spori, ali su nezaustavljivi.


Imajte na umu da ne hapse blogeri, budite strpljivi. 


Strpljenje vlada, a ne Kraljica!


11.

Ponovo sam strpljivo pogledao manipulaciju Malog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića oko izgradnje Kajinih zgrada u “Rupi”, bez građevinske.


I prebrojao spratove na eksplicitnom video-klipu koji svjedoči o nepatvorenom kriminalu i priznanje je Malog Zlog P. da je kriminalac,  a ne samo lažov - ima ih devet, a ne sedam. Maksimalno ih je trebalo biti pet, toliko predviđa Regulacioni plan, da je sve po zakonu.

Međutim, kako je sve mimo zakona, biće ih na kraju svih 11, kako se najavljuje.


12.

Mali Zli P. neće odustati od laži - uskoro će emitovati spot kako je sa “Investitorom” - “posvećeno radio 13 mjeseci i konačno usaglasio Idejno rješenje”, pa nakon toga “posvećeno radio 14 mjeseci i konačno usaglasio ponovo lokacijske uslove”, pa kako je sa Sektaškom Skupštinskom Većinom “posvećeno radio 15 mjeseci i konačno usaglasio Regulacioni plan”. I temelje zgrada, koje se na divlje grade.


Na kraju će se “posvećeni” Mali Zli P. i posvećena Sektaška “Skupštinska V.” konačno usaglasiti “posvećeno radeći” i građevinsku dozvolu.  


13.

Kad su Mali Zli P. i Skupštinska V. u pitanju, i kod njih strpljenje, ali kriminalno, vlada. I Kaja.


Međutim, sve bude i prođe, pa i nasilje kriminalaca koji vladaju Gradom. Posebno gluma kako su suprotstavljeni.


Bitno je i da je Mali Zli P. napokon izišao "Iz Ormana"!


14.

Neka se pripremi Stojan Vukajlović. Mislim neka bude spreman, slijede mu baš Crni Dani. Sedmice, Kalendari, Kalendari…


15.

“Crveni Kombi” je sve češće u kvaru. Uskoro bi trebao biti odvezen na otpad. 


16.

Kafa je pri kraju; Moram nazvati PDP da pitam kakvo će vrijeme biti popodne; Šta kaže Dežurni “Meteorolog” Gordan Milošević Gnjida, najnovija akvizicija te stranke iz podzemne laboratorije za proizvodnju krtica Milorada Dodika. 


Da li da se za šetnju obučem slojevito, ponesem kišobran…