среда, 16. март 2022.

Uhapšeni Vladan Pejušić, osumnjičen za učešće u likvidacijama Siniše Miličevića-Tigra i Miloša Ostojića, traži izručenje BiH po skraćenoj proceduri; Pejušić je Kavčanin blizak Darku Elezu

Foto "Kurir" (privatna arhiva)


Piše: Slobodan Vasković


Vladan Pejušić, osumnjičen za učešće u likvidacijama Siniše Miličevića Tigra i  Miloša Ostojića zatražio je da bude izručen BiH po skraćenoj proceduri, tvrde moji izvori.


Miloš Ostojić, ubijen 01.01.2019.

Pejušić je, kako sam objavio, uhapšen u Novom Sadu 13.03. ove godine, gdje se krio nakon povratka iz Njemačke. Srpski mediji javili su da je uhpšen u stanu svoje sestre.


Pejušić je, u međuvremenu, promijenio ime u Mirko Vukmirović, a tvrdi se da je blizak saradnik Darka Eleza, koji se nalazi na odsluženju petnaestogodišnje kazne.


Pejušić je Kavčanin, a, prema do sada poznatim informacijama, prilikom likvidacija imao je, najmanje, po jednog saradnika.


Miloš Ostojić, u čijem porodičnom vlasništvu je pekara “Zrno” i niz drugih objekata u Istočnom Sarajevu, ubijen je iz automatskog oružja 01.01.2019. godine.

Siniša Miličević-Tigar, ubijen 31.05.2018.

Siniša Miličević ubijen je 31. maja 2018. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao. Likvidiran je sa četiri hica u leđa.


Istraga u oba slučaja treba da utvrdi da li je Pejušić/Vukmirović bio pucač. (nastaviće se)