субота, 12. март 2022.

Policijski "tim" Narko”Generala” Siniše Kostreševića za podršku velikom NarkoDileru Zlatanu Ćuku i njegovoj narkogrupi iz Bijeljine

Narko"General" Siniša Kostrešević


Piše: Slobodan Vasković


Procesi, kako tužilački, tako i policijski, za hapšenje razbijenog Kavačkog Klana u RS teku vrlo sporo, ali teku.


Mehmedagić

Glavni opstruenti su Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH.

Kajmaković

Ima ih još mnogo, ali navedeni su ključna osovina koja pokušava da spasavajući sebe, spasi i članove Klana, kako bi se reorganizovali, ponovo uvezali i nastavili sa poslovima - velikim transportima droge ka zemljama EU, poslovima dilanja droge na teritoriji BiH, dijela Srbije i Hrvatske i pranju para od tih poslova, gdje su glavni perači, ujedno i narkodileri, Aleksandar Mičić i Nenad Nešić.

Nešić

Među tim poslovima su i naručene likvidacije. U tekstovima, koje sam ranije objavio, naveo sam veliku većinu ubica Kavačkog Klana u RS, među kojima je najznačajniji  Milivoje Lovrenović Čaruga, lični prijatelj i poslovni partner Kostreševića.


Čaruga

Istina je da je Osovina Zla uspjela usporiti procese, ali je istina i da prilično brzo neće više biti u prilici da to čine. O tom potom.


Važno je naglasiti i da je Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP RS, u potpunosti pod kontrolom Narko”Generala”.

Marić

Ranije sam u nekoliko navrata naglasio da je Kostreševićev glavni čovjek za Bijeljinu, direktni izaslanik, njegov savjetnik Dragan Savić.

Savić

Savić je zadužen za saradnju sa narkodilerom Željkom Radovanovićem Krečom, koji je bio glavna Skajcentrala Kavčana u RS, odnosno preko njega se odvijao najveći broj komunikacija pripadnika Klana.

Preko Kreče je sa drugim pripadnicima Klana komunicirao i Nenad Nešić, kavački kandidat za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima. Krečo je Nešića, preko svog kuma Čaruge, uvezao sa Bojanom Cvijetićem, šefom velike narkogrupe, sa kojim je imao brojne poslove.

Cvijetić

Krečo je kum i Ljubana Ećima, jednog od vođa Kavačkog Kartela u RS, zajedno sa Igorom Dodikom i Kostreševićem (Banjaluka), te Zoranom Stevanovićem, Dejanom Ilićem Tigrom i Sinišom Mijatovićem (Zvornik).

Tigar

Nešić je prao novac i za Ećima i beogradski dio klana, kao i za Milutina Miću Danilovića, paljanskog Belivuka, koji je direktno naslonjen na Radoja Zvicera, kao i Dejan Ilić Tigar i Zoran Stevanović.


Vratimo se Saviću koji nije Kostreševićeva veza samo sa Krečom u Bijeljini, već i sa Igorom Kapikulom, načelnikom Sektora policije u PU Bijeljina, koji je prije toga bio na poziciji načelnika Odjeljenja za organizovani kriminal.

Kapikul

Kostreševićevu grupu, koju kontroliše preko Savića, čine još i inspektor Aleksandar Stojić i Milan Trivun, kojeg sam ranije pominjao.

Stojić
Kapikul, Stojić i Trivun direktno su zaduženi da štite Zlatana Ćuka, koji je, zajedno sa Desimirom Babićem, glavni dobavljač kokaina za Kavčane u RS, a šef je i narko grupe koja djeluje na području Bijeljine, Banjaluke, te Austrije, Njemačke i Švedske.


Njene najvažnije članove objavio sam u tekstu “Ćukova NarkoGrupa koja djeluje u Bijeljini, Banjaluci, te u Austriji, Njemačkoj i Švedskoj - imena narkodilera”!

Za poslove zaštite Ćuka i njegove grupe, Kostrešević, Savić, Kapikul, Stojić i Trivun su enormno plaćeni; izgradili su, neki od njih, velelepne kuće, dok su se drugi dali u građevinske poduhvate i zidaju zgrade. Sve od “policijske” plate.

Kapikul

Ćuk je, kao nagradu, uz prljavi keš koji im daje, Kapikulu i Stojiću kupio po automobil - “Škoda Octavia”, dok je Saviću kupio vikendicu.


Kapikul je razvio narkoposlove i mimo Ćuka - sa svojim rođenim ujakom Dragomirom (Draganom) Blagojevićem zvanim Deba.


Blagojević

Ujko ima svoju dilersku mrežu, “radi” sve od skanka do kokaina, a Kapikul mu je glavni zaštitnik i saučesnik u poslu.

Blagojević je, osim toga, i pljačkaš, jer je 28. marta 2019. opljačkao mjenjačnicu sa Kapikulovom ujnom i odnio 300.000 KM. Uhapšeni su u julu te godine. (nastaviće se)