петак, 11. март 2022.

Ćukova NarkoGrupa koja djeluje u Bijeljini, Banjaluci, te u Austriji, Njemačkoj i Švedskoj - imena narkodilera

Zlatan Ćuk

Piše: Slobodan Vasković


Napisao sam dosta toga o NarkoDileru Zlatanu Ćuku, jednom od najvećih snabdjevača kokainom Kavačkog Klana u Republici Srpskoj.


Ćuk je, zajedno sa Desimirom Babićem, glavni dobavljač kokaina iz Južne Amerike, koji se, preko Luke Kopar u Sloveniji, potom preko Hrvatske ilegalno uvozi u BiH.


O tome kako je Ćuk od vozača šefa Škaljarskog klana u Bijeljini Saše Vidovića, koji se ubio u KPZ Foča (oktobra 2020.), postao jedan od najvećih uvoznika kokaina, detaljno sam pojasnio u tekstu - Uspon izdajama i putem preko leševa “Ze Pepino” Ćuka: Od potrčka profesionalnog ubice Vidovića do jednog od glavnih snabdjevača kokainom Kavačkog Klana u RS i drugih Gangova i prelazak od Škaljaraca do Kavčana.


Ze Pepino” je jedno od imena koja je Ćuk koristio na Skaj aplikaciji, uz “Golden” i “Batistuta”.


Ćuk je jedan od rijetkih Škaljaraca koji je prešao u redove Kavačkog klana.


Osim što je dobavljač kokaina, Ćuk rukovodi NarkoGrupom koja je, uz kokainsku organizaciju Velibora Miloševića, potpuno “pokrio” Bijeljinu, jednim dijelom Brčko i Banjaluku.


Najvažniji pripadnici Ćukove grupe su Boško Ćuk, zvani „Mišo“, njegov otac.


Osim tate Ćuka, tu je i Siniša Perić, te Vladan Kakuća, koji su i najvažniji pripadnici Ćukovog Ganga u Bijeljini.



Pored njih, Ćukovu grupu čine i Aleksandar Gajić, kao i Savo Simić zvani „Savo Mrki“, a dio njegovog ganga je i Jovica Zarić zvani “Čaura”. Željko Simić zvani  „Trnovac“, Ćukov je potrčko, iako se voli lažno predstavljati kao bitan član NarkoGrupe. 


Željko Simić i Ćuk

Nataša Arsenijević, takođe je pripadnica Ganga; Ona je bivša djevojka Vidovića, a dok je on robijao i nju je preoteo Ćuk, što je bio i glavni razlog za samoubistvo profesionalnog ubice.


Saša Vidović bio je član “Ekipe Ubica” koju je formirao Alen Kožar, visokopozicionirani pripadnik Škaljarskog klana. Kožar je likvidiran na ostrvu Krf u Grčkoj, 2020. godine.


U Banjaluci za Ćuka “radi” Draženko Kovačević, rođeni brat Željka Kovačevića, koji je ubijen tokom napada na Slavišu Krunića, kada je likvidiran i vlasnik “Sektor Sekjuriti”, 22.04.2019. godine.


S. Perić, R. Simić, NN, Radan Dodtlić, Milisav Tomić,
Aleksandar gajić (s lijeva na desno)

Ćuk ima svoje “skladištare” kokaina i na teritoriji Austrije, Njemačke i Švedske.


To su Radan Dotlić, Damir Hamzić, Bojan Vuleta i Dalibor Jovanović, svi iz Bijeljine.


Ćukove kriminalne aktivnosti u Bijeljini pokriva inspektor Milan Trivun, kao i još neki funkcioneri MUP RS.


inspektor Milan Trivun

Ranije sam objavio da je Ćuk bio na “direktnoj vezi”, samim tim i u poslovima sa Aleksandrom Nikolićem, uhapšenim u akciji “Transporter”, 16.11.2021. godine.





Nikolić, kao i Ćuk, najbliže sarađuju sa Elvisom Keljmendijem, kojeg štiti Mehmed Osmanagić Osmica, direktor OSA BiH, a objavio sam i prepisku putem Skaja, između Nikolića i Ćuka, koja svjedoči o tome.




Ćuk je trebalo da bude uhapšen još prije mjesec i po dana, ali je zbog opstrukcija zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva BiH Diane Kajmaković ta akcija otezana unedogled sve dok Ćuk i brojni drugi pripadnici narkomiljea nisu napustili Bijeljinu.


Diana Kajmaković

Akcija na hapšenju pripadnika narkoklanova u Bijeljini još uvijek nije sprovedena. Iz prostog razloga što nemaju gotovo nikog uhapsiti, jer su svi pobjegli - od Velibora Miloševića do samog Ćuka. (nastaviće se)