петак, 25. март 2022.

Radenko Bašić nije imao šanse da preživi: I SIPA je imala podatke da se priprema njegovo ubistvo, ali nisu reagovali


Piše: Slobodan Vasković


Radenko Bašić, ubijeni načelnik Odjeljenja krim policije PU Prijedor, nije imao ni minimum šanse da preživi, jer njegove kolege nisu ništa učinili kako bi ga zaštitili od namjere da bude likvidiran.


Osim Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS i SIPA je imala podatke sa Skajaplikacije da NarkoDiler Dalibor Railić traži ubicu “da likvidira policajca”.


Prema mojim informacijama, SIPA je čak imala direktnu informaciju da je meta Bašić, da je Railić organizator, ali nisu ništa preduzeli da spriječe njegovo ubistvo. Nisu Bašića ni obavijestili o tome da Railić ima namjeru da organizuje njegovu likvidaciju. 

Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

U sve je bio upućen i direktor SIPA Darko Ćulum, ali, kako stvari stoje, nikom ne pada na pamet da ponese odgovornost za likvidaciju Bašića.


SIPA je, kao i Marić, imala infomacije sa Skajaplikacije NarkoDilera Dalibora Railića Dugog, a navodno su preduzimali neke radnje koje su bile fingiranje posla, a ne stvarni rad: Da nisu “glumili” policajce, već da su radili svoj posao istinski, Bašić bi danas bio živ.


U jednom od ranijih tekstova konstatovao sam da je - Ubijeni Bašić žrtva nerada svojih “kolega” i njihovih saradnika iz krim miljea; Pohlenih Tužilaca; Njihovih prljavih dilova sa narkogrupama i NarkoKartelima, brisanja imena sa raspakovanih Skajaplikacija, njihovog skrivanja i opstruisanja istraga u vezi sa njima.

NarkoDiler Dalibor Railić Dugi


Kako prolazi vrijeme, dan za danom isplivavaju detalji kriminalnog ponašanja najviših funkcionera policijskih agencija koji prstom nisu mrdnuli da zaštite svog kolegu.


Nije ovdje kraj priče o jezivom djelovanju kriminalaca iz policijskih agencija koji su u službi narkodilera i ubica; Nažalost, ubistvo Bašića samo je jedan od mnogobrojnih zločina koje su počinili.


Radenko Bašić nije imao šanse da preživi: Njegove kolege iz vrha MUP RS i SIPA nisu učinili ništa da spriječe ubicu da ga likvidira; Ubica mu je 21.03. ove godine, oko pola sedam ujutro prišao sa leđa i pucao u potiljak. Nakon toga je odšetao. (nastaviće se)