четвртак, 24. март 2022.

NarkoDiler Dalibor Railić zvani Dugi nije u pritvoru Tužilaštva BiH zbog sumnje da je naručio i organizovao ubistvo Radenka Bašića, načelnika Sektora krim policije PU Prijedor, već zbog sumnje na trgovinu narkoticima

NarkoDiler dalibor Railić Dugi

Piše: Slobodan Vasković


Dalibor Railić uopšte nije predan u nadležnost Tužilaštva BiH zbog sumnje da je naručio i organizovao ubistvo Radenka Bašića, načelnika Sektora krim policije PU Prijedor, već zbog sumnje na trgovinu narkoticima, saznajem iz MUP RS.


Istragu o ubistvu Bašića i dalje vodi OJT Prijedor.


Nadležni tužilac OJT Prijedor juče je Railića nakon saslušanja pustio na slobodu, ali je odmah ponovo uhapšen pred tim Tužilaštvom i sproveden u Sarajevo, u Tužilaštvo BiH.



“Policijski djelatnici MUP-a RS, predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, osobu inicijala D.R.

 Navedeni osumnjičeni, dovodi se u vezu sa organiziranom kriminalnom skupinom koja je djelovala na području Gradiške i drugih gradova, a također je pod istragom kao mogući sudionik u teškom ubojstvu načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića.

 Postupajući tužitelj će u zakonskom roku ispitati osumnjičenog nakon čega će donijeti odluku u podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora i drugima aktivnostima”, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH, 24.03.o.g.



Navedeno je i da je “pod istragom kao mogući sudionik u teškom ubojstvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića”, ali ne i kojeg Tužilaštva.


Railić jeste narkodiler, jedan od najznačajnijih u Prijedoru, a veoma je interesantno da su ga Narko”General” Siniša Kostrešević i Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminalitet, “pronašli” na Skajaplikaciji, tek nakon što je mučki likvidiran Radenko Bašić, 21.03.o.g. Šta je Marić radio do 21.03., u vezi sa Railićem i Skajaplikacijama kroz koje se pominje, pitanje je na koje će morati odgovoriti tokom istrage ubistva Bašića?!!!



O narkovezama Railića objaviću više detalja sutra.


Važno je istaći da MUP RS nije izdao nikakvo zvanično Saopštenje povodom Izvještaja podnešenog protiv Railića, niti na zvaničnoj veb stranici te institucije postoji ijedna vijest o tom događaju, kao ni o tome zbog čega je Railić predat u nadležnost Tužilaštva BiH.





Radenko Bašić, načelnik Sektora krim policije PU Prijedor, mučki je ubijen hicem u potiljak dok je to jutro išao na posao. Ubica mu je prišao s leža i pucao u glavu. (nastaviće se)