недеља, 24. јануар 2021.

Maldivi/PodzemnoPodvodni Milan Tegeltija: Zaronio je, ali se ne zna da li će ikada više “izroniti”, iako se, poput zadnjeg, bezvrijednog crva dodvorava Dodiku


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTS, koji je uništio pravosuđe BiH, pretvarajući ga u sopstvenu Kriminalnu manufakturu i dalje je na Maldivima, gdje je zaronio.


2.

O tome da li će “izroniti” i gdje, nakon kratkog opisa ronjenja ili, što bi Tegeltija rekao “ronjanja”.


3.

Tegeltija koji je trenutno sudija Osnovnog suda u Banjaluci nije više na odmoru, ali je i dalje na Maldivima, u pokušaju da izađe iz teške depresije, jer je, nakon što je izgubio poziciju Kontrolora Nekažnjavanja Teškog Kriminala, odnosno predsjednika VSTS, pao u tešku depresiju.



4.

Toliko je potonuo, da nije bilo potrebe da zaroni (“zaronja”, što bi on rekao), ali, kako pada kao kamen, nije naodmet da tako iskoristi bolovanje na kojem se nalazi.


Da je bolestan, to znamo odavno, pa je bolovanje, koje mu je otvoreno telepatski, sasvim opravdano.


5.

Od Tegeltije je donedavno, do 16.12.2020., kada je podnio ostavku zbog nekoliko uzastopnih nezakonitih Potkivanja, strijepilo kompletno pravosuđe, a on nastupao kao Moćnik koji je nedodirljiv.


6.

Gubitkom Moći koju mu je obezbjeđivao VSTS, Tegeltija je, preko noći, postao nerado viđen bilo gdje. Preciznije, postao je odličan za Zaobići!


7.

“Žudnja za moći nema korijen u snazi, već u slabosti”, rekao je Erih From.


8.

Tegeltija nastavlja preotvoreno da pokazuje žudnju za Moći, tu veliku Slabost, jer se i sa Maldiva pokušava, poltronisanjem u svojim udvoričkim FB postovima (vidi dodatak), dodvoriti Miloradu Dodiku.



9.

Ne shvata da se tako javno deklariše kao mali jadni crv i pokazuje koliko je nesiguran da će dobiti poziciju koju mu je Dodik obećao - da postane Ministar pravde u novoj Vladi RS, koja bi trebalo da se formira do prvog marta ove godine.


10.

Tegeltija je beskrupulozna neznalica, bahati predator i sirovi kriminalac, koji malo šta zna, ali jednu činjenicu odlično poznaje: Dodik je puštao niz vodu (a i u vrlo vrlo duboku vodu) i osobe koje su ga više zadužili od Tegeltije.



11.

Tegeltija poodavno nije bio u situaciji da je niko i ništa, ne snalazi se, ali se, očito, nada da će, nakon što je zaronio na Maldivima, izroniti u Dodikovom rektumu sa nekom funkcijom.


Nada umire posljednja!



Udvorički post Milana Crva Tegeltije

Bakirove izjave tumačiti kao “nabacivanje loptice”Dodiku je netačno i nacionalno neodgovorno ili pak zlonamjerno anesteziranje i uspavljivanje javnosti u vremenu u kojem RS(a u tom slučaju i BIH)očekuju ozbiljna egzistencijalna iskušenja i izazovi.


Da, tačno je da Bakir ima velikih problema u SDA i FBIH,jednako kao što je tačno da je Bakir  istinski ideološki radikal,potpuno opredjeljen da bilo koju cijenu završi projekat unitarizacije BIH i satiranja RS.


Tačno je i da je uz sve probleme ubjedljivo najači politički faktor u FBIH,da ima dominantan uticaj na Islamsku vjersku zajednicu u BIH,ali i radikalne islamske grupe,zbog kojih se strancima nameće kao nezaobilazni faktor u BiH koji kontroliše institucije i resurse. 


Teza da nema kritične mase u narodima za sukob je floskula.Konflikte i sukobe nikad ne započinju narodi,nit gradjani za njih glasaju,uvijek ih započinju pol.lideri a narodi u njih budu uvučeni htjeli ili ne.Bakir je politički lider pa se njegove izjave ne smiju omalovažavati.


Bakirovi vrijednosni sudovi o srbima kao narodu sami po sebi su nebitni,ali pokazuju da otvara karte,diže uloge te započinje vrlo opasnu igru uzdajući se u medj.okolnosti i razdor unutar srpskog nac.korpusa. RS to mora dočekati potpuno budna i spremna!