четвртак, 4. новембар 2021.

Narko”General” Kostrešević, Ljuban Ećim i Boban Kusturić organizovali bjektvo Ubice Milivoja “Čaruge” Lovrenovića nakon što je brutalno eksplozivom likvidirao Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu; Kusturić je “Čarugu” izvukao iz Beograda helikopterom Vlade RS

Ubijeni Stojanović (lijevo); Ubica Lovrenović (desno)


Lovrenović je, nakon što je raznio Stojanovića, otišao u štek-stan, odakle je, preko “Skaj” aplikacije, pozvao Ljubana Ećima i tražio da mu omogući bjekstvo iz Beograda. 

Ećim je pozvao svoju blisku prijateljicu koja ima odlične odnose sa Bobanom Kusturićem i zatražio od nje da ga direktno uveže sa Dodikovim pilotom, što je ona i učinila.

Ećim je, takođe, pozvao i Kostreševića i zajedno sa njim i Kusturićem organizovao prebacivanje Lovrenovića u BiH. Kusturić je Lovrenovića u BiH prebacio helikopterom Vlade RS.


Piše: Slobodan Vasković


1.

Narko”General” sa “Skaj” aplikacije Siniša Kostrešević, direktor Policije, mora hitno biti uklonjen sa te vioke pozicije u MUP RS i uhapšen, jer je direktno učestvovao u pomaganju profesionalnom ubici Milivoju Lovrenoviću da pobjegne nakon izvršene likvidacije u Beogradu. Zajedno sa njim bjekstvo Lovrenovića organizovao je Ljuban Ećim, šef paraobavještajne službe RS, uz čiju podršku Milorad Dodik drži u Gulagu narod RS, Boban Kusturić, šef Helikopterskog servisa Vlade RS i njihova bliska prijateljica iz Beograda čije ime ne navodim iz razumljivih razloga.

Likvidirani Stojanović i mjesto zločina na Novom Beogradu
2.

Bjekstvo Lovrenovića organizovano je, nakon što je eksplozivnom napravom raznio Strahinju Stojanovića, poznatog pripadnika beogradskog podzemlja, 13.09.2020. godine.


3.

Milivoje Lovrenović je, kako je objavila policija Srbije, koja ga zvanično tereti za ubistvo Stojanovića, svoju žrtvu pratio na dan likvidacije osam časova, da bi detonirao eksplozivnu napravu ispod njegovog automobila džip “BMW X5”, u popodnevnim časovima 13.09.2020. godine, na Novom Beogradu.

mjesto likvidacije Stojanovića

Automobil je raznesen u vožnji, Stojanoviću nije bilo spasa, a njegova djevojka kolumbijka Sonja G. Suarez ostala je, srećom, nepovrijeđena. 


Stojanović i njegova djevojka Sonja Suarez

Prilikom eksplozije, Sojanović je ostao bez noge, ali, iako je odvežen do urgenog centra, nije preživio teške povrede koje je zadobio.


4.

Stojanović je bio, takođe, opasan kriminalac: sumnjičilo ga se za likvidaciju nekoliko osoba, između ostalih i za ubistvo poznatog beogradskog advokata Miše Ognjenovića. Ognjenović je ubijen na Novom Beogradu, u blizini restorana “Novak”, 28.07.2018. godine. Sa njim je tada bio i njegov sin kojeg je ubica, srećom, poštedio.


Miša Ognjanović, advokat koji je likvidiran
5.
Ognjenović je bio advokat brojnih opasnih kriminalaca. 


6.

Osam dana nakon likvidacije Stojanovića, MUP Srbije označio je Lovrenovića kao egzekutora. Za njim je raspisana potjernica, ali Lovrenović nije uhapšen iako trenutno živi u Gradišci (u BiH) i selima u okolini tog grada.

MUP Srbije

7.

Samo dan prije nego je MUP Srbije, 21.09.2020.,  zvanično saopštio da posjeduju sve dokaze da je Lovrenović likvidirao Stojanovića, ubica je napustio BiH, prešao u Hrvatsku (čije državljanstvo, takođe, ima), potom se nekoliko mjeseci krio u toj zemlji i drugim državama EU da bi se, nakon svega, vratio u Gradišku, u Republici Srpskoj, gdje uživa podršku i zaštitu Narko”Gererala” Siniše Kostreševića.


Paradoks je da je Lovrenović, samo nekoliko mjeseci nakon likvidacije Stojanovića, ponovo počeo tajno da odlazi u Beograd, prilično često, gdje ima stan u užem centru grada, kod Slavije. Iz Beograda Lovrenović često putuje u Crnu Goru i Bugarsku.

 

Ubijeni Stojanović, lijevo; Ubica Lovrenović, desno

Nema dileme da je Lovrenović opomenut da MUP Srbije ima sve dokaze o tome da je on likvidirao Stojanovića i zato je i napustio BiH, prije zvaničnog saopštenja policije Srbije. Nema dileme da ga je opomenuo Kostrešević koji je tada još imao komunikaciju sa vrhom srpske policije.

Milivoje "Čaruga" Lovrenović

8.

Sve vrijeme dok je bio u bjekstvu, Lovrenović je bio u direktnoj komunikaciji preko “Skaj” aplikacije sa Kostreševićem.


Kodno ime Lovrenovića na aplikaciji bilo je “Čaruga”, a uz to, koristio je je još nekoliko drugih imena.


9.

Nakon likvidacije Stojanovića, Lovrenović je pobjegao biciklom koji je kod jednog splava, za koji je pretpostavljao, pogrešno, da nema kameru, bacio u Savu; Tu se i presvukao, a kamera je snimila specifičnu tetovažu i ožiljak koje ima te je na osnovu toga i prepoznat kao ubica.

Ljuban Ećim

10.

Lovrenović je otišao u štek-stan, odakle je, preko “Skaj” aplikacije pozvao Ljubana Ećima i tražio da mu omogući bjekstvo iz Beograda. 


11.

Ećim je pozvao svoju blisku prijateljicu koja ima odlične odnose sa Bobanom Kusturićem i zatražio od nje da ga direktno uveže sa Dodikovim pilotom, što je ona i učinila.


Dodik i Kusturić

12.

Ećim je, takođe, pozvao i Kostreševića i zajedno sa njim i Kusturićem organizovao prebacivanje Lovrenovića u BiH.


Kusturić je Lovrenovića u BiH prebacio helikopterom Vlade RS.


13.

Kusturić je Lovrenovića dovezao u Gradišku!


Helikopter Vlade RS

14.

Sve vrijeme dok je bio u bjekstvu, ali i nakon povratka u BiH, Kostrešević je, preko “Skaj” aplikacije, u vezi sa Lovrenovićem, a redovno se, nakon povratka ubice u državu, sastaju na području Gradiške. 

Lovrenović u Gradišci

15.

Lovrenovića, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, štiti od hapšenja upravo Kostrešević.


16.

Sve navedeno je dokumentovano od bezbjednosih službi nekoliko zemalja, a kompletnu akciju bjekstva Lovrenovića nakon stravične egzekucije u kojoj srećom niko od građana, koji su se nalazili u blizini, nije stradao, razotkrilo je dešifrovanje “Skaj” aplikacije, dijela koji se odnosi na komunikaciju Narko”Generala” Kostreševića.


Kostrešević

17.

“General” i “Čaruga” nastavili su sa teškim kriminalnim poslovima i nakon likvidacije Stojanovića.


18.

Zajedno sa Željkom Radovanovićem “Krečom” organizovali su pljačku 250 kilograma narkotika (“skank”) koji su se nalazili u Gradišci, dokle su ih dovezli crnogorski narkodileri koji su vlasnici opijata.

Krečo

Krečo je Lovrenovićev kum koji je fotografiju narkotika uskladištenih u Gradišci poslao Kostreševiću. I Krečo i Lovrenović su pripadnici paraobavještajne službe Milorada Dodika koja funkcioniše od 2013. godine, a vodi je Ljuban Ećim.


Lovrenović je profesionalni ubica i likvidacija Stojanovića nije prva egzekucija koju je izvršio.

On je jedan od najopasnijih ubica u Regionu; Radi isključivo sam i visoko je utreniran. Osim eksplozivom, ubija i snajperom, a sumnja se da je on izvršio nekoliko likvidacija u RS, koje su nerazjašnjene, kao i i u Beogradu.


Lovrenović ne pripadan nijednom klanu - on je profeionalni ubica i interesuje ga samo novac.



19.

Ono što je izuzetno važno jeste da su crnogorski narkodileri drogu povjerili na čuvanje (do prebacivanja preko granice uz pomoć Zdravka Cvjetinovića, visokog funkcionera UIO, koji radi za narkoklanove) bliskom članu porodice Lovrenovića.

Lovrenović

20.

Nakon što su opljačkali 250 kilograma skanka, Narko”General” je organizovao “policijsku akciju” u kojoj je navodno zaplijenjeno 460 kilograma narkotika, ali je dobar dio bio bezvrijedna tvar kojom su zamijenili skank.


Prije toga su ukrali sto kilograma, jer su crnogorski narkodileri dovezli tačno 560 kilograma opijata.

21.

Na ovom posliću, “General”, “Čaruga”, Krečo i, sasvim sigurno, Ećim zaradili su 575.000 evra.


Sve detalje ove kriminalne akcije iznio sam u tekstu “Narko’General’ Kostrešević, uz pomoć ‘agenta’ Kreče, svog sagovornika sa ‘Skaja’, u Gradišci opljačkao 250 kilograma narkotika od crnogorskih dilera, a onda sve pokrio ‘uspješnom’ policijskom akcijom ‘Storidž”’ koju je predvodio Mladen Milovanović”, objavljenom 02.11.2021. (nastaviće se)