четвртак, 19. август 2021.

Zmijsko NarkoGnijezdo u MUP RS: Zvečarka Kostrešević, Zvorničke Šarke i Poskok iz Banjaluke

Piše: Slobodan Vasković

1.

Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, u teškoj je zabludi, jer smara da je puštanje iz pritvora Mladena Milovanovića, Generalnog inspektora u UKP MUP RS, koji je, 17.07.2021. godine, uhapšen zajedno sa Škaljarcem Milošem Božovićem, “dobar put” da se cijeli taj slučaj predstavi kao “pojedinačni incident” i prikrije veliko Zmijsko NarkoGnijezdo unutar te institucije što već dugi niz godina najuže sarađuje sa velikim regionalnim NarkoKlanovima i njihovim ispostavama u tom entitetu.

Siniša Kostrešević

2.

Kostrešević koji je “sredio” puštanje Milovanovića iz pritvora, samo je ,tim postupkom, nastavio dalje da tone u živo blato iz kojeg se neće izvući, jer je pritiskom da Milovanović bude pušten da se brani sa slobode potvrdio kako je znao za njegovo kriminalno djelovanje. I poticao ga kao nadređeni mu.


3.

Kostrešević se veoma uplašio posljedica Milovanovićevog hapšenja pa je obezbijedio da Glavni inspektor Narko mafije u pritvoru bude u samici mjesec dana - kako nikom ništa ne bi mogao reći i kako mu niko ne bi mogao prenijeti bilo kakvu poruku.


4.

Mislio sam da je Kostrešević pametniji, ali se pokazalo da je riječ tek o još jednom intelektualno ispodprosječnom funkcioneru policije koji je poziciju iskoristio za vezu sa kriminalnim klanovima i lično bogaćenje.


5.

Njegova panika je tolika da je opipljiva i vidljiva!


Hapšenje Milovanovića

6.

Ma koliko se trudio da Milovanovića “pokrije”, prikrije, izoluje..., Pandorina kutija se otvorila i Kostrešević više ne može prikriti svoju ulogu u saradnji dijela najviših funkcionera MUP RS sa NarkoKlanovima i NarkoBosovima.


Već sam pisao o njegovoj vezi sa Zvorničkim NarkoKlanom, koji vode Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić - Tigar i koji je usko povezan sa Kartelom Slaviše Kokeze i Monstruoznim Gangom Veljka Belivuka koji je protivnike mljeo u mašini za meso.


Stevanović, Ilić i Mijatović su politički dobro uštimani zločinci, jer su prva dvojica funkcioneri Crvene Sekte, a treći DEMOS-a.


7.

Kostrešević je spriječio procesuiranje Prokletog Lihvara Stevanovića zbog pranja nekoliko miliona KM prije tri godine, o čemu posjedujem sve relevantne dokaze (objaviću ih vrlo brzo), a štitio je i sve poslove Mijatovića, koji, kao i Stevanović, osim Narkotika ima razvijene i druge kriminalne linije, posebno one koji se tiču ilegalnog prebacivanja visokoakciznih roba preko granice; Mijatović, uz to, ogroman novac  otima i dalje na aparatima za igre na sreću.


NarkoKumovi: Stevanović, Mijatović i Ilić-Tigar

8.

Međutim, Kostrešević je najbolji prijatelj sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Prijateljstvo sa takvom osobom, posebno poslovna saradanja sa Ilićem Tigrom, za Kostreševića je nerješiv problem i u vremenu koje dolazi lično će se uvjeriti u to - Sa one strane rešetaka, što je najefikasnije za ubjeđivanje.


9.

Kostrešević je potpuno vjeran Dejanu Iliću Tigru i po njegovom nalogu je imenovao Milovanovića na poziciju Glavnog inspektora UKP MUP RS, nakon što je smijenjen sa pozicije načelnika Jedinice za borbu protiv kriminala u Upravi za organizovani kriminal. 


Ilić je opak i veliki narkoigrač - ogranak Kavačkog kartela u Republici Srpskoj, koji vodi, digao je na nivo međunarodnog kartela, jer, njemu podređeni, NarkoBosovi Bojan Raonić i Desimir Babić djeluju iz Holandije, ali i iz Španije i zemalja Južne Amerike odakle dobavljaju kokain.


Desimir Desko Babić

10.

Značajan dio opijata se prebacuje preko Zvornika, od čega se manji dio ostavlja za maloprodaju na teritoriji Zvorničke regije u BiH i Lozničke regije u Srbiji.


Coki i Struja


Za to su zaduženi Bojan Đokić Đurđo, Rade Simić Coki i Nedeljko Radić Struja (preko kojeg Stevanović lihvari - daje novac na kamatu), kao i još dvije osobe o kojima ću tek pisati, pa njihova imena sada ne navodim u tekstu.


Bojan Đokić Đurđo

11.

Jedan dio kokaina iz Zvornika ide i za Banjaluku, a glavni prevoznik je Saša Begović iz Čelinca, vlasnik brze pošte “X express”.


Begovića sam dosad tek uzgred pomenuo, a sada ću malo opširnije da elaboriram njegovu ulogu u lancu NarkoMafije u kojem je i Kostrešević.


Saša Begović

12.

Upravo je direktor Policije uvezao Ilića i Begovića, jer je sa obojicom u dugogodišnjim prijateljskoposlovnim vezama i nikada mu, kao visokom policijskom funkcioneru, nisu smetale Begovićeve uske višedecenijske veze sa narkoposlovima.


Kostrešević ga je uveo u velike poslove i Begović je, za relativno kratko vrijeme, postao multimilioner.


13.

Mjesto na kojem sve dogovaraju je restoran “Žitnjak” u Čelincu, tako da je više nego očigledno da je Kostrešević Begovićeva veza sa Dejanom Ilićem Tigrom, mafijaškim Kumom.


Dejan Ilić Tigar


14.

Mala digresija - I Kostrešević je, kao i Begović, iz Čelinca (iz Stare Dubrave/Vijačani).


15.

Bitno je naglasiti da je Begovićeva brza pošta “X express” preuzela i sve narkoprevoze “AKS express”,  takođe brze pošte, koja je ugašena u jednom danu, nakon dojave da su “provaljeni” i da se zna čime se zaista bave.


Vlasnici "AKS expres" bili su Ilić-Tigar i Mijatović.


Sve poslove preko noći nestale “AKS express” preuzima Begovićev “X express”, a on nastavlja enormno da se bogati.

"X express"

16.

Treba imati na umu da je Begović pripadnik i, što je bitnije, finansijer Crvene Sekte, a njegov brat Siniša Begović je odbornik Sektaškog SNSD-a u Skupštini opštine Čelinac.


Ujedno je i direktor Osnovne škole sa sumnjivom diplomom fakulteta, a sklon je pijančenju i nasilju; Čak tuče i policajce, pa je, nedavno, bio pritvoren na 24 časa u PS Čelinac, ali je sve zataškano. Kostrešević brine i o tim "sitnicama".

17.

O Begovićima i njihovim poslovima ću tek pisati, a bitno je da podsjetim kako je preko noći nestala “AKS express”, iza koje su stajali Dejan Ilić Tigar i Siniša Mijatović, da bi njene narkoposlove preuzela Begovićeva “X express”.


19.

Objavio sam to detaljno u tekstu “Kokezin zvornički dio Kartela - Gladni, Mijatović i Ilić su Gospodari Života i Smrti u Zvorniku; Njihova brza pošta “AKS express” služila je za najbrže kriminalne radnje, pranje para i prevoženje nedozvoljenih tvari” u kojem sam detaljno opisao nestanak brze pošte “AKS express”.

20.

Veoma je interesantna priča oko zvorničke firme “AKS express” koja je “nestala” preko noći, 18.05.2020. godine, jer su bili pod istragom, a oprali su ogromne sume novca. Da su pod istragom, dojavljeno im je, nakon čega su bukvalno isparili!


Stvarni vlasnici te brze pošte su bili Mijatović i Ilić-Tigar, dok je iza njih stajao Zoran Stevanović Gladni i "ekipa" iz Šapca. Iza svih njih je, naravno, Slaviša Kokeza! I u "dubini kadra" Dodik!


Firma je registrovana na bliskog Mijatovićevog srodnika, Bojana Mijatovića i Dalibora Nikolića, sina člana zvorničke Građevinske mafije, na čijem čelu su Gladni, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom.


U noći 17/18.05.2020. godine, “AKS express” jednostavno je “isparila”, ostavila klijente bez robe i novca, ispraznili su svoja skladišta, kuriri su dobili otkaz, a na njihov kontakt broj se niko nije javljao.


Brojni građani iz cijele BiH nisu imali kome da se žale za svoje pošiljke, jer firme nije bilo. Ostali su dužni novac i mnogim sugrađanima.


Preko “AKS express”, Mijatović i Ilić su, prema pouzdanim podacima, oprali najmanje osam miliona KM; Uz to, prevozili su nedozvoljene tvari, a nakon što su dobili dojavu od "doušnika" iz bezbjednosnih agencija, firmu su ugasili brzinom svjetlosti.



Dokumentacija firme je završila na deponiji u Bijeljini, o čemu svjedoče fotografije, a Mijatović i Ilić su nastavili sa prljavim poslovima.



21.
Poslovi I "AKS expressa" nastavio je Begović, Kostreševićev dugogodišnji poslovni partner i prijatelj.

Pred Kostreševićem su teške nedelje jezive panike zbog Zmijskog gnijezda unutar MUP RS, u kojem je on jedna od Glavnih Zmija i koji istražuju brojne bezbjednosne agencije, a u istoj situaciji su i Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, šef Kavčana!


22.

Malo su im pomogla savjetovanja sa Raonićem, početkom aprila i početkom jula ove godine, kada je NarkoBos ilegalno dolazio u Zvornik.


Bojan Raonić

Sa njim su se tada sastali Ilić i Stevanović u hotelu “Vidikovac”, a logistiku je, uobičajeno, dao Oliver Mitrović, direktor i zet Jakova Galića, poslanika SP-a u Predstavničkom domu BiH.


23.

Raonića je i početkom aprila i početkom jula preko Zvorničkog jezera prevezao Esad Tuhčić, pripadnik Policijske uprave Zvornik, zadužen od načelnika PU i pripadnika Zvorničkog NarkoKlana Aleksandra Vasiljevića, za ilegalno prebacivanje kriminalaca, narkotika i drugih švercovanih roba.


Esad Tuhčić, pripadnik PU Zvornik
25.
Kostrešević je, bez dileme, sarađivao i sarađuje, kao i njegov podređeni Milovanović i kompletan Zmijarnik u MUP RS i sa Kavačkim i sa Škaljarskim Klanom. Tipično za pokvarene policajce.


Funkcioner MUP Nebojša Svjetlanović, Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS
i Kavčanin Srđan Svjetlanović

26.

Kostrešević je teško zloupotrebljavao i zloupotebljava svoju funkciju u MUP RS, a teško će objasniti i zašto je Nebojšu Svjetlanovića, rođaka Kavčanina Srđana Svjetlanovića, postavio za šefa Jedinice za obuku MUP RS.

Milorad Dodik i Ljiljana Svjetlanović

Svjetlanović “policajac” vozi skupocjeni BMW X6, a supruga Ljiljana mu je bila na listi SNSD-a. BMW je sigurno kupio od plate. (nastaviće se)