недеља, 29. август 2021.

Bludni Župnik Don Ilija Pavlović istovremeno je pomoćnik direktora Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i savjetnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske

Bludni Župnik Don Ilija Pavlović

Piše: Slobodan Vasković


1.

Bludni Župnik Don Ilija Pavlović istovremeno je pomoćnik direktora Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i savjetnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.


2.

Na sjednici održanoj 15.07.2021. godine, Vlada RS  imenovala je Don Iliju Pavlovića na poziciju pomoćnika direktora Sekretarijata.


Pavlović je rođen je u BIH, a u Hrvatsku je otišao početkom rata. Bio je Župnik u mjestu Boljun u Istri.


3.

Don Ilija radio je kao Župnik u Istri, dok, krajem 2012. godine, nije udaljen iz Župe, jer ga je mještanin te župe Klaudije Krbavac, kako je lično tvrdio, zatekao u krevetu sa svojom suprugom. 


Boljun

Krbavac je bio toliko ogorčen na postupak Don Ilije i sopstvene supruge, sa kojom je Župnik “gužvao postelju”, da je napisao pismo o tom aktu/događaju gotovo svim mještanima Boljuna, ali i nadležnoj biskupiji.  


"Zbog pisma sam se morao opravdavati i vlastitom ocu. Nije istina da sam kriv za krah bračne zajednice jer se on razveo sporazumno. Razlog napuštanja službe je moja privatna stvar", pojasnio je Ilija Pavlović četiri godine kasnije za "Jutarnji list".


4.

Don Ilija Pavlović, župnik Boljuna u Istri, je, krajem novembra 2012., prema piisanju "24 sata", odlukom biskupa Porečke i Pulske biskupije udaljen iz župe i to ”zbog ljubavne afere s mladom župljankom”. Nakon toga Nadbiskupija ga je razriješila župne službe. 


5.

Don Pavlović je sve demantovao, vodio brojne postupke na sudovima, neke od njih dobio, ali Župnik nije ostao.


6.
Posao je našao u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske na poziciji savjetnika. Na tom mjestu radi i sada, iako je je imenovan za pomoćnika direktora Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica i migracije.


Dva značajna posla u dvije države, u Hrvatskoj i BiH, odnosno njenom entitetu Republici Srpskoj, ima Don Ilija Pavlović.


7.

Njegovo imenovanje pokazuje koliko je Vlada RS nesposobna, nekompetentna i plića od suvog potoka. 


Don Ilija Pavlović, što je vrhunac priče, nikada se, od imenovanja, nije pojavio na poslu, niti se javio direktoru Sekretarijata Ljubi Ninkoviću.


Ljubo Jusejn Bolt Ninković

8.

Don Ilija je imenovan po preporuci Davora Čordaša, nekadašnjeg Ministra za izbjegla i raseljena lica u Vladi RS i sadašnjeg delegata iz reda hrvatskog naroda u Vijeću naroda parlamenta Republike Srpske.


Čordaš je, nakon odlaska iz Vlade RS, nastavio da Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica upravlja kao svojim feudom, a njegovo djelovanje samo je mikron zajedničkog kriminalnog djelovanja Crvene Sekte i HDZ-a.

Davor Čordaš

9.

Sprega Crvene Sekte (SNSD) i HDZ-a nije samo politička, već je iz nje iznjedrena velika kriminalna hobotnica koja dopire do svih pora društva.

Saradnja Crvene Sekte i HDZ-a u institucijama Republike Srpske, o čemu se gotovo nikada ne piše, najbolje to dokazuje, a kao primjer “dobro uštimanih” prevara je i njihovo djelovanje u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije. 


10.

To republičko tijelo je formirano u ovom mandatu Vlade Republike Srpske, a praktično je preuzelo poslove koje je ranije obavljalo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske koje je 2018. godine ugašeno.


Još u vrijeme Davora Čordaša, tadašnjeg HDZ-ovog ministra u Vladi RS, počela je praksa da HDZ uređuje politiku obnove imovine i drugih oblasti iz nadležnosti ovog Sekretarijata u Republici Srpskoj.

Čordaš i Čović

11.

Čordaš, nakon odlaska sa ministarske pozicije, za direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, uz podršku Milorada Dodika, postavlja svog dotadašnjeg šefa Kabineta Dragana Štrbca. 


Štrbac je član SNSD-a, ali nastavlja najuže da sarađuje sa Čordašem i njih dvojica su, defakto, privatizovali Sekretarijat.


12.

Prije nego je postao pripadnik Crvene Sekte, Štrbac je bio član privatne stranke lažnog engleskog studenta Petra BakingemBoj Đokića, koji mu je suprugu zaposlio u Narodnu skupštinu Republike Srpske.


Dragan Štrbac

13.

Tokom početka udara SNSD-a na DNS, (na kraju je DNS izišao iz koalicije), Dodik počinje da udomljava one kadrove koalicionog partnera koji su pokazli poslušnost SNSD-u.

 

Štrbac je morao da “plati cijenu” početka raskola SNSD-a i DNS-a, jer na njegovo mjesto, 17.10.2019., dolazi Marko Aćić, poznat po javnim nabavkama i milionskim Pregovaračkim postupcima bez objave obavještenja. 


Međutim, Štrbac ne odlazi daleko - postaje, uz Čordaševu asistenciju, zamjenik direktora, iako je mogao da se vrati u MUP RS odakle je i došao kod Čordaša.


U MUP-u je Štrbac bio inspektor u Odjeljenju za Obezbjeđenje ličnosti i objekata i to je radno mjesto “zaledio”, ali nije htio da ga odledi ni po koju cijenu. Jer, tamo su možda mrvice, a u Sekretarijatu je prava “krtina”.


Štrbac

14.

Godinu nakon početka raskola puca koalicija SNSD -DNS i Marka Aćića razrješava Vlada RS; Aćiću je “pucanje koalicije” odsjeklo “funkcionersku glavu”, a na njegovo mjesto postavljen je Ljubo Ninković, 22.10.2020. godine.



Ninković nema nikakvo znanje, ali je veoma brz, kao Jusejn Bolt, u promjeni stranaka, jer je ekspresno skinuo dres DNS-a, u koji je došao iz SDS-a, i obukao onaj Crvene Sekte.


15.

Jusejn Ninković je rođak intelektalno impotentnog Srđana Rajčevića, ministra u Vladi RS, koji je u vrijeme Boltovog imenovanja bio “zvijezda u usponu” Crvene Sekte, ali je nakon izbornog poraza SNSD-a u Banjaluci (15.11.2020.) vidio “sve zvijezde” budući da je Milorad Dodik njime vrlo grubo obrisao pod; Finalne radove na podu, Dodik je tada završio sa slinom Srđanom Mazalicom. 

Rajčević i Fatalna Silvana

16.

Vratimo se u Sekretarijat gdje, nakon imenovanja Jusejna Ninkovića za direktora, zamjenik, naravno, ostaje Štrbac. 


Ljubo Brza Staza/Kratka Pamet Ninković nastavlja sa praksom pregovaračkih postupaka bez objave obavještenja, jer se na taj način najlakše izvlači novac iz budžeta RS. Istovremeno, Čordaš sve vrijeme potpuno kontroliše poslove u Sekretarijatu preko Štrpca.


17.

Druga kontrolna Čordaševa veza bio je pomoćnik direktora Dragan Juričević, koji dolazi iz reda hrvatskog naroda i član je HDZ-a.

Dragan Juričević

Juričević se, u međuvremenu, oteo kontoli Čordaša koji to ne trpi i uklonjen je sa pozicije po njegovom nalogu.


I tada na scenu stupa Bludni Župnik Pavlović kojeg Vlada RS, kako sam već naveo, na sjednici, održanoj 15.07.2021. godine, po Čordaševoj preporuci imenuje za pomoćnika Direktora Sekretarijata, a Juričević je, na istom Skupu brojnih Tabula rasa, razriješen.


Don Ilija Pavlović, što je vrhunac priče, nikada se, od imenovanja, nije pojavio na poslu, niti se javio direktoru Ljubi Ninkoviću.


18.
Šta dalje slijedi niko ne zna: Vlada RS sada bi rebalo da razriješi Iliju Pavlovića i na njegovo mjesto postavi novog pomoćnika hrvatske nacionalnosti iz HDZ-a, pa se čeka Davor Čordaš da predloži nekoga od povjerenja. Možda nekog od zamjenika Ministra obrane u Vladi Republike Hrvatske?! (nastaviće se)