четвртак, 5. август 2021.

"Grad bez Podjela”: Amidžić preko Sanje Džida, glavnog inspektora Banjaluke i perjanice Draška Stanivukovića, pokriva kriminalne radnje kojima je Đoki Davidoviću Grad platio dovođenje toplovoda do zgrade; Džida je dozvolila nezakonitu izgradnju “Kajak” terase Mileta Radišića Klena i važan je dio gradske građevinske mafije


Piše: Slobodan Vasković


1.

Srđan Amidžić, velik i opaki kriminalac dječijeg, istina bradatog, lica, odbornik je SNSD-a u Skupštini Banjaluke, nakon izbora u novembru 2020. godine.


2.

Amidžić je jedan od pripadnika “Hora Igorovih Dječaka”, solista kojeg je snažno podržavao Moralna Nakaza Igor Radojičić, bivši gradonačelnik i bio je njegov zamjenik.


Svoju visoku poziciju u Gradskoj upravi, Amidžić je iskoristio za enormno bogaćenje, pljačku bez presedana, o čemu sam objavio niz tekstova.


3.

Iako je u svemu stradao gradski budžet, nova administracija načelu sa pozerom Draškom Stanivukovićem, gradonačelnikom, nije podnijela nijednu krivičnu prijavu protiv njega i njegovih saučesnika niti javnost obavještava o tome koja sve nedjela je Amidžić počinio.


4.

“Dječak sa bradom” je pošteđen bilo kakve neprijatnosti zbog otimačine, a neki od njegovih saučesnika, poput Koordinatorke za građevinsku inspekciju, praktično glavne inspektorke i šefice te inspekcije Sanje Džida, čak su postali najbitniji članovi Gradske uprave dolaskom Stanivukovića na čelo Grada.


Sanja Džida

5.

Naravno, Pozer/Luzer Stanivuković će, kao i ranije, preko svojih plitkoumnih botova, da se, poput Milorada Dodika i pripadajuće mu bande, brani uvredama, izmišljotinama, lažima; Lično neće progovoriti ni riječ o Amidžićevom kriminalu i Sanji Džida, koja ga je pokrivala i još uvijek pokriva, prebacujući sve na “skupštinsku većinu koja je protiv njega”, iako oni, bez obzira na činjenicu da ih predvodi Crvena Sekta, objektivno nemaju ništa sa podizanjem krivičnih prijava protiv Amidžića, Džide i njihovih drugih kriminalnih saučesnika. 


6.

Interesantna je ta sličnost u načinu odbrane nerada, grešaka, nedjelovanja, ali o tome detaljno u drugom tekstu koji će uskoro uslijediti, sa posebnim akcentom na lažna istraživanja rejtinga.


7.

Vratimo se notornom, ali veoma zaštićenom i ušuškanom, kriminalcu Amidžiću i njegovim prljavim poslovima vezanim za izgradnju u naselju Ada.


naselje Ada

Amidžić je Đoki Davidoviću, vlasniku firme “Ekvator” i Sektaškom tajkunu, omogućio da na račun Grada dovede toplovod u stambene objekte koje gradi. Jednostavnije rečeno, Grad je sve platio, a gradnja toplovoda nije imala čak ni građevinsku dozvolu.


8.

Naravno, sve te skupe usluge Grada od Davidovića je naplatio Amidžić.


Naravno, prema mojim, iz više izvora potvrđenim informacijama, izvještaji Odjeljenja za inspekcijske poslove su falsifikovani i tu su svi elementi za krivičnu odgovornost urbanističko- građevinskih inspektora koji su uradili te dokumente.


Bulevar Živojina Mišića

Toplovod, bez građevinske dozvole, izgrađen je na Bulevaru Živojina Mišića, a do zgrade Đoke Ekvatora.


Sjedište firme "Ekvator" u centru Banjaluke


Inspekcija, po Amidžićevom nalogu, nije konstatovala nikakve nepravilnosti.


9.

Toplovod je izgradila firma “Termomontaža” d.o.o.; Ugovor (12-G-5508/19) potpisan je 25.12.2019. godine, a cijena je iznosila, za prvu fazu izgradnje, koja je završena 06.03.2020. godine, 132.495,03KM.


Druga faza, po Ugovoru (br.12-G-4079/20) od 25.11.2020. godine, završena je u decembru 2020., a cijena te faze prema Davidovićevoj zgradi iznosila je 95.131 KM, dok je za vrelovod Delta plaćeno 70.255 KM.



Ovi radovi izvedeni su u jeku sezone grijanja, što svjedoči da se Amidžiću žurilo da završi kriminalne poslove, jer su Crvena Sekta, kao i njegov dirigent Radojičić izgubili izbore.


10.

Važno je naglasiti da ovi radovi nisu navedeni u Programu uređenja za 2020.godinu, dijelu koji se odnosi na naselje Ada, već samo kao stavka u budžetu.


11.

Gdje je kvaka, osim što toplovod nema građevinsku dozvolu: U tome što je samo Davidović, odnosno firma “Ekvator”, dobila besplatno od Grada toplovod, dok su svi ostalin investitori, koji grade u projektu “Ada”, a ima ih dosta, sami o svom trošku izvodili neophodnu infrastrukturu, u kojoj je i toplovod do njihovih zgrada.


12.

Jasno je da je Amidžić imao kriminalni dil sa Davidovićem, a da su ostali investitori ostali “kratkih rukava” iz čega proizilazi da su ostali investitori dovedeni u neravnopravan položaj u odnosu na Davidovića, koji je imao maksimalne privilegije.


13.

Amidžić sada pokušava da pokrije ovaj krimminal, a očekuje bezrezervnu podršku Sanje Džida, jedne od ključnih saradnica Stanivukovića, koja je, do njegovog dolaska na čelo Grada, bila (i ostala) ključni dio mehanizma građevinske mafije.


Džida je, dolaskom Stanivukovića, i dalje ostala na poziciji na koju je imenovao Radojičić - Koordinator za građevinsku inspekciju, praktično glavni inspektor i šef te inspekcije.


Umjesto da protiv nje budu podnešene brojne krivične prijave, Džida uživa maksimalnu zaštitu i sadašnjeg gradonačelnika Stanivukovića.


14.

To je paradoks, jer se Stanivuković, sada se već može konstatovati - navodno, bori protiv tajkuna Mileta Radišića i tvrdi da namjerava da poruši dio bespravno izgrađene terase njegovog kluba “Kajak”, a upravo je Džida dozvolila Klenu bespravnu izgradnju.



Jednostavnije rečeno, Džida nije prstom mrdnula da spriječi Klena Radišića da uzurpira gradsko zemljište i bespravno, nezakonito izgradi dio terase, što je urađeno u periodu nakon 18. novembra 2018. godine, u vrijeme mandata Radojičića, ali i Džide kao šefice inspekcije.


Džida prstom nije mrdnula da naloži Radišiću, za vrijeme vladavine Radojičića i Amidžića, da poruši bespravno izgrađeni objekat “Kajak terase”. A morala je.


15.

Šokantno je da je Džida danas glavna perjanica Stanivukovića u Gradskoj upravi, koja s njim ide na sve ”građevinske poduhvate” koji su, listom, manipulativnog karaktera. Da nisu, Džide ne bi bilo tu.


Sada još jedno malo iznenađenje, pa ću prvi dio teksta o značajnom članu Gradske građevinske mafije Sanje Džida privesti kraju. 


16.

Rješenje o rušenju nezakonito izgrađenog dijela “Kajak” terase potpisao je građevinski inspektor Boriša Mandić, koji je godinama, zajedno sa Džidom, radio na ozakonjenju nezakonitih poslova tajkuna Milorada Dodika.


Boriša Manndić


I Mandić je dio građevinske mafije, ali ga je, nakon donošenja Rješenja o rušenju dijela "Kajak terase", prepunog rupa i namjernih gređaka koje mu je izdiktirala Džida, Stanivuković nagradio pozicijom rukovodioca u Odjeljenju za komunalne poslove, umjesto da ga je za kaznio brojne, ranije počinjene, kriminalne radnje. I za svjesno katastrofalno napisano Rješenje, prepuno propusta da bi bilo što lakše oboreno na drugostepenoj instanci. 



Mandić je, kao nižerangirani službenik,  izdavao nezakonite dozvole, pa potom sa Džidom propuštao “vozove” pune počinjenih krivičnih djela u izvedbi Dodikovih tajkuna, među kojima je i nezakonita dogradnja “Kajak” terase. 



17.

Važno je naglasiti da je otac Boriše Mandića, Boro Mandić član Komisije za kadrove Ministroida Srebrenke Golić, upravo one koja je nedavno ustoličila Nikolu Aleksića, Radojičićevog savjetnika za pravna pitanja u Ministarstvo za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju. Bori Mandiću je to honorarni posao, jer je penzioner. U tom Ministarstvu je 20 godina bio pomoćnik ministra za pravna pitanja i drugostepeni postupak, od čega dugi niz godina pomoćnik Ministrida Golić. 




Aleksić je kriminalac koji je Grad oštetio za pola miliona KM u slučaju “Varnica”, o čemu sam detaljno pisao.



Ministarstvo Golićeve poništilo je Rješenje Gradske uprave o rušenju “Kajak” terase (trebalo bi srušiti terasu pored objekta “Kajak”, suteren i prizemlje ispod nje), što im i nije bio neki problem, jer je napisano tako da ga je bilo prelako poništiti i spasiti tajkuna Radišića.




18.

Kompletnu infrastrukturu građevinske mafijaške strukture unutar Gradske uprave, na čelu sa Sanjom Džida, objaviću uskoro, sa svim imenima i pozicijama na kojima se nalaze te osobe. 



Većina njih je napredovala dolaskom Stanivukovića, pod njegovim geslom “Grad bez podjela”; Zvuči precinično, ali ne od potpisnika ovih redova, već gradonačelnika. (nastaviće se)