уторак, 17. август 2021.

Dr Tilu Lilu Crta Đajić najteže onkološke i hematološke pacijente smjestio u staru zgradurinu hirurgije u centru grada gdje temperatura dostiže preko 40 stepeni i koja nije klimatizovana; Klimatizacije uopšte nema ni u Centralnom bloku i Južnom krilu UKC RS, plaćenim 200 miliona KM; Crti to uopšte ne smeta i nastavlja druženje sa najopasnijim banjalučkim kriminalcima

Nebojša Svjetlanović, policijski funkcioner, i zagrljeni Crta Đajić
i Srđan Svjetlanović, teški kriminalac 


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić nije nečovjek, već monstrum koji je naložio da se svi najteži onkološki i hematološki pacijenti izmjeste iz zgrade UKC RS Banjaluka na Paprikovcu i prebace u staru zgradurinu nekadašnje hirurgije u centru grada.


2.

U tom Paklu nema ni klimatizacije, izuzetno je mali broj medicinskog osoblja, a nema čak ni higjeničarki.


Pacijenti koji su u izuzetno teškom stanju, opasnom po život, smješteni su u prostorije u kojima temperatura dostiže preko 40 stepeni Celzijusa.



Đajić ih je smjestio u Deveti krug Pakla, oduzimajući im na taj način ljudsko dostojanstvo, ponizivši ih do nivoa neshvatljivost i tretirajući ih kao da ne postoje. 


3.

Nije mnogo bolje ni pacijentima koji su ostali u UKC RS Banjaluka, na Paprikovcu.


Tu, takođe, u 2/3 zgrade nema klimatizacije, a pacijenti u tim dijelovima objekta nalaze se u Sedmom krugu Pakla.


4.

Prema nezavisnim izvorima, pacijenti su u užasu, a hirurzi tvrde da se, poslije operacija, šavovi  gnoje i rašivaju rane; Njihovi pokušaji da užase kroz koje pacijenti prolaze ublaže raznoraznim lijekovima su uzaludni.


5.

Da budem precizan - samo Sjeverno krilo UKC RS je klimatizovano, dok Centralni blok i Južno krilo nisu.


Nije čak klima ni instalisana: Na plafonu su izvodi za klimu, a iza nema ništa.


6.

I sve to se dešava u novoj zgradi od 200 miliona KM, koliko je koštala.


7.

Monstrum Crta Đajić koji je na primopredaji dužnosti potpisao da je sve u redu, sada javnost laže kako je cijeli UKC RS klimatizovan. 


8.

Međutim, klima nema iako je za njih plaćeno tri miliona KM, a Đajić sipa “drvlje i kamenje” na Dragana Bogdanića, bivšeg ministra zdravlja kriveći ga za sve.


9.

Istovremeno, Crta ne prestaje javnost da laže kako je sve u najboljem redu u UKC RS, a posebno kako se on ne druži sa kriminalcima.


Fotografija koju objavljujem na početku teksta samo je jedna u nizu svjedočanstava o njegovoj bliskosti sa najotrovnijim podzemljem.


Đajić i Svjetlanović

10.

Na naslovnoj slici je Crta Đajić sa Srđanom Svjetlanovićem, izuzetno opasnim kriminalcem spremnim na svako zlo.


11.

Protiv Svjetlanovića je Policijska stanica Kneževo podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu (br 13-3/01-KY/43/20), 15.11.2020., zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.


Takođe je PS Kneževo, 26.01.2021. godine, podnijela Izvještaj protiv Svjetlanovića zbog izvršenja krivičnog djela nasilja, pod brojem 13-3/01-KY-3/21.


Svjetlanović voli da maltretira policiju, jer mu se može, budući da je njegov blizak rođak Nebojša Svjetlanović visoki policijski funkcioner, pa je i 19.07.2021. godine nasrnuo na njih, zbog čega je protiv njega podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje, pod brojem 13-3/01-KY-26/21.



12.

Da je Svjetlanović lokalni kabadahija ne bi to možda ni bio neki veliki problem, ali riječ je o osobi povezanoj sa jednim od najopasnijih crnogorskih klanoma što dodatno Crtu oslikava u ogromnim količinama bijelog, koje su od njega i stvorile Monstruma. (nastaviće se)