недеља, 1. август 2021.

Roditeljska Pažnja: Zabijanje Noža u oko, centimetar do mozga, za tužioca Kondića nije pokušaj ubistva Siniše Blagojevića, već “najvjerovatnije teška tjelesna povreda”; Kondić, kao i, ranije, sudija Bajić, stimulisao je ubice u pokušaju na nove likvidacije

Siniša Blagojević kojem su zabili nož u oko (u bolnici)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na slici je Siniša Blagojević kojem je 24.07.2021. godine zabijen nož u oko, na svadbi u naselju Motike, u svadbenom salonu “Delfina”.


2.

Blagojeviću, koji je vojnik u OS BiH, nož je stigao na jedan centimetar od mozga i samo pukom srećom nije ubijen. Nema nikakve dileme da se radi o klasičnom pokušaju ubistva.


3.

Uprkos tome, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Vukašin Kondić nije ovaj pokušaj likvidacije okarakterisao na taj način, već kao “teške povrede”, niti je tražio pritvor za napadače, od kojih je jedan, Anđelo Miletić, već imao sličan pokušaj ubistva 2017. godine.


Anđelo Miletić

“Jedan muškarac je zadobio teže povrede i ovo djelo će najvjerovatnije biti kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a druge okolnosti se još utvrđuju, jer je bilo više sukoba između rodbine mlade sa jedne i mladoženje sa druge strane, ali se nije radilo o težim povredama”, objasnio je navodni tužilac Kondić za Srpskainfo.



4.

Zamislite kakva bitanga i nečovjek mora biti osoba koj nosi tužilačku funkciju kada pokušaj ubistva hladnim oružjem, u kojem nož, zabijen kroz oko, završi na centimetar od mozga, hladnokrvno okarakteriše kao “najvjerovatnije tešku tjelesnu povredu”?!!! 


5.

Kondić je, bez ikakvih skrupula, profesionalnog digniteta i minimuma pravnih normi, na slobodu pustio napadače koji su pokušali likvidirati Blagojevića. Još je i slagao, jer nije naveo stvarne razloge brutalnog ubilačkog napada na Blagojevića.


Kondić je, samo on zna zašto, a potrudiću se da saznam i ja, na slobodu pustio potencijalne ubice Anđela i Aleksandra Miletića, te Strahinju Arambašića i Dragana Gojića.


Aleksandar Miletić

6.

Mediji su izvijestili da je do sukoba došlo “zbog svađe oko muzike”, što im je plasirana laž.



Činjenica je da je navedena četvorka potencijalnih ubica isprovocirala sukob i pokušala ubiti Blagojevića.


Blagojević i njegove radne kolege iz OS BiH, na svadbi svog kolege s posla, sjedili su za stolom preko puta rodbine mlade. 


7.

Jedan od četvorice napadača, koji je sjedio preko puta Blagojevića i njegovih kolega, ničim izazvan, Blagojeviću dobacuje ”Šta mi gledaš ženu, oba oka ću ti izvaditi”!


Blagojević mu je odgovorio da to nije tačno, da se smiri, ali je uslijedila nova prijetnja: "Zaklaću te ja večeras". 



8.

Nakon toga četvorica ubica u pokušaju odlaze do toaleta, gdje se neko vrijeme zadržavaju, vraćaju se, konstantno prateći šta radi Blagojević, da bi jedan od njih dao znak za napad riječima: "Braćo, 'ajmo klati!". 


Nakon toga, prema tvrdnjama očevidaca, zalijeću se prema stolu gdje su sjedili Blagojević i njegove kolege.


9.

Prvi je ustao jedan od Blagojevićevih drugova, Milan Plavšić, govoreći "Ljudi nemojte", ali bilo je to uzalud.


Napadač je zamahnuo nožem, Plavšić je uspio da se izmakne, nakon čega potencijalni ubica napada Blagojevića i zabada mu nož u oko.


Siniša Blagojević, neposredno
nakon napada i uboda nožem u oko

10.

Tu napad Divljaka ne prestaje, već tek počinje pravi horor: Blagojevića šutiraju ga nogama, udaraju šakama tako teško povrijeđenog, brutalno se iživljavaju na njemu….


Gosti i konobari uspjeli su da ih razdvoje, a ubice u pokušaju bježe prema izlazu uz uzvike “Ništa nije gotovo”! 


11.

Dva dana su proveli u bjekstvu, da bi se predali u ponedjeljak, 26.07.o.g., u pratnjji svojjih advokata. 



Naravno, noževi nisu pronađeni. 

Naravno, neko ko stoji iza ove četvorice Zvijeri imao je dva dana da sredi da Kondić ne traži pritvor. 

Naravno, sredio je, jer se ubistva i pokušaji ubistava u Banjaluci najlakše sređuju oslobađajućim kaznama.



Nakon davanja izjave, odmah bivaju pušteni, a porodica oštećenog je ostala u nevjerici. 


12.

Blagojeviću je nož kroz oko u lobanju ušao nekoliko centimetara, dobio je hematom na mozgu i izliv krvi na mozak;  Danima su mu se borili za život, spašavali oko za šta su male šanse, a sve to vrijeme oni koji su ga htjeli lišiti života, zahvaljujući Kondiću, slobodno hodaju ulicom, braneći se sa slobode i vrebajući drugu žrtvu kojoj će da unište ili oduzmu život.


13.

Nije ova tvrdnja bez osnova; Dapače.


Brkić tokom oporavka nakon surovog prebijanja

14.

“Trojica nasilnika su me brutalno pretukla, isjekla po leđima i vjerovatno bi me ubili da nije naišla moja supruga, a Osnovni sud u Banjaluci ih je stimulisao novčanom kaznom”, izjavio je Duško Brkić zvani Gera, poznati banjalučki ugostitelj, 22.07.2020. godine.


Taj dan presuđeno je Anđelu Miletiću, Davidu Krneti i Milošu Ćulumu da plate 12.000 KM kazne zato što su tri godine ranije, 28.09.2017. godine, Brkića isjekli flašom, slomili mu 11 rebara i nos.




Razlog su našli u tome što im je on u svom kafeu “Intermezzo” poslužio piće i rekao da je nakon što popiju kraj radnog vremena!


15.

“Sudija ih nije kaznio već stimulisao, a ja sam kažnjen. Prilikom izricanja presude sudija je kazao optuženima da im je pomenute kazne izrekao jer su mladi i da ne bi da ih šalje u zatvor, da ih to ne bi pokvarilo. To je nečuveno dati takve kazne za ono što su uradili. Brutalno su me pretukli i isjekli po leđima. Ubili bi me da nije naišla moja supruga i kćerka”, rekao je Brkić i dodao da su, osim toga, osuđeni tokom cijelog suđenja bili nekorektni i vrijeđali ga. (SrpskaInfo, 22.07.2020.).



Oslobodio ih je sudija Svetozar Bajić koji je svojim nedjelom pružio ubilačkim zvjerima priliku da  pokušaju likvidirati nekog drugog, što su i učinili nepunu godinnu kasnije. 


Brkić isječen razbijenom flašom

16.

Brkić je bio u pravu: On je kažnjen, iako je polomljen i isječen flašom; Nakon njega kažnjen je i Blagojeviić, a Anđelo Miletić, za kojeg se sumnnja da mu je zabio Nož u oko, i drugi nasilnici su stimulisani na nova nedjela i dat im je ponovo vjetar u leđa da pokušaju ubiti nekog trećeg, potpuno nevinog! Odnosno, krivog, samo zato što se Divljacima našao na putu! (nastaviće se)