уторак, 1. септембар 2020.

MMF ne da pare prije izbora; Besparica i Ponižavanje boraca; Radojičićevi zahtjevi za satanizovanje Stanivukovića i sukob sa “United Tribuns” Stanarevićem; Ljevnaićevi višemilionski standardi na privatnim računima i satovi Dodikovih papanskih savjetnika od sto hiljada evra


piše: Slobodan Vasković

MMF ne da pare prije izbora
MMF je saopštio vlastima BiH i oba entiteta da nikakve kredite neće moći dobiti prije novembarskih izbora.

Nimalo prijatna vijest za vlastodršce, jer svi, manje ili više, grcaju u dugovima. 
Posebno je besparica jako izražena u RS; Gubici su poodavno premašili 400 miliona KM. 
Ranije sam navodio procjene da bi ukupni gubici, zbog pandemije kombinovane sa nesposobnošću i kleptokratijom korumpirane vlasti, mogli da iznose između 800 miliona i milijardu maraka; Sada je već izvjesno da će izaći na milijardu.

Upravo zbog toga Milorad Dodik čini sve ne bi li dobio kredit od Rusije u visini od 500 miliona evra “za restrukturiranje kredita”, ali su, prema dosadašnjim saznanjima, male šanse da mu Rusi daju i pfeninga. Drže ga u šaci za džaba. 

Dodik širi lažni optimizam kako novca ima, dok budžetski računi zvrje prazni, u kontinuitetu.

Novo poniženje boraca, za koje para nema
Dodik je obećao povećanje naknada borcima, ali nema novca za to.
Bivši pripadnici VRS tražili su vrlo skromnih pet KM po mjesecu provedenom u uniformi, ali ni za tu zaista preskromnu cifru para nema.


Do sada je borcima plaćana naknada od marku u šezdeset pfeninga po mjesecu provedenom u VRS, što je ponižavajuće i poražavajuće, posebno ako se ima u vidu da palanačka kvazielita pljačka milionske svote na svakom projektu.

Dodik i njegove sluge sada ne znaju kako da spriječe nezadovoljstvo boraca ukoliko im ne počnu isplaćivati pet KM po mjesecu provedenom u vojsci, pa traže način da ih podijele i međusobno sukobe; Praktično to znači da bi se ponovo moglo ući u proces “kategorizacije”, što je druga riječ za novo nipodaštavanje boraca i njihovo razjedinjavanje.

Radojičić tražio da se satanizuje Stanivuković zato što ga je uhapsila crnogorska policija
Moralna Nakaza Igor Radojičić je zaista jedan karakterni jad bez presedana - Nakon što je crnogorska policija, u Nikšiću - 29.08. o.g., privela Draška Stanivukovića njegovog protivkanadidata na lokalnim izborima za gradnačelnika Banjaluke, Radojičić je pozivao sve stranke Režima i ultimativno zahtijevao da osude Stanivukovića za “zloupotrebu dešavanja u Crnoj Gori”, jer se uplašio da će to njegovom mladom protivniku podići rejting.


I zaista, na Stanivukovića su iz Režima osuli drvlje i kamenje iako je nezapamćeno da se privode narodni poslanici u bilo kojoj od susjednih zemalja.
 
Niko iz Režima nije osudio privođenje Stanivukovića, što s
amo svjedoči da ta zločinačka grupacija strahuje kako bi mogli izgubiti izbore u Banjaluci, kao i da je njihov strah itekako osnovan i utemeljen.  

Nakaze u sukobu


Moralna Nakaza Igor Radojičić, gradonačelnik građana Banjaluke koji glasaju za SNSD, udaljio je od sebe i sa posla u Grdaskoj upravi notornog kriminalca Slobodana Stanarevića, vrlo bliskog saradnika kartela “United Tribuns” koji se bave prometom narkotika i trafikingom.

“United Tribuns” Stanarević je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi i predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a, a poziciju koristi za iznuđivanje ogromnih svota novca.
Protiv njega MUP RS i nadležno Tužilaštvo već nekoliko mjeseci prikupljaju dokazni materijal, mnogo toga je već otkriveno, ali teško da će tu biti ikakvih rezultata, jer obje te nazovi institucije su u potpunoj funkciji mentalno zaostale, beskrupulozne, kleptokratske vlasti, koja nastavlja nemilosrdno da pljačka sve resurse RS i iza sebe ostavlja pustoš po principu “spržene zemlje”.

Kada bi radili svoj posao, a ne štitili kriminalce i zločince svih kalibara, MUP RS i OJT Banjaluka poodavno bi uhapsili Stanarevića koji, između ostalog, preko svoje firme “CPK” d.o.o. Banjaluka (“Centar za projektovanje i konsalting”), iznuđuje poslove i novac.
 
Stanarević formalno nije u vlasničkoj strukturi CPK, ali je javna tajna da je vlasnik polovine tog društva sa ograničenom odgovornošću, a jedan od njegovih najbližih saradnika je Dragan Jokić, visoki funkcioner DNS-a.


“United Tribuns” Stanarević je za posljednje četiri godine uspio sa pozicije načelnika Odjeljenja za prostorno ufeđenje izgraditi "zgradicu" u Cerskoj ulici i zaraditi mnogo novca, ne samo na prodaji stambeno-poslovnih prostora u zgradi, već i brojnim drugim vrlo vrlo prljavim poslovima
Interesantno je napomenuti da iznuđivač Stanarević svoje odsustvo sa posla pravda “stranačkim obavezama”, a još je interesantnije podsjetiti da su dvije Nakaze - Radojičić i Stanarević donedavno bili u odličnim odnosima.

Zajedno su se slikali na mjestu gdje se zataškavaju zločini, o čemu svjedoči fotografija snimljena, 22.06.o.g, ispred kuće Đorđa Rađena, saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića. 


Tu je Radojičić, ispred kuće koja je poslužila za zataškavanje ubistva Davida i njegovo demonizovanje, kako je naveo, “prozborio koju”, iako o likvidaciji dvadesetjednogodišnjeg  mladića, u kojoj su učestvovali pojedini pripadnici MUP RS, policijskom javnom demonizovanju žrtve teškog zločina, prebijanju onih koji su tražili istinu o asasinima i zataškavanju te egzekucije, nije prozborio ni riječi. 

Ubijanje je za Radojičića tek jedan od sasvim normalnih “poslova” nakaznog Režima čiji je kandidat.

Ljevnaićevi višemilionski standardi na privatnim računima i satovi Papaka  od sto hiljada evra
Pročitah negdje da Dejana Ljevnaića, direktora “OC Jahorina”, predstavljaju kao “menadžera koji postavlja nove standarde u turizmu”, što je djelimično tačno; Međutim, potpuno je istinito da je Ljevnaić postavio nove standarde na svojim ličnim računima otkako je direktor OC “Jahorina” - sada su oni višemilionski, jer nema posla na Jahorini u koji se Ljevnaić nije visokoprocentualno ugradio.

Na pohvale je Ljevnaić odgovorio sa “Ostavljamo pšečat za buduće generacije”! Zaista, on i grupa bahatih, polupismenih pljačkaša ostavljaju “Pečat” novim generacijama - desetine miliona duga koje će nove generacije morati vraćati.


Ljevnaić se u tom “hvalite me usta moja” istupu zahvalio za podršku Miloradu Dodiku i Radovanu Viškoviću: Prvom, jer stoji iza svih pljačkaških akcija Ljevnaića i grupe tajkuna koja radi sa njim, a drugom, jer bez pogovora izvršava sve njihove nezakonite i kriminalne naloge.

Nije ni pomenuo Željku Cvijanović koja, očito, nije ništa “uradila” za Jahorinski Kartel, ali je nejasno zbog čega se nije zahvalio Srebrenki Golić, koja dozvoljava divlju gradnju na Planini i MUP-u RS koji štiti sav taj kriminal težak desetine miliona KM. O pljačkama ću narednih dana nastaviti pisati, kako bi onaj “Pečat” dobio potpune, istinite oblike.

Koliko su teško opljačkali Jahorinu, svjedoči i podatak da je jedan od Beskrupuloznih Bahatih Papaka iz Zločinačke organizacije, od otetog novca,  kupio sebi sat od 100.000 evra. I ponosno ga nosi taj Dodikov savjetnik, (iako nije potvrđeno da “zna na sat”), koji je karijeru počeo kao vozač prostitutki na ljekraske preglede, zarađujući “po turi” deset maraka. (nastaviće se)