среда, 2. септембар 2020.

Dodikovi odani pljačkaši i njihovi zaštitnici: Kostreševićev zadatak je da sruši Lukača kako bi ga uklonio kao konkurenciju i zaštitio Dodikove Kartele koji suvereno vladaju svim institucijama RS, osim Huntom


piše: Slobodan Vasković


1.

Suština sukoba za prevlast nad MUP-om RS između Milorada Dodika, nasiljem nametnutog Vlasnika RS i Šefa Hunte Dragana Lukača nije nikakva bitka za sticanje uslova za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zločinačkih organizacija koje su premrežile entitet (i cijelu BiH), već upravo suprotno - to je sudar čiji je cilj ovladati oružanom silom i kontrolisati brojne Hobotnice, njihove poslove, sarađivati sa njima, ostvariti ličnu korist i, što je najcrnje, uz njihovu pomoć se obračunati sa svakim onim ko je smetnja nenarodnom, necivilizovanom, bahatom, drskom kleptokratskom Režimu na vlasti.


2.

MUP RS, njegov značajan dio, gotovo cijeli vrh, je, sam po sebi, odavno postao jedan od ključnih centara kriminalnih aktivnosti, njihov inspirator, organizator, zaštitnik, a otišlo se i korak dalje dovodeći ovu nekadašnju instituciju, sadašnju Režimsku Huntu, u situaciju zaštitnika Ubica, njihovih saradnika.


3.

Nije samo ubistvo Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., mučen, ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.), zločin koji takozvani MUP RS javno zataškava već dvije i po godine, već takvih slučajeva ima još; Isto tako MUP RS ne želi da otkrije nalogodavce brojnih neuspješnih likvidacija, među kojima je i pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića (26.08.2018.), iako su im oni odlično poznati i visoko kotiraju u vrhu Režima.


4.

Dodikovo nametanje Siniše Kostreševića za direktora Policije pokušaj je ovladavanja MUP-om RS i preuzimanje ove antinarodne, nasilne i brutalne oružane sile iz Lukačevih ruku, koji je postao preopasan za nasiljem nametnutog Vlasnika entiteta.


5.

Lukač se toliko osilio i osamostalio da je nezakonito i tajno prisluškivao Dodika, a za ličnu arhivu, dokumentovao niz kriminalnih djela njegovih najbližih saradnika i tako postao velika opasnost po Vlasnika RS; Uz to, Lukač je otvoreno pokazivao (i dalje ih pokazuje) velike političke ambicije, što Dodiku nikako ne odgovara. (Lukač je očekivao da on bude kandidat za predsjednika RS na izborima 2018., sve priremio za svoju nominaciju, ali je Dodik uspio da sasiječe njegove tadašnje težnje, koje nisu prestale).


6.

Lukač kontroliše i brojne organizovane zločinačke grupe, ostvaruje blisku saradnju sa njima, neprikosnoveno vlada Huntom, koja je spremna na svako zlodjelo ukoliko to on naredi, što je Dodik procijenio kao veliku opasnost po sebe, posebno nakon nekoliko otvorenih sukoba njihovih obezbjeđenja, koji su bili na ivici teških fizičkih incidenata.


7.

I Dodik, kao i Lukač, kontroliše brojne zločnačke organizacije i jedan drugom su smetnja u poslovima; Stoga je Dodik odlučio da ukloni Lukača koji postao potpuno samostalan u odnosu na njega i nije mu dozovoljavao nikakav pristup Hunti, svodeći njegov uticaj u takozvanom MUP-u RS na mikronsku veličinu.


8.

Kostrešević ima zadatak da vrati takozvani MUP pod Dodikovu kontrolu, a njegove tvrdnje o borbi protiv korupcije i kriminala su tek dimne zavjese koje trebaju prikriti stvarno stanje stvari.


9.

Ima onih koji će ustvrditi da je Kostrešević “dobar policajac”, ali isti ti ne mogu navesti nijednu njegovu akciju i hapšenje kriminalaca iz redova Režima koji su se nakotili u mjeri koju ne bi mogle izdržati ni velike države, a kamoli entitet koji je u kolapsu, finansijskom, privrednom, ekonomskom…


10.

Istina, Kostrešević nije brutalan i nasilan kao Lukač, niti bi naredio likvidaciju, što šefu Hunte nije strano, ali je potpuno lojalan Dodiku i neće učiniti baš ništa u borbi protiv korupcije i kriminala, niti Dodiku bliskih zločinačkih organizacija, koje nemilosrdno pljačkaju zadnje resurse entiteta.


11.

Kostrešević nije razriješio likvidaciju Davida Dragičevića, iako sve zna o tome ko je naručio ubistvo i ko su ubice, kao i da su među njima pojedini pripadnici MUP RS; Isto tako nije uhapsio, a nezvanično je tvrdio da hoće, Dalibora Vreću, zločinca-tužioca, koji otvoreno opstruiše istragu u ovom slučaju, kako bi zaštitio egzekutore.


12.

Kostrešević je bio na čelu UKP MUP RS i kada je Hunta teško pretukla (25. i 30.12.2018.) građane koji su tražili istinu o ubicama Davida Dragičevića. 


Umjesto istine dobili su teške batine, kako od Hunte, tako i od batinaša dovedenih sa strane; Potom su progonjeni i izgonjeni iz entiteta i države BiH, a taj progon traje i dalje. 


Kostrešević se nikada nije oglasio povodom neljudskog, brutalnog fizičkog obračuna sa građanima, nije ga osudio, tako da se s punim pravom može ustvrditi da je i on direktan učesnik u svemu, (kao i njegov prethodnik na funkciji direktora beskičmenjak Darko Ćulum, sada dikretor SIPA). I još nekim vrlo nečasnim radnjama koje su direktno vezane za te događaje, a koje još ne želim objaviti, jer nije došlo vrijeme za to.


13.

Kostrešević nije učinio ništa ni u vezi pljački na izgradnji autoputa Banjaluka - Gradiška, izgradnji zgrade Vlade RS, propasti i uništenju “Bobar banke”, “Banke Srpske”, Pavlović banke” i brojnim drugim slučajevima, među kojima je otvoreno pljačkanje JP “Putevi RS koje vrši Nenad Nešić, kao i iznude preko njegve firme “Legend”, koje radi zajedno sa Mladenom Lučićem i Aleksandrom Glavašem.

Imao je Kostrešević sijaset stopostotnih prilika da pokaže kako je “dobar policajac”, godinama je bio na čelu Uprave krim policije ili Odjeljenja koja bi se trebala baviti tim istragama, ali je svaku od njih propustio. 


Umjesto da otvoreni kriminal i pljačku koja je izvršena preko pomenutih bankarskih institucija i drugih velikih afera, riješi, Kostrešević nije prstom mrdnuo, jer su glavni akteri tih razbojničkih pohoda visoki funkcioneri pohlepnog, kleptokratskog, nasilnog, bahatog, primitivnog Režima Milorada Dodika.


Kostrešević je bio i ostao Dodikov skutonoša; Odani sluga koji slijepo izvršava naređenja!


14.

Kostrešević sada ponovo ima priliku da se zaista uhvati u koštac sa kriminalnim grupama koje razaraju RS, ali ništa tu neće biti učinjeno; Ništa kvalitetno, jer to i nije njegov zadatak, već da takozvani MUP RS, razoren Lukačevim kriminalnim dejstvom, preotme od svog suparnika i vrati pod Dodikovu kontrolu, kako bi Vlasnik RS bio Glavni Kontrolor svih kriminalnih organizacija i ne bi dijelio tu “funkciju” sa Lukačem;  Niti strahova od njega i njegovih ambicija da peuzme potpunu vlast u entitetu.


15.

Kostrešević nije reagovao ni na direktno ugrožavanje bezbjednosti Dodika, do kojeg je došlo potkopavanjem Vile Vlade RS, koju Vlasnik RS često koristi, iako mu je to bila obaveza.


16.

Nije reagovao zato što iza bahate kriminalne grupe što nemilosrdno pljačka resurse Planine stoji lično Milorad Dodik koji štiti kriminalce poput Vladimira Luledžije (koji je bez građevinske dozvole potkopao Vilu Vlade RS do mjere da je prijetilo njeno urušavanje), Ljubomira Mrde, člana NO OC “Jahorina”, koji sa Luledžijom “na divlje” gradi apartmane na lokaciji što su je dobili kriminalnim putem. 


Ni dodjela najatraktivnije lokacije na Jahorini Luledžiji za džaba, koja je, izvan svake razumne sumnje namještena "obilježenim kartama", neće ponukati Kostreševića da djeluje.


Činjenica da je član NO OC “Jahorina” još uvijek Mrda za kojeg su čak dvije Režimske institucije utvrdile da je falsifikator, prevarant i kriminalac (slučaj MHE “Miljacka”), svjedoči o stvarnom stanju unutar režima - vladaju kriminalci, Kostrešević i drugi nosioci bitnih institucionalnih funkcija su im na usluzi.


U istoj grupi pljačkaša Jahorine je i Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina”, Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” i šef pomenutog “Legend” Ganga, koji se, osim iznudama, bavi i bijelim i crnim poslovima, kao i jedan od najznačajnijih savjetnika Milorada Dodika, poznat po tome što je karijeru počeo tako što je prostitutke vozio na preglede i za to bio plaćen deset maraka; Posao “uspješnog privrednika” nastavio je švercom stoke (od tada mu je nadimak Papak) preko Drine, skelama, zajedno sa Zoranom Stevanovićem Gladnim, kriminalcem i Vlasnikom Zvornika.


17.

Mala digresija - Jednom prilikom su Papak i ekipa Gladnog skelom švercovali suhomesnate proizvode, a skela im je potonula, tako da su jedva žive glave izvukli. 


Čajne, kuleni i ostale salame odnijela je Drina, a oni su nekako isplivali.


18.

Nakon toga su se pridružili Dodiku i danas je ta bagra, koj je opljačkala milione i nosi satove od vrijedne sto hiljada evra (“Audemars Piguet”) iznad zakona, iznad naroda, spremna na svako zlo - od paljevine automobila do likvidacija; Čvrsto su uvezani sa, jedne strane, sa Dodikom, policijom i tužilaštvom, a s druge strane, sa narko kartelima i “pucačima”, zbog čega se smatraju nedodirljivim. 


Vozač prostitutki na ljekarske preglede i švercer stoke skelom preko Drine u sistemu Milorada Dodika mnogo je bitniji od Kostreševića, jer mu direktor Policije ne smije ni prići; Isto se odnosi i na kriminalca Mrdu, Ljevnaića i druge “marketinške“ magove, što je disciplina preko koje se, takođe, izvlači nezakonito veliki novac sa Jahorine.


19.

Sve navedeno vrlo precizno pokazuje stvarno stanje unutar Dodikovog sistema bezvrijednosti, način djelovanja zločinačkih organizacija smještenih unutar Režima i svjedoči o potpunoj podređenosti čelnika institucija njihovim kriminalnim aktivnostima i pljačkama, koje štite bez ikakvog zazora.


Naveo sam samo jedan ogledni primjer; Sličnih je na hiljade!


20.

Pljačkaši osmišljavaju i realizuju višemilionske prevare, iznose opljačkani novac iz entiteta i grade u zemljama Regiona; Otimaju gdje god mogu i na čemu god mogu; Nemilosrdni, brutalni, bezočni, blasfemični... gaze sve pred sobom kako bi oteli; Iza njih ne ostaje ništa, sem spržene zemlje; Uz to, plaćaju zatiranje kritičara, organizuju zataškavanje likvidacija, pripremaju paljevine imovine nepodobnih…


To su Dodikovi najbliži saradnici: Zauzvrat, mogu oteti šta hoće, zapaliti, likvidirati koga hoće…, sve će biti zataškano i neprocesuirano!


21.

Kostrešević, jasno je to poodavno, nema ni snage ni hrabrosti da otvori istragu protiv bilo koga od navedenih, protiv bilo koga iz sličnih Gangova, iako su mu dokazi koji ih vode direktno u zatvor na dohvat ruke! Dodik mu to ne dozvoljava, tako da Kostrešević nije samo njegov skutonoša, već i Luledžijin, Mrdin, Pakov i brojnih drugih koji otimaju i pljačkaju “u ime naroda”.


22.

Kostrešević upravo zato nije ni odgovorio na pitanja koja sam mu uputio, jer nema šta reći, zato što neće niti namjerava bilo šta preduzeti. 


Dok Kostrešević priča prazne priče, pokušava se javnosti “prodati” kao “profesionalac”, sakriti svoje sluganstvo, Luledžija nastavlja sa nezakonitom gradnjom, o čemu svjedoči i fotografija sa divljeg gradilišta u neposrednom susjedstvu Vile Vlade RS. 


Takozvane institucije, među kojima je i Republički inspektorat koji, takođe, nije smio da odgovori ni na jedno od postavljenih im pitanja, ništa ne preduzimaju da se nezakonitosti zaustave, što dodatno svjedoči ko njima zaista vlada - Karteli! (nastaviće se) 


Pitanja na koja Kostrešević nije smio odgovoriti   


MUP RS


Siniša Kostrešević, direktor Policije


Poštovani, 

Vladimir Luledžija sa Pala, bez građevinske dozvole (ima samo lokacijske uslove) gradi apartamane na Jahorini, odmah uz Vilu Vlade RS.


Nezakonitom gradnjom radnici koji izvode građevinske radove potkopali su ogradu Vile Vlade RS (koja je u vlasništvu entiteta. o čemu svjedoče fotografije koje Vam šaljem) i doveli u opasnost kako taj objekat, tako i cijeli plac na kojem se nalazi, jer postoji realna opasnost od odrona koji bi mogao da uruši sve.


Na lice mjesta je izlazila Građevinska inspekcija Grada Istočno Sarajevo, utvrdila da Luledžija nema građevinsku dozvolu, ali radovi nisu prekinuti, iako je opasno ugrožena entitetska imovina.




Posebno želim naglasiti da istaknem kako taj objekat često koristi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, pa je takva vrsta, takozvane divlje gradnje, u ovom slučaju i vrlo ozbiljan bezbjednosni problem.


Stoga Vas molim da mi odgovorite šta je MUP RS preduzeo kako bi se spriječila nezakonita gradnja koja ugrožava entitetske objekte što ih koriste štićena lica?


Ukoliko nije preduzeto ništa ko je odgovoran za nečinjenje i ugrožavanje objekata u kojima vrlo često boravi srpski član Predsjedništva BiH?


Molim Vas da mi na pitanja odgovorite najkasnije do srijede, 02.09. ove godine kako bih mogao objektivno izvijestiti javnost o ovom nemalom bezbjednosnom, ali i nezakonitom djelovanju pojedinaca protiv imovine RS, kao i lica koja je koriste.


S poštovanjem, 

Slobodan Vasković bloger


Pitanja na koja Republički inspektorat nije smio odgovoriti



Republički inspektorat


Dragutin Škrebić, direktor


Poštovani, 

Vladimir Luledžija sa Pala, bez građevinske dozvole (ima samo lokacijske uslove) gradi apartamane na Jahotini, odmah uz Vilu Vlade RS.


Nezakonitom gradnjom radnici koji izvode građevinske radove potkopali su ogradu Vile Vlade RS (koja je u vlasništvu entiteta. o čemu svjedoče fotografije koje Vam šaljem) i doveli u opasnost kako taj objekat, tako i cijeli plac na kojem se nalazi, jer postoji realna opasnost od odrona koji bi mogao da uruši sve.


Na lice mjesta je izlazila Građevinska inspekcija Grada Istočno Sarajevo, utvrdila da Luledžija nema građevinsku dozvolu, ali radovi nisu prekinuti, iako je opasno ugrožena entitetska imovina.



Molim Vas da mi, najkasnije do srijede, 02.09.o.g., odgovorite šta ćete preduzeti kako bi se divljoj gradnji u neposrednoj blizini objekata od velike važnosti za RS, stalo u kraj i kako bi se spriječilo nastajanje veće štete od već počinjene?


Takođe Vas molim da mi odgovorite da li na Jahorini postoje povlašteni graditelji koji su iznad Zakona i kojima je nemoguće zabraniti gradnju čak i u situaciji kada ugrožavaju entitetske objekle?


Da li takvi "graditelji" postoje i u drugim dijelovima RS?


Posebno želim naglasiti da pomenuti objekat često koristi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, pa je takva vrsta gradnje i bezbjednosni problem.


S poštovanjem, 

Slobodan Vasković bloger