понедељак, 14. мај 2018.

Dosje Surovo Ubistvo Davida Dragičevića: Najvažnije fotografije, dokumenti i video zapisi koji svjedoče da je David ubijen, a da dio vrha MUP-a RS i Okružnog tužilaštva učestvuju u zataškavanju zločina

piše: Slobodan Vasković



Objavljujem ponovo najznačajnije fotografije i video zapise koji nesporno svjedoče da je David Dragičević Surovo Ubijen; Prije toga pretučen, otet, mučen.

Sve navedeno ujedno su notorni dokazi da dio vrha MUP-a RS koji čine Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, direktor Policije Darko Ćulum, Darko ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, patolog Željko Karan, tužioci Dalibor Vrećo, Saša Labotić, kao i Glavni okružni tužilac Želimir Lepir jesu saučesnici u zločinu, jer na sve moguće načine pokušavaju prikriti one koji su Zločin naručili i izvršioce.

Iako je 18.03. David prebijen i otet, zatim danima mučen, potom i likvidiran (najranije 20/21.03.) da bi njegovo tijelo 24.03. bilo bačeno u rječicu Crkvena, ni do dan danas to svirepo ubistvo nisu ni Okružno tužilaštvo, kao ni MUP RS okvalifikovali kao Teško Ubistvo.

Slučaj se i dalje vodi kao "smrt Davida Dragičevića", što samo pokazuje ogromne razmjere pokušaja da se Ubistvo zataška, jer je od pronalska tijela prošlo 48 dana.

Saučesnik u zločinu je i Đorđe Rađen, vlasnik kuće na Laušu koja je navodno opljačkana; Preciznije, navodna pljačka te kuće je Režirana po nalogu Naručilaca Ubistva: Režiranje pljačke sproveli su pojedinci iz MUP-a RS; Takođe, nekoliko pojedinaca, pripadnika MUP-a RS, učestvovali su u otmici, mučenju i likvidaciji Davida Dragičevića.



Fotografije sa reobdukcije

Upozoravam da su fotografije sa reobdukcije Uznemirujući sadržaj.

Naglašavam da su fotografije urađene za vrijeme reobdukcije, 28.03., četiri dana nakon što je tijelo Davida Dragičevića nađeno u rječici Crkvena, 24.03.

Prema svjedočenju Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, fotografije sa obdukcije, 25.03., koju je izvršio Željko Karan mnogo su brutalnije od onih koje su objavljene i još su čvršće svjedočanstvo da je David Dragičević prije nego je likvidiran, teško pretučen i mučen.

Davor Dragičević, takođe, tvrdi da je tijelo njegovog sina, koje je vidio nakon što je pronađeno 24.03., unakaženo batinanjem i mučenjem, kao i da u vodi nije proveo onoliko vremena koliko to Karan tvrdi.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića
Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića


Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića 
Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića




Pantalone

Na Slici 1 (fotografija napravljena nakon pronalaska tijela, 24.03.2018.) se vidi da su pantalone razderane na oba koljena.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Davida Dragičevića (24.03.2018.), 

Na Slici 2 (printskrin videa na kojem se vidi David Dragičević na Trgu Krajineu 02 časa i 25 minuta, 18.03.) uočljivo je da David na sebi ima pantalone bez ikakvih poderotina. 




Obdukcioni nalaz Željka Karana (25.03.2018.)

Karan je u Zaključcima Obdukcionog nalaza, koji je uradio 25.03., naveo sledeće: “Stanje leša sa izraženim početnim posmortalnim promjenama u kontekstu meteoroloških uslova (hladnoća, hladna voda) ukazuje na vrijeme smrti u intervalu do maksimalno sedam dana prije obdukcije”.
Znači, Karan je u Obdukcionom nalazu naveo da je Smrt Davida Dragičevića nastupila između 18.03. i 24.03. Odnosno, Karan je kao moguće vrijeme smrti označio bilo koji dan između dva navedena datuma, uključujući i 18.03 i 24.03.
Drugim riječima, Karan se obdukcionim nalazom maksimalno ogradio, svjestan da je David ubijen.
Zato je i rekao na pres konferenciji, 26.03. da “nije nikako” zadesna smrt.

Kakva Iluminacija!
Naravno, nije riječ o tome, već je Karan spriječen da vrda (a pokušavao je, ne bi li se izvukao) i natjeran da precizira Vrijeme Smrti: Taj dio je trebalo da posluži za zataškavanje Ubistva, a ako se ne uspije sa tim, onda za Plan B - Žrtvenog Jarca.
Za razliku od Obdukcionog nalaza, Karan u Potvrdi o smrti navodi da je Tačno Vrijeme Smrti 18.03.2018. godine, u četiri časa ujutro. Dok je pisao nalaz Obdukcije Karan nije znao tačno Vrijeme Smrti, ali ga je utvrdio tokom pisanja Potvrde o Smrti, koja je, takođe, datirana 25.03., ali izvjesno nije taj dan i napisana.



Potvrda o Vremenu smrti, koju je izdao Željko Karan (25.03.2018.)



Reobdukcioni nalaz Ivice Milosavljevića (VMA, 28.03.2018.)

Doktor Ivica Milosavljević (VMA) svojim reobdukcionim nalazom dematovao je Karanovo Vrijeme Smrti iz Potvrde o Smrti! 

“Promene na šakama i stopalima ukazuju da je leš proveo u vodi najmanje dva, a najviše četiri dana, što znači da smrtni ishod nije mogao nastupiti pre navedenog vremena”, naveo je u reobdukcionom nalazu doktor Ivica Milosavljević (VMA), što znači da je vrijeme smrti po njemu nastupilo između 20.03. i 24.03. 2018. godine.


Snimak sa Trga Krajine, 18.03.2018. godine, na kojem se vidi David Dragičević. 

Nekih dvadesetak minuta (najviše) nakon vremena sa ovog snimka David je nestao, njegov telefon je ugašen u 02 časa i 40 minuta, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.

 

Dešavanja u ulici Velimira Janjetovića Janje, u noći 18.03.2018. kada je nestao David Dragičević (video)





Pres konferencija Darka Ilića i Željka Karana (26.03.2018.) na kojoj je Darko Ilić, nakon dogovora sa Draganom Lukačem i Darkom Ćulumom, zvanično počeo Prikrivanje ubistva Davida Dragičevića, koje od tada nije prestalo