петак, 5. фебруар 2021.

Talentovani Reketaš Tarik Hadžibegović, stručni saradnik u banjalučkom tužilaštvu, bori se za ulazak u prvih 100 reketaša, pa je aplicirao za poziciju tužioca


Piše: Slobodan Vasković


1.

Tarik Hadžibegović nepoznat je javnosti, ali je krajnje vrijeme da ga javnost upozna, jer se radi o teško korumpiranom stručnom saradniku u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.


2.

Hadžibegović, njegov opstanak u OJT Banjaluka, je jedno u nizu nedjela bivšeg Glavnog tužioca Želimira Lepira, koji je u penziji, premda bi penzionerske dane trebao provoditi iza rešetaka.


3.

Ne bih isključio ni tu mogućnost da se Lepir nađe iza brave, a jedan od razloga bi mogao biti i Hadžibegović koji je bio njegova veza sa kriminalnim krugovima. 


4.

Preko Hadžibegovića je “sređen” sramni sporazum između jadnog tužioca Želimira Bukarice i Režimskog Batinaša Dejana Kostića Dele, koji je za vrojna nedjela dobio svega šest mjeseci zatvora, a ni to ne “leži”, što sam nedavno detaljno pojasnio.



5.

Tarikov najbliži saradnik je zloglasni inspektor Bojan Karanović, koji je umiješan u prikrivanje ubistva Davida Dragičevića.



6.

Tarik uzima novac i od narko grupa kojima dojavljuje ako se spremaju akcije protiv njih, a reketiranje mu je glavni izvor prihoda.


7.

Hadžibegović je veoma inovativan kao kriminalac, koji svoju poziciju stručnog saradnika u OJT Banjaluka, za uzimanje reketa na veoma “kreativan” način.


8.

Tarik ima vrlo specifičan način na koji uzima novac od onih koje istražuje Tužilaštvo.


9.

Budući da pomaže tužiocima u predmetima, kada čuje da tužilac neće tražiti određivanje pritvora (ili produženje pritvora) za osumnjičenog iz tog predmeta, on ga kontaktira i traži mu novac kako bi navodno sredio sa tužiocem da ne traži pritvor. 





10.

Osumnjičeni odmah plati ubijeđen da “potkiva” tužioca i da je Tarik samo posrednik.


11.

Međutim, Tarik zadrži novac za sebe, a tužilac, koji za to ne zna, ni kriv ni dužan, ispadne kriminalac u očima osumnjičenog.


Tarik je, bez sumnje, vrlo talentovan reketaš!!!


Želja mu je da uđe u prvih Sto pravosudnih reketaša pa je aplicirao za poziciju tužioca o čemu bi uskoro VSTS trebalo da donese odluku.


Imenuju li ga, nema dileme da su članovi VSTS nastavili sa trovanjem pravosuđa.



12.

Više tužilaca se žalilo Lepiru, dok je bio na funkciji, na Hadžibegovića, ali je ovaj to svaki put gurao pod tepih. I stao na njegovu stranu.


Lepir je, sasvim izvjesno, imao koristi od takvog stava. (nastavaiće se)