петак, 19. фебруар 2021.

Sanja Vulić je politički projekat Rajka Vasića, najštetnijeg od svih političkih komesara SNSD-a; Boris Jerinić dobio podršku pravosnažno presuđenog otmičara; Dodik je pustio sa lanca Vasića da izvrijeđa Novog Patrijarha Porfirija, Vučića i Brnabićevu, jer nije izabran njegov favorit biskup Grigorije

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Mafijaška organizacija SNSD, koju neki još uvijek nazivaju političkom partijom, u toku svog postojanja je iznjedrila veliki broj konvertita, poltrona i neostvarenih kompleksaša.


2. 

U šarolikoj plejadi tih individua posebno mjesto zauzima Rajko Vasić, nekadašnji generalni sekretar SNSD-a. On će, definitnivno, ostati upamćen kao glavni ideolog te mafijaške organizacije. 


3.

Upravo je pod njegovim komesarskim šinjelom godinama „odgajan“ stranački podmladak.


4. 

Svakako najreprezentativniji primjerak tog trulog procesa stranačke socijalizacije, koji je spovođen u režiji Vasića, jeste Sanja Vulić, Nova Vladarka Doboja. 


5.

Zato ne treba da čudi da je upravo Vasić, u nekoliko prilika, javnosti saopštio da Vulićeva ima njegovu punu podršku.

 

6.

Da Vasića smatra svojim ideološkim ocem, Vulićeva je javnosti obznanila mnogo puta. Tako je, primjera radi, u facebook postu od 24.01.2021. godine, između ostalog, navela: „Hvala Vama, Rajko na svemu što ste me naučili.“



7.

Nema sumnje da je Vulićeva upravo od Vasića naučila da Milorada Dodika treba smatrati Bogom, da treba ponižavati novinare, da treba najgrublje vrijeđati političke protivnike, da treba terorisati sugrađane..., niz abnormalnosti u ponašalju i razmišljanju Vulićeve je poprilično dug.


 

8.

O mentalnom sklopu Vasića, Vulićkinog učitelja,najbolje govore njegovi twiter postovi, prevashodno upućeni Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, predsjedniku i premijerki Republike Srbije. 


Vasić svu mržnju od koje je satkan izliva putem tviter objava i svojih idiotskih tekstova po izričitom nalogu Milorada Dodika. 


Kakav je to psihički bolesnik potvrđuje i njegovo pljuvanje po donaciji vakcina protiv korone Crnoj Gori, koje je uručila Ana Brnabić, premijerka Srbije. To što njegov šef Dodik nije nabavio nijednu, nikom ništa, već se zdravstveni radnici RS vakcinišu u Srbiji.



Posebno se Dodikova naređenja očituju u Vasićevom pljuvanju Vučića.



Njegove uvrede upućene Brnabićevoj nisu samo mizoginija, već čisti nacizam, a naredbodavac je Dodik.


9.

Vasić, čak, nije poštedio ni novog patrijarha Porfirija.




Uvrede na račun novog Patrijarha su umni bol što biskup Grigorije, Dodikov i Vasićev favorit, koji ne samo da nije izabran za Patrijarha, već nije ni imao bilo kakvih šansi za t0.


Dodik je sa crnogorskim tajkunom Miodragom Dakom Davidovićem pokušao da izgura biskupa Grigorija za Patrijarha, a kada nije uspio u svom naopakom naumu, pustio je Vasića sa lanca da bljuje uvrede i sije mržnju i prema Patrijarhu i prema Vučiću i Brnabićevoj.




Tako je Vasić javnosti predstavio stvarni Dodikov odnos prema novoizabranom Patrijarhu.




10.

Da se vratimo Vasićevoj najboljoj učenici Sanji Vulić i njenom Opakom Pajacu Jeriniću: Posljednje informacije sa terena dovele su do velike nervoze u izbornom štabu SNSD-a u Doboju. 


Posebno je nervozani Boris Jerinić, kandidat te stranke za gradonačelnika Doboja. 


11.

Tu nervozu najvećim dijelom reprodukuje Jerinićev strah od krivičnih istraga koje bi mogle uslijediti ukoliko opozicioni kandidat Cvijan Filipović preuzme funkciju gradonačelnika Doboja, što je sasvim realno. 


12.

Uz to, Jerinić sve više razmišlja i o patosiranju kojem će biti izložen u momentu kada Dodik shvati da je izgubio bitku za Doboj. 


13.

Svoje iskustvo sa patosiranjem Jeriniću je imao priliku da prenese Srđan Rajčević, prilikom posjete Doboju prije nekoliko dana.



14.

U kakvom se stanju nalazi Jerinić najbolje govori podatak da panično u Doboj dovodi raznorazni šljam, nastojeći prikazati da ima podršku i van Doboja. 


15.

Tako je Jerinić u svojstvu gradonačelnika, ugostio Miroslava Kraljevića, pravosnažno presuđenog otmičara. 



16.

Podsjećam javnost da je Kraljević 2012. godine osuđen zbog krivičnog djela otmica, učinjenog na štetu Laze Vidakovića.  


 

Osnovni sud u Zvorniku donio je 06.03.2012. godine presudu kojom je Miroslav Mićo Kraljević osuđen za krivično djelo otmice. 



Kažnjen je sa za otmicu sa samo 4.000 KM globe, nakon što je sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina postigao sporazum o priznanju krivice. 




To dovoljno svjedoči o stanju u pravosuđiu tada, koje je metastaziralo dok je na čelu VSTS bio Milan Tegeltija, sada već bivši predsjednik te institucije, ali i o tome ko zaista vlada SNSD-om.



Kraljević je, zajedno sa bivšim SNSD-ovim načelnikom opštine Osmaci Branislavom Boškovićem u septembru 2010. g. kidnapovao Lazu Vidakovića, odbornika “Naše stranke” u opštini Osmaci i 12 dana ga držao u zatočeništvu u Srbiji. 



Povodom ovog zločinačkog akta, SNSD  se uopšte nije oglasio, kao ni lider stranke Milorad Dodik.



Štaviše. Podržali su Kraljevića, koji je danas načelnik Vlasenice. (nastaviće se)