среда, 10. фебруар 2021.

Nasilni i Vulgarni Kočijaš Pašalić, navodni ministar poljoprivrede, prijeti bacanjem kroz prozor Vlade RS onim koji argumentovano kritikuju njegovu podršku lobiju uvoznika mesa koji uništavaju domaću proizvodnju i proizvođače


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Sad ću te baciti kroz prozor”, urliknuo je zapjenušani ministar poljoprivrede u Vladi RS Boris Pašalić na Savu Bakajlića, predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije; Desilo se to prošle sedmice, na sastanku u ministarstvu, u vezi s Pravilnikom o podsticajima.


2.

Udruženje koje vodi Bakajlić je najbrojnije u RS i u njemu je najviše poljoprivrednika iz Semberije. I njih je Pašalić teško izvrijeđao.


3.

Bakajlić je, prema riječima mojih izvora, argumentovano uputio kritike Pašaliću zbog loše podsticajne politike, prekomjernog uvoza i ostalih problema sa kojima se susreću stočari u RS.


4.

Pašalić je naprosto poludio: Osim prijetnji Bakajliću da će ga baciti kroz prozor, uputio mu je niz najvulgarnijih uvreda i psovki, poput zadnjeg kočijaša.


5.

U jednom trenutku čak je pokušao fizički da napadne Bakajlića, ali su ostali učesnici sastanka spriječili izbezumljenog Pašalića u njegovom nasilnom naumu, svjesni da Bakajlić ministarskog horoščića može "pojesti za doručak" u takvom raspletu situacije.


Savo Bakajlić

6.

Primitivni, umišljeni Furman Pašalić rekao je Bakajliću da ga “napada u njegovoj kući”.


I ova bolesna izjava Furmana svjedoči da ministarski otpad Milorada Dodika umišlja da je Vlada RS njihova privatna prćija, odnosno resori koje “vode”.


7.

Dok je bio pomoćnik ministra poljoprivrede, Pašalić je isključivo napadao službenice (vidi dodatak), a otkako je postao ministar, Kočijaš je umislio da je ojačao i fizički pa je krenuo da “baca kroz prozor” i muškarce, čiji stavovi mu se ne dopadaju.


8.

A Pašalić je tek beskičmenjak, puzavac i mali prišt u velikoj Zločinačkoj organizaciji Milorada Dodika koja je RS survala u najdublju provaliju.


9.

Stočari traže da se uvedu prelevmani na uvoz mesa, Pašalić je takav zahtjev, forme radi, poslao Staši Košarcu, ministru trgovine u Savjetu ministara BiH.


10.

Dodik je rekao da podržava uvođenje prelevmana, što je bila još jedna njegova laž, jer Savjet ministara nije usvojio takvu odluku. 



Sve je to smišljeno na relaciji Dodik-Pašalić-Košarac (takođe iskompleksirani nasilnik), varaju bezočno farmere, ali se i farmeri spremaju na proteste.



Svi oni imaju itekakve finansijske koristi od uvoznika mesa, kojim dozvoljavaju da uništavaju donaće proizvođače.


11.

Farmeri su veoma ljuti na sve njih, posebno na Košarca, za kojeg tvrde da je neznalica i nekompetentan za tu funkciju, što je, suštinski, istina!


12.

Kočijaš Pašalić je uspio da kupi Branu Mastala, predsjednika Udruženja povrtara RS, koji je Dodikov komšija. 


Ministarstvo poljoprivrede je, samo zbog Mastala, podiglo poticaj na kupovinu novih traktora na 50.000 KM, a Mastalo, koji kupuje traktor, zauzvrat je minirao stočare tvrdeći da nije fer da se uvode prelevmani samo na uvoz mesa. Niko mu nije branio da to traži za i za povrće.


Nasilje u Vladi RS uobičajen način komunikacije: Boris Pašalić, pomoćnik ministra poljoprivrede, fizički zlostavljao radnicu iz tog resora (28.07.2018.)


piše: Slobodan Vasković

Boris Pašalić, pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi RS, prije petnaestak dana fizički je nasrnuo na jednu radnicu iz tog resora.

Pašalić je radnicu koja je izrazila nezadovoljstvo, jer je novom sistematizacijom degradirana bez ikakvog osnova, nekoliko puta udario i potom fizički izbacio iz svoje kancelarije.

O ovom odvratnom, nasilničkom postupku, bruji cijelo ministarstvo, ali Pašalić je i dalje na poziciji pomoćnika ministra. I nikom na pamet ne pada da interveniše i udalji nasilnika iz Vlade RS.

Ime radnice poznato mi je, ali ga ne navodim iz razumljivih razloga.

Pašalićev postupak je ne samo svinjarija, neviđeno nasilništvo, već i protiv svih pravila i Zakona o radu i državnim službenicima.

Nadređeni nikako ne bi smjeli da postupaju na opisani način prema podređenim. Posebno je ogavno što je Pašalić udarao osobu ženskog pola. 

Nakon Pašalićevog fizičkog nasrtaja na radnicu dolazila je i policija, ali to je tek forme radi; Da je drugačije, Pašalić bi bio izbačen iz Vlade RS i hitno procesuiran.


Radnica je još dobro prošla - mogla je biti likvidirana, a da ubistvo bude proglašeno zadesom ili samoubistvom u Pašalićevoj kancelariji!