недеља, 9. фебруар 2020.

Crvena sapunica: Stečajni upravnik, Hobotnica, par Naturščika i najava eskalacije


piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik, lider SNSD-a, SP-a, DNS-a i ostalih režimskih partija, odlučio je da “do daljnjeg” na poziciji “zamjenika stečajnog upravnika” Socijalističke partije ostane Petar Đokić, lažni Londonski student i stvarni prevarant velikog formata.

Osim što je lider, Dodik je i stečajni upravnik SP-a.

(Ima i onih koji smatraju da je Dodik stečajni upravnik RS, ali to nije precizno, jer je njen likvidator).

2.
Zbog te odluke, “pod led” je gurnut Goran Osnovac Selak, takođe prevarant velikog formata, koji ima sigurno završenu Osnovnu školu, dok je sve ostalo Ujko kupio.

3.
Đokić ostaje “u igri” još neko vrijeme, jer je Osnovac pokazao “višak transparentnosti” vezanih za razgovore koje je vodio sa Dodikom o načinu rušenja Đokića.

4.
To je Dodika vrlo naljutilo, jer on se, kako je javno tvrdio, nije miješao u “unutrašnja pitanja” SP-a, što nije čak ni prosječan vic.

5.
Dodiku se nije dopalo to što je Selak vrlo glasno prepričavao razgovore sa njim, iako ima onih koji tvrde da to Osnovac nije činio iz “zle namjere”, već je “naglas ponavljao” da ne bi zaboravio šta mu je sve Dodik naredio kako i na koji način Đokića treba dekapitovati.

6.
Kako god, Selak je proklizao u veliku nevolju, jer su mu sada za vratom i Dodik i njegov sluga Đokić, a leđa mu je okrenuo i Risto Marić, jedan od pet poslanika SP-a, koji su tražili smjenu aktuelnog “zamjenika stečajnog upravnika”.

7.
Sada je uz Selaka ostalo njih troje, ali se očekuje da ga napusti i Andrea Dorić, dok je “tok misli” Save Vulića još uvijek nepoznanica.

8.
Da podsjetim, Goran Osnovac Selak, Maksim Skoko, Andrea Dorić, Savo Vulić i Risto Marić, poslanici SP-a (uz Đokića su ostala dva), zatražili su ranije od dispečera Radovana Viškovića, koji vrlo loše glumi premijera, da smijeni Đokića sa pozicije ministra energetike, a htjeli su da ga uklone i sa funkcije “zamjenika stečajnog upravnika” SP-a; Nisu štedili na drvlju, kamenju, blatu, zaboravljajući da je blato Đokićevo prirodno stanište.

Kako ne bi bilo nikakve zabune, premijer RS je Dodik, koji obavlja i funkciju predsjednika RS, dok su Višković i Željka Cvijanović naturščici, angažovani da u javnosti glume nosioce tih pozicija.

Hm, kad se sagleda broj funkcija koje Dodik obavlja nameće se zaključak da je prava Hobotnica.  

Đokić, Skoko i Selak
9.
Uz Selaka će, kako stvari stoje, ostati samo Maksim Skoko.

10.
Bez obzira na sve, Đokić je i dalje potpuno u Dodikovim šakama i njegova pozicija i u Vladi RS i na mjestu “zamjenika stečajnog”, kao i ostanak na slobodi, zavise isključivo od volje šefa SNSD-a, DNS-a, SP-a i ostalih režimskih partija.

11.
Ista situacija je i sa Osnovcem, koji je, osim poslanik i direktor KPZ Tunjice, ali bi, ukoliko nastavi sa vrlo “transparentnom kritikom” Dodika, mogao lako postati stanovnik zatvora koji vodi.

12.
Selak već danima vrlo “transparentno kritikuje” Dodika da ga je izigrao, a ide tako daleko da ga optužuje za “netransparentne finansijske tokove” sa Đokićem, navodeći da ima dva miliona dokaza.

13.
Osnovac se baš zaigrao, verujući da je Dodikov kum Budo Stanković, koji mu je zaštitnik, pomnožen sa Veliborom vucibatinom Šotrom, njegovim podzemnim savjetnikom, dovoljna garancija da ga Dodik neće “udomiti” u KPZ-u. 

14.
Đokić je izbacio Selaka iz stranke, ali ga je Sud vratio u stranku i to presudom donešenom brzinom svjetlosti, što je neviđen idiotluk čak i u uništenom pravosudnom sistemu.

15.
“Crvena sapunica” će se nastaviti, kao i ona u DNS-u, što Dodiku omogućava da još neko vrijeme, rasturanjem tih partija, njihovim mrcvarenjem i mljevenjem, prirkiva probleme unutar SNSD-a, posebno one sa šefom Hunte Draganom Lukačem.

16.
Dodik je sa Lukačem u proteklih nekoliko mjeseci imao niz “malih obračuna”, kako verbalnih, tako i “sudara obezbjeđenja”, ali su uspijevali da kontrolišu “krizu”; Međutim, odnosi su toliko zatrovani da je eskalacija sukoba neizbježna.

17.

Ujko iz tačke 2. je Nedeljko Milaković, Selakov ujak, kojeg je “Ujkino dijete”, zajedno sa Đokićem, eliminisao prvo iz SP-a, potom, uz hladnu upotrebu vatrenog oružja (“radile” su samo drške od pištolja) i sa funkcije direktora “Gradskog groblja” Banjaluka.