петак, 14. фебруар 2020.

Nešića Sud upisao kao v.d. predsjednika DNS-a; Pavić izbrisan


piše: S.V.

Nenad Nešić upisan je u Osnovnom sudu Banjaluka kao vršilac dužnosti predsjednika Demokratskog narodnog saveza.

Njegovim upisom kao lica ovlaštenog za zastupanje stranke, istovremeno je iz registra izbrisan Marko Pavić, koji je sada samo član DNS-a.

Upisom Nešića kao v.d. predsjednika razriješene su dileme oko toga ko će do skupštine DNS-a voditi tu partiju.

Nešić je, upisujući se kao ovlašteno lice, potpuno zbrisao Pavića iz odlučivanja u stranci, a namjera je da njegov uticaj svede na minimum, iako mu je obećao poziciju počasnog predsjednika.


Nakon što je Nešić i zvanično postao v.d predsjednika DNS-a, ta stranka je i zvanično postala organizacija koju vodi kriminogeno lice, odranije poznato policiji, sa nekoliko krivičnih prijava, od kojih su neke teške desetine miliona KM.

Protiv Nešića postoji i nekoliko već napisanih Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, ali ih u ladici drži Milosav Savković, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala RS; Savković ne smije da uputi Izvještaje koji potvrđuju Nešićeve kriminalne radnje u Tužilaštvo, jer mu to ne dozvoljava Dragan Lukač.

Glavno odbor DNS-a trebalo bi da se održi 15.02. o.g. i na njemu bi trebalo da se zakaže tačan termin održavanja Skupštine stranke.  

Pavić je ostavku na mjesto predsjednika podnio 24.12.2019. godine, nakon što mu je Milorad Dodik saopštio da je došlo vrijeme “da se malo odmori”.

Prije toga, Nešić je urnisao Pavića, jer je samoinicijativno predložio Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Prijedlog DNS-a bio je Lažni Italijan Draško Aćimović; Interesantno je da je na sjednici Predsjedništva stranke i Nešić glasao za Aćimovića (09.12.2019.), da bi se dan kasnije (10.12.2019.)  predomislio i predložio Lažnog Crnogorca i nasilnika Božovića, koji je punac njegovog brata.

(Božović još uvijek nije imenovan na ministarsku poziciju).

Iako je Nešić upisan kao v.d. Predsjednika stranke, u DNS-u nije ni na vidiku kraj borbama frakcija, tako da se u skoroj budućnosti mogu očekivati nove teške bitke, a nije nerealno ni ponovno cijepanje stranke.